31.7.2014

A new mobile.


Tekniikka ei ole tarkoitusksenmukaista ellei se muuta tapaamme toimia.

Joiltain osin minusta ainakin ihan totuudemukainen lause. Nykyisin on kovin helppoa tutkia maailmaa internetin välityksellä, mutta samalla se tarkoittaa että tulisi olla avarakatseisempi. Tarkoittaen, että sinun tulisi mahdollisesti muuttaa tapaasi toimia ja ajatella. Ymmärtäminen johtaa oppimiseen (kuulostipa Yodalta eikö?). Minulle uuden oppiminen oli edessä uuden puhelimen myötä. Heihei Elopin tuhoamat Nokiat. Tilalle tuli Samsung, Jollaan siirtynen jossain vaiheessa, mutta tässä kohdassa Samsungin sai helpommin ja nopeammin kun puhelin tarvittiin parissa tunnissa.

Opetus: Älä heitä puhelintasi lattialle, se ei kestä sitä.
Opetus kaksi: Uuden teknologian käytön opettelu on hauskaa kun sille antaa mahdollisuuden, kaiken maailman applikaatioita jo puhelimessa minullakin.

Mihin kaikkeen te käytätte puhelimianne?
Hyvää torstaita!

Technology is meaningless unless it changes the way we behave.

I somewhat think that is true. Nowdays it is so much more easy to explore world with internet, but it also means that you need to be open minded. Meaning you might have to change the way you behave. Understanding is a way of learning (sounded like Yoda right?). For me it's been learning not to use Nokia mobiles anymore. Ever since Mr Elop destroyd Nokia in Finland I knew I did not want to buy those phones anymore, so here I am, with my new Samsung. Not Finnish either, I was in a hury, no time to get Jolla tough I was looking foreward to get it. But this at the mean time at least.

Lesson: Don't through you phones, they don't last.
Lesson two: Learning to use new technology is quite fun if you give it a change. I already have things life office yoga here.

To what do you use your phones?
Great Thursday!Seuraa blogiani // Follow my blog on:

22 kommenttia:

 1. Onnea uudelle puhelimelle! Itselläni on myös Samsung - malli Samsung Galaxy SII ja olen ollut siihen enemmän kuin tyytyväinen. Käytän sitä no, tietysti puhelimena mutta sillä päivitän Instatiliäni - suurin osa Instakuvista ja aika moni blogikuvistakin on sillä otettu, luen sähköpostit, seurailen Twitteriä, FBtä ja nettiäkin silloin, kun ei tietokonetta tai tablettia ole mukana. Siis aika usein. Nyt vaan on alkanut kiehtomaan uusin versio samasta puhelimesta - hinta vaan on niin maltainen, että olen vielä malttanut mieleni. Omani on vielä vallan käyttökelpoinen, mutta tekniikka on se, jossa minä saan olla takomassa järkeä päähäni;)
  Aurinkoista päivää sekä sinulle että Kotinörtille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa minullakin olla koko käyttämäni SoMe arsenaali puhelimessa jo, samoin kaikeinlaisia liikunta aplikaatoita. Latasin toimiston taukojumpankin siihen, ei pöllömpi rentouttava jumppa ollenkaan. Minä on tekniikan kanssa huono, paitsi pitämään miehestä kiinni kun se sinkoaisi ostamaan ties mitä uutta ;)

   Kivaa päivää!

   Poista
 2. Tuntuu aivan kamalalta edes myöntää, mutta olen nykyään aivan hukassa ilman puhelintani! :D Kuuntelen siitä musiikkia, tarkastan kommentteja, luen blogeja, otan sillä valokuvia, Instagramitan, soitan, whatsuppaan, tsekkaan säätiedotukset, luen lehtiä.. APUA. Joskus voisi tehdä ihan hyvää olla ilman puhelinta edes pari päivää.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ihan noihin lehtien lukuun saakka ole vielä päässyt, tai blogien lukemiseen, mutta todennäköisesti hiljalleen siihen siirtymässä minäkin :)

   Poista
 3. Täältäpä löytyykin vielä vanha Nokialainen simpukkapuhelin :) Tosin olen pian 2 vuotta omistanut iPadin, joten en nyt ihan ole jäänyt kehityksestä jälkeen.. Nyt valitettavasti puhelimeni oireilee siihen malliin, että on uusi on pian hankittava. Suunnitelmissa on iPhone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun olisivat kestäneet käytössä vanhat simpukat. Hajotin näppikset niistä ja siinä vaiheessa ei enää uutta tilalle saanut. Omppuun en ota kantaa, en itse käytä, mutta se lienee tottumattomuutta. Ja koska haluan laitteiden keskustelevan keskenään ei ole varaa uusia kaikkia kerralla Omppuun :)

   Poista
 4. Mulla on Samsung Galaxy S4 enkä tulisi enää toimeen ilman. Mä surffaan netissä, otan valokuvia, luen blogeja yms. tällä puhelimella. Ai niin, arvaas millä tätä kommenttia nyt kirjoitan! Just niin, galaksin kauneimmalla, eli puhelimellani ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä tietenkin :) Itse teen padilla aika paljon, puhelimella vähemmän.

