20.5.2014

My take on jeans.


Farkut edustavat demokratiaa muodissa.
- Giorgio Armani - 

Jokunen postaus sitten kerroin löytäneeni itselleni uudet farkut. Kävin sunnuntaina ostamassa kahdet uudet Junarosan farkut. Kummatkin Objectin Aleksin liikkeestä. Viime postauksessa mainitsin myös, että olen äärettömän kranttu ostamaan farkkuja ja vaikka en tässä toteutakaan sitä postaustoivetta jonka sain, niin sivuan ainakin. En aio esitellä, miten huonosti leikatut taskut leventävät takapuolta, vaan kertoa siitä, mitä periaatteita minä noudatan farkut ostaessani.

Jeans represent democracy in fashion.
- Giorgia Armani -

A week ago I told you I had found my self a new jeans brand. On Sunday I went and got two more pairs of new Junarosa jeans. Both from same store in Object Aleksi Helsinki. On that latest post I also mentiond, that I'm quite strict on what I want from my jeans. Here are my toughts on what to consider when getting your jeans.


1. Osta oma kokosi. Ei isompaa, eikä pienempää. Sovita, sovita ja sovita, useammassa liikkeessä ennen kuin olet koosta varma.

2. Mieti mikä sinulle sopii. Minä en suin surminkaan pitäisi päälleni matalavyötäröisiä boyfriend mallin farkkuja, mutta monelle ne sopivat. Mieti siis lahkeen leveyttä ja sitä, miten korkealle farkut nousevat. Kokeile eri malleja.

3. Aina on oltava tummapesuiset. Omistan useammat farkut, toki. Jotta niitä voi pukea eri tilaisuuksiin, mutta minun perusfarkkuni ovat ne perus tummansiniset. Kun ne on kaapissa, voin hullutella muilla.

1. Get your own sizw. No bigger, no smaller. Try on more than couple of pairs, even on several stores so that you are absolutely sure what is your size.

2. Thinks what suites you. I would not wear byfriend low rise fit, but it looks good on some. Consider cut on legs but also how hig (or low) you want the waist to go.

3. Always at least one pair of dark denim. Those are my comfy pairs. I have several jeans of different kind, but I also always have my to-go jeans as well. Ones I rely on those days I don't know what to wear.


4. Istuvuus vyötäröltä ja lantiolta. Tarkista taskujen paikat ja niiden koko, taskuttomat imartelevat todella harvoja.

5. Varmista, että viihdyt farkuissa. Jos et viihdy, se näkyy ulospäin ja silloin upeimmatkin vaatteet näyttävät nukkavieruilta.

Millä periaatteella sinä ostat farkkusi?

Hyvää tiistaita!

4. Make sure that they fit both waits and hip. See that pockets look good and are the right size for you. 

5. Make sure, that you comfy as well, if you don't it shows and then it does not matter what you wear, it does not look good.

What is you take on jeans?

Good Tuesday!


20 kommenttia:

 1. Muistan kun itse olin ostamassa varmaan reilu vuosi sitten farkkuja. Etsin ja etsin. Tiesin, että kun olen lyhyt, niin mulle ei sovi ne joka paikassa myytävät pillifarkut. Periaatteessa tiesin, että mulla pitää olla tummat, taskut oikeassa paikassa ja levenevät lahkeet. Mun valinta oli bootcut-farkut. Ne oli sellaiset, jotka sopi mulle. Sen jälkeen helpotti, kun tajusin, että mikä malli on mun mallini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Kun tietää mallinsa ja muut, niin on helpompi lähteä leikittelemään. Mutta ne perus on myös hyvä olla olemassa kaapissa :)

   Poista
 2. On helpottavaa, kun löytää itselleen sopivan mallin tai merkin. Mullekaan ei sovi ihan matalavyötäröiset mallit. Olen samaa mieltä, että tummat perusfarkut on aina löydyttävä kaapista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, voi hakea samalta merkiltä useamminkin :) Ja eprusperus jutut pitää minulla ainakin aina olla, pelastavat monesta.

