28.6.2014

Manners that matter.


Hyvin pukeutuminen on yksi hyvien tapojen muoto.
- Tom Ford - 

Olen koettanut noudattaa siistiä pukeutumiskoodia töissä kesälläkin, tarjolla on jälleen yksi tyypillinen työkokonaisuus. Vain tausta oikeastaan kertoo, että kyseessä on nimen omaan kesän kokonaisuus. Muutoinhan tuo voisi olla koska vaan päällä, talvellakin. Olen aikaisemminkin kertonut, että minulle hyvät tavat ovat äärettömän tärkeitä ja yksi sen muodoista minulle on tilaisuuden mukaan pukeutuminen. Taidan monen mielestä olla vanha ja tylsä ja mielikuvitukseton arvostaessani käytöstapoja ja tilaisuuden mukaista pukeutumista. Etenkin keskellä nykyistä internetin rehottavaa Anonyymi-kulttuuria tuntuu, että olen ajastani auttamatta jäljessä. En silti ole valmis luopumaan kannastani, hyvät käytöstavat ja toisten ihmisen kunnioittaminen, myös tilaisuuden mukaisella pukeutumisella, ovat minulle todella tärkeitä asioita. Mahdankohan olla kantani kanssa vallan yksin?

Hyvää lauantaita!

Dressing well is a form of good manners.
- Tom Ford -

I've been doing my best, also on summer time, to keep up a certain office dressing code. This is an putfit I could wear no matter season, same would work from Summer to Winter. I think many people would say I'm old and boring and lack imagination since I value manners and dressing up accordingly so high. Especially in the middle of internets "Comment anything you like behind Anonym" - culture I sometimes feel like I don't belog here. But still Iäm not ready to give up on my believes: I still thikn that good manners matter and respecting other people on dressing accorsingly is important. What are your toughts?

Great Saturday!


Jakku/Blazer: Esprit // Pusero/Blouse: Pepperberry // Hourut/Trousers: C&A Prague // 
Kengät/Shoes: Old (from Dublin) // Laukku/Bag: Longchamp // Huivi/Scarf: Esprit

22 kommenttia:

 1. Hienoa, että vielä löytyy perinteitä kunnioittavia nuoria. Minä haluan myös pitää perinteistä kiinni ja pyrin opettamaan niitä myös tyttärelleni. Pukeutuminenhan on helppo tapa näyttää välittävänsä.
  -Krista
  (anonyymi, koska en osaa rekisteröityä :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Krista. Juuri noin! Tavat ovat välittämistä ja kertovat arvostuksesta toista kohtaan. Kiva kun luet blogiani, kiitos :)

   Poista
 2. Oooi mikä ihana asukokonaisuus! Ehdottomasti on inspiroituvasta asustasi taas kerran. Värimaailma on just eikä melkein. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisabete! Musta ja punainen ovat suuresti mieleeni kyllä, erikseen ja yhdistelmänä. Ihana, että voin inspiroida :)

   Poista
 3. Oi voi, punainen pusero ja kengät. Niin kauniit mustan kanssa! Ja et ole ainoa, joka tykkää hyvistä tavoista ja tilanteen mukaisesta pukeutumisesta. Ihan lähimenneisyydessä olen ollut parissa akateemisessa juhlassa ja itselleni yllätys oli se, että siinä oikean etiketin mukaisessa pukeutumisessa olivat kunnostautuneet nuoremmat sukupolvet - meistä vanhemmista osa näytti vähät välittävän pukeutumiskoodista - ja suurin osa ihmisiä, jotka noissa tilaisuuksissa olemme ennenkin olleet.
  Kivaa Turku -päivää sinulle ja hovikuvaajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady! Minulle on niin pienestä saakka opetettu tilanteen mukaista pukeutumista, että tulee liki luonnostaan. Ja hyvä niin!

   Turku on kyllä antoi eilen parastaan, tänään vesisateen mukana pudotus maanpinnalle :D

   Poista
 4. Ihana musta asu :)

  Aurinkoista viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara!
   Aurinkoa riittikin eilen. Tänään se vaikuttaa kadonneen johonkin.

   Hyvää sunnuntaita!

   Poista
 5. Onhan se fiksua pukeutua työn ja tilanteen mukaan, mä olin nuorena pankissa töissä ja silloin varsinkin oli tosi tarkkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raha-asiat ovat sen verran henkilökohtaisia, että kyllä sitä moni haluaa, että niitä käsittelee luottamusta herättävä ihminen. Siisti pukeutuminen herättää monesti luottamusta :)

   Poista
 6. Oletko miettinyt stylistin uraa? Sussa ois ainesta. Kaunis asu viimeisen päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen. Mutta yksityisyrittäjyys tai freelancerina toimimisen edelle on toistaiseksi mennyt säännölliset työajat ja työ josta tykkään :) Mutta kiitos, lämmittää mieltä kuulla, että olisi ainesta :)

   Poista
 7. Onpa taas kiva asu, asiallinen, mutta ei missään nimessä tylsä. Olen itsekin ehdottomasti pukeutumiskoodin kannattaja ja yritän pukeutua tilaisuuden edellyttämällä tavalla, myös työssä. Asiakastapaamisiin enemmän tai vähemmän muodollisesti, toimistopäivinä vähän rennommin jne. Hyvät käytöstavat - myös pukeutumisen osalta - eivät koskaan ole vanhanaikaisia. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belladonna. Juuri noin, ei sen asiallisen tarvitse missään nimessä olla tylsä! Väreillä ja kuoseilla saa paljon eloa aikaan kokonaisuuksiin :)

   Poista
 8. Ihana ja kivassa määrin taas punaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju. Punainen piristää monta kokonaisuutta.

   Poista
 9. Täällä yksi vanhanaikainen lisää, kyllä hyvät käytöstavat ovat kultaa! Vielä kun saisi tuolle taaperollekin opetettua niiden tärkeyden. Olivia kyllä jo nuoresta iästä huolimatta (2v 5kk) sanoo aina kiitos ja ole hyvä, pyytää anteeksi ja tervehtii kohteliaasti. Paitsi uhmatuulella ollessaan :)

  Tyylikäs ja ajaton asu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä uskon, että Olivia oppii ihan varmasti! Ehdottomasti kun on noin kaunis esimerkki josta ottaa mallia :)

   Poista
 10. Minä liityn muiden vanhanaikaisten joukkoon. Minua ärsyttää suunnattomasti, jos kutsussa on annettu pukukoodi, niin olisi kyllä ihan suotavaa että sitä noudatetaan. Ylipukeutuminen ei minua haittaa, mutta ali :( Jotenkin tuntuu, että suomalaisten asu paikkaan kuin paikkaan on farkut ja t-paita. Vaikka se on minunkin univormuni, niin en sentään joka paikkaan sitä tunge.
  Myös käytöstavat tuntuvat olevan monella hukassa. Ei se ole liikaa vaadittu, että osaa tervehtiä, sanoa kiitos tai anteeksi. Omille lapsille yritän tätä jankuttaa jatkuvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu! Pukukoodin alittamista en ole oikein koskaan ymmärtänyt, ikinä. Enkä keksi kovin montaa syytä tai tilannetta jossa niin voisi toimia.

   Poista
 11. Todella kiva kokonaisuus! Sulle sopii tuo punainen :)
  Mä en kyllä osaa toteuttaa noita pukeutumiskoodeja juur mitenkään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janet. Punainen on kyllä kaunis väri.
   Pukukoodit on minusta niin helppoja, rajaa kivasti valinnanvaraa ;)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!