3.6.2014

Allas kahvila with Kekkilä pop up-puutarha.


Istuttaa puutarha on uskoa huomiseen.
- Audrey Hepburn - 

Helatorstaina suuntasin askeleeni heti aamutuimaan, sateesta välittämättä kohti Allas kahvilaa ja Kekkilän pop up-puutarhaa elikkä tarkemmin sanottuna Kauppatorin Katajanokan puolesta päätä. Myönnän heti, että en tiennyt edes, että siellä on kahvila tai moista ollaan suunniteltu. Yllätys oli siis varsin mieluinen, kaunis terassi meren äärellä, suoraan siinä toria ihastellen. Kuten todettua aikaisemmin, se meri on itselleni niin tärkeä, että en yhtään ihmettelisi jos tuolla tulisi vierailtua toisenkin kerran.

To plant a garden, is to believe in tommorrow.
- Audrey Hepburn -

On Thursday, as we had national holiday here, I had a chance to visit on a lovely new pop up cafe at the center of Helsinki. And when I say center I really meand it. It's right at the marketplace in the center. That also means, that it's right next to sea, wich is such a luxury.
Saimme hyvän ja täyttävän viher-aamiaisen josta on sanottava, että hetkeen en ole noin herkullista aamiaista syönyt. Ei se missään nimessä brunssi ole, mutta ei sen ole tarkoituskaan olla. Se oli hyvä ja tasapainoinen aamiainen jollaisella pärjää pitkälle päivään. Ei liian täyttävä tai tuhti vaan juuri sellainen, jonka parissa viettää hetken jos toisenkin hyvien ystävien kanssa. Tämä vahvisti entisestään olettamusta, että tulen tänne uudelleen. Kyllä se hyvä ruoka vaan vaikuttaa aika paljon.

We had a great breakfast, inspired by all the green. Not a brunch, no, but a great breakfast that keep you gping for the day. This, as it was good, made me think I must come back. Great food, great lokation.


Vaan mikä ihmeen Allas? Helsinki Allas on sivujensa mukaan stadilainen kesänviettopaikka, tarkoitus on avata Helsinki Allas - merikylpylä vuoden 2015 kesällä, mutta ensin nautitaan pop up kahvila ratkaisusta. Hankkeen takana on Korjaamo Helsinki. Upeaa! Kelpaa ehdottomasti ainakin minulle, sijainti on aivan ykkönen eikä viikko-ohjelmakaan huonolta vaikuta. Puutarha keskellä kaupunkia ja mahdollisuus olla samalla meren rannalla. Paljon enempää ei voi kyllä pyytää.

But also great things to do! This seems just what Helsinki need, culture, great lokation, seaside, green garden, good food and things to happen all week long. Thing we have been missing I believe and now it's here. Great way to relax.Vesisateesta huolimatta ihastuin paikkaan aivan totaalisesti. Enkä muuten vähiten tuon vihreyden ja vehreyden takia. Kekkilän puolesta tehdyt upeat istutukset ja ihanan viheriöivät nurmikot toivat puiston keskelle kaupunkia. Paikalla olikin myös tämmöisen puutarhatumpelon onni ja autuus eli Kekkilän osaavat expertit kertomassa mitä ihmettä tuolle meidän etelään antavalle parvekkeelle pitäisi tehdä. Sain todella hyviä vinkkejä mitä kasvattaa ja miten kasvattaa. Niin hyötykasvien kuin ihan kukkienkin puolesta. Nämä opit on otettu käyttöön ja kerron niistä myöhemmin, jahka saan parveketta taas edistettyä.

Miltä teistä Allas kahvila ja sen Kekkilän pop up puutarha vaikuttivat?

Oikein hyvä tiistaita!

Postaus tehty yhteistyössä Allas kahvilan ja Kekkilän pop up puutarhan kanssa.

Tough it was a rainy and windy day the garden made huge impression on me. Loven them, and me being absolute beginner on everything that needs to do anything on gardening got some great tips on my own balcony as well. On those ideas, I will thell later on. But let me say, Iäm actually exited on this on.

Great Tuesday!

Post was made together with Allas cafe and Kekkilän pop up garden.
16 kommenttia:

 1. Vaikuttaa kyllä todella ihanalta paikalta! Kiitos vinkistä, täytyy ehdottomasti käydä testaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kaunis paikka, odottelen itsekin kivempia kelejä uudelleen menemistä varten :)

   Poista
 2. Ihanan vihertävä aamiainen!! ♥ Tuollaisessa miljöössä ja tuollaisen aamupalan ääressä ei aamu paljon paremmin voisi kyllä alkaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole? Aamiainen on kahvilan listalla myös, se on ihan huippu hyvä! :)

   Poista
 3. Onpas kiva paikak ja ihan uusi juttu ainakin mulle :) Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin! Ja miten upealla paikalla :)

   Poista
 4. Vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Varmasti lomalla tulee piipahdettua tuolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ainakin kokeilemaan, tykkäsin suuresti :)

   Poista
 5. Ääks, miten herkullisen näköinen aamiainen teillä on ollut, eikä paikka todella yhtään sen hullumpi :)

  VastaaPoista
 6. Näyttää ja kuulostaa kivalta! Sateesta huolimatta.

  Ja asiantuntijavinkit on kyllä kullanarvoisia. Homma kuin homma. Tulee ihan eri luotto tekemiseen, kun ainakin tietää, mitä yrittää, vaikkei niin välttämättä heti onnistuiskaan.

  Mielenkiinnolla odottelen parvekekuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiantuntijat saivat uskomaan, että voisin minäkin osata parvekeviljelyä :) Toivottavasti nuo tuosta kasvavat vielä <3

   Poista
 7. Superkiva juttu tämä, Korjaamo hyvällä asialla!

  VastaaPoista
 8. Vaikuttaapa todella kivalta ja viihtyisältä paikalta. Ihania herkkuja olette myös nauttineet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä käymisen ja tutustumisen arvoinen paikka.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!