   Poista
 3. Mä oon myös farkkutyttö, ne ovat niin simppelit ja kivat arkipukeutumisessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat, helpottavat ja pelastavat monessa tilanteessa :)

   Poista
 4. Loistavat vinkit! Pidän seuraavan kerran mielessä kun pääsen farkkuostoksille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä, noilla minä koetan näiden omien pöksyjen ostojen kanssa edetä :)

   Poista
 5. Olenkin uusia farkkuja vailla. Junarosea on olekaan tsekannut. Pitääpäs katsoa heidän valikoimansa. Farkkujen löytäminen om välillä vaikeaa, koska itselläni on leveä vyötärö ja jos farkut on hyvät vyötäröstä, niin sitten ne ovat lanteilta tai reisiltä huonot :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lantiolta ja vyötäröltä istuvien löytäminen ei ole helppoa. Saati vielä, että olisivat oikean mittaiset ja ties mitä siinä samalla. Toivottavasti oikeat löytyvät :)

   Poista
 6. Eih, farkkujen osto on kamalinta mitä tiedän! Ne ei vaan istu mulle. Mulla on tällä hetkellä yhdet (entiset) tummat, jotka on rispaantuneet haaroista niin, ettei niitä voi enää käyttää... Ja sit mulla on jo valmiiksi risaisena ostetut vapaa-aikaan tarkoitetut lökö-bf-farkut, joita ei todellakaan voi laittaa töihin!
  Eli pitäisi ostaa... muttei vaan kykene, pysty... huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei se mitään kivaa ja helppoa ole. Minä ostan kerralla useammat kun löytyy oikea merkki ja malli. Pääsee helpommalla ;)

   Poista
 7. Hyviä pointteja olet kirjannut! Sepä vasta harmittaa, kun on joku hyvä malli ja sitä ei enää kaupasta löydy. Itselleni sellainen on vuosia sitten myynnissä ollut Leen bootcut-farkku. Positiivista on se, että tuleepahan varmasti käytettyä ne farkut loppuun asti, koska uusia ei enää löydy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin totta! Evans lopetti juuri sen minun mallini valmistamisen, ai että kiehuin raivosta! Kun ne on käytetty loppuun, onkin edessä tuskallinen bootcuttien etsintä :)

   Poista
 8. Minä inhoan uusien farkkujen ostamista, on niin hankala löytää hyvin istuvia. Minulla on lantio-osasto sen verran leveämpi suhteessa vyötäröön, että vyötäröltä sopivat ovat ihan liian pieniä lantiosta ja sama toisin päin. Aika harvoin ostankin uusia, ja vanhat tulee kulutettua ihan oikeasti puhki asti. Usein ostan hyvän mallin eteen sattuessa ainakin kahdet samanlaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo varmasti kannattaa tuo kaksien osto, niin minäkin teen. Tai kolmet samanlaiset kuten nyt :D Ei se housujen hankinta vaan ole niin mitenkään helppoa.

   Poista
 9. Täytyypä tuota Junarosaa joskus kokeilla. Mulla on varmaan 10 farkut, mitkään ei ole mitenkään erityissuosikit eli ihan täydelliset. Pidän silti jonkin verran niitä. Liian matala vyötärö on kauhistus, istuessa ja kumartuessa farkun pitää pysyä paikallaan. Toisaalta liian korkea taas ahdistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli hyvin mallistoa, itse ihastuin suuresti, toivottavasti löytyy sinullekin. Matala vyötärö on kyllä kamala, liian alas valuvat farkut eivät näytä hyvältä kenenkään päällä :)

   Poista
 10. Heh... mun suhde farkkuihin on hyvin yksinkertainen, mulla on kahta Elloksen halpismallia monessa värissä. Ollut jo vuosia. Merkkifarkkujen kokeileminen on tuskaa, vyötäröt usein matalia jne... Viimeksi maksoin farkuista kun vanhat kävivät suureksi, kokonaiset 18 euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että oma merkki on löytynyt ja vieläpä noin edullisella! Ja että pysyvät valikoimassa samassa mallissa, se on osoittautunut minulle monesti kohtaloksi :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!