   Poista
 5. Sain mieheltä viime viikolla lahjaksi uuden Samsung s2 grandin, ilmeisesti olin liikaa ruikuttanut vanhan puhelimeni onnettomista ominaisuuksista ja toimimattomuudesta ;) Mä olen kyllä aika laiska puhelimen käyttäjä muuten kuin niihin "oikeisiin" toimiin mitä puheimella on tarkoitus tehdä. Instaa käytän päivittäin, mutta nettiä ja muita appseja oikeastaan ainoastaan reissussa ollessa.

  Huvittaa tämä puhelimien kehitys: Ensimmäinen Nokialaiseni -90 luvun puolivälissä oli hurjan painava ja isokoinen, sitten puhelin puhelimelta ne alkoivat pienentyä. Sitten taas tapahtui muutos toiseen suuntaan ja tämä uusin on mulla 5,5 tuumaisella näytöllä eli aika iso tasku saisi olla, että sen sillä tavoin voisi mukanaan kantaa =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, oli se minunkin puhelimeni aika iso kun ensimmäisen sain. Massiivinen oikeastaan ja sitten nämä isommat ruudut joo, menee käsilaukut uusiksi jos ostaa riittävän kokoisella ruudulla olevat :D

   Poista
 6. Onnea uuden puhelimen johdosta. Joo ei kannata viskoa lattialle puhelinta. Mä käytän puhelinta nykyään eniten somettamiseen. Vielä pari vuotta sitten olin sitä mieltä, että puhelimen tärkeimmät ominiasuudet oli se, että sillä voi soittaa ja lähettää tekstareita. Nykyään käytän puhelinta varmaan kaikista vähiten noihin toimintoihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Huomasin joo, eivät kestä semmoista. Taidan minäkin olla somekoukussa tuon puhelimen kanssa, ainakin alkaa siihen malliin sen käyttö :)

   Poista
 7. Kerrohan sitten kokemuksistasi tuosta luurista, meidän äidille pitäisi löytää Samsung mutta kas kun noita malleja on triljoona, tiedä sitten mikä olisi hyvä, aikuiseen käyttöön.

  Onnea uudesta puhelimesta ja onnea matkaan seikkailuihin sen kanssa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanon parin päivän kokemuksella, että tuo on ihan hyvä. Joskaan en tiedä onko se sen helpompi kuin vaikeampi kuin muutkaan, mutta vallan riittävä minulle ainakin :)

   Poista
 8. Samsung is a really great choice for a phone! I have Samsung Galaxy S4 and I am really loving it! And I agree with you- getting a new phone is exciting I always love finding out new features and applications on the phone!

  www.callmemaddie.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It was rather interesting to get a new phone, after using only Nokia for almost all my life :)

   Poista
 9. Siirryin noin kuukausi sitten Lumiasta Samsungiin (S III 4G) ja olen kyllä enemmän, kuin tyytyväinen. Huomattavasti helppokäyttöisempi ja kalenteri ihan täydellinen Lumiaan verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää harkita kalenteriin tutustumista, en ole toistaiseksi käyttänyt puhelimen kalenteria kun vanhanaikaisesti käytän edelleen paperista versiota ;)

   Poista
 10. Onnea uudelle Samsungille. Samsungin muotoilu on modernia ja kaunista.
  Itse olen Apple-fani. Kolmas iPhone menossa ja odotan iPhone kuutta tulevaksi, sillä siinä tulee olemaan isompi näyttöruutu, sen pitäisi ilmestyä syyskuussa. IPhone on oikea monitoimikone, niinkuin muutkin älypuhelimet. On enemmän käyttäjästä kiinni, mihin käyttöjärjestelmään on tottunut, mutta kaikkea näillä puhelimilla pystyy tekemään, jopa kirjoittamaan blogia. Minua sitoo iPhoneen tosiaan Apple-perhe. Meillä löytyy Macin kone, iPad, Apple TV ja kun nämä kaikki keskustelevat keskenään, niin se on huippujuttu. iPhonesta voit näyttää valokuvia AppleTV:n kautta, samoin muista laitteista. Ja iCloud on mainio kuvien ja videoiden varasto, sinne mahtuu.
  Iloisia elokuun päiviä uuden Samsungin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Noin se varmasti on, että kun on yksi systeemi joka toimii niin samassa pysyy. Meillä lähtökohtaisesti on Linux niin siinä mennään herkästi adroidin puolelle :) Vaan pääasia, että jokainen on tyytyväinen!

   Poista
 11. Hih, sait saman puhelimen kuin mulla on työpuhelimena. Oon kyllä ollut siihen ihan tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään edelleen tuosta puhelimesta, se on osoittautunut olevan varsin toimiva malli :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!