28.8.2014

Isle of Aran.


Kerran vuodessa mene jonnekin minne et ole koskaan mennyt.
- Dalai Lama - 

En tiedä kuinka moni tuota viisaan miehen lausetta voi toteuttaa, mutta tänä vuonna se ainakin itseltäni onnistui. Aranin saari, Galway lahden suulla, Connemaran vieressä, on kolmen saaren rykelmä, jossa on nähtävää ja koettavaa vaikka kuinka. Minusta syrjäinen saari Atlantilla vaan ei! Saarella on jo kivikauden ja pronssikauden aikana rakennettu linnoitus joka valmistui 500eaa. Sinne on haudattu kolme Rooman valtakunnan aikana jo munkkeja ja ties mitä. Oikea arkeologian ihme, kaunis ja etenkin näin upealla säällä joka meille sattui, todellinen Irlannin helmi.

Ihanaa torstaita!

Once a year go somewhere you've never been before.
- Dalai Lama - 

It's not the easiest thing to do, go and see something you've never seen before. This year it was isle of Aran. At the mouth of Galway bay, next to Connemara this great three island place seems like such and place with nothing to see. But no! There is forture that was build two tousand years ago nd some Roman empire monks have been there and so much more. I think something for everyone loving history, n matter what age of history you love. Pearl of Ireland.

Lovely Thusday!


Saaren ainoa hyljeyhdyskunta, josta kaksi näyttäytyi. Eli kiven näköiset mötikät kuvan keskellä.Tarkalleen vastapäätä Cliffs of MoherEdessä noin 300m syvä pudotus suoraan mereen.

Roomalaisten munkkien haudat.


Se talo joka rankennettiin elokuvaa "Man of Aran" varten

15 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Siellä oli, meille sattui myös todella harvinainen päivä. Sain jopa poltettua kasvojani kun en tajunnut laittaa aurinkorasvaa. Yleensä Irlannissa ei pala...

   Poista
 2. Ihan mahtavan näköinen paikka... pistetäänpä nimi muistiin meinaan vakuutti sen verran että ite vois lähtee tuol käymään myös :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa jos Irlantiin ja länsirannikolle muutenkin menee. Varsin sopiva päiväretki, ehkä kahdellekin saisi juuri aikaa kulumaan.

   Poista
 3. Waude mitä kuvia.
  Olisipa mahdollista käydä joka vuosi jossain mutta onneksemme olemme toukokuussä lähdössä Turkkiin, sekin on jo paljon lapsiperheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kahden aikuisen on niin paljon helpompi matkustaa kun ei tarvitse kuin sitä toista ajatella ja sekään ei pahemmin vaadi, kummassakaan tapauksessa.

   Poista
 4. Kauniita kuvia, tällaisia aurinkoisia syysilmoja kaivattaisiin tännekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti toisin ne mukanani, täällä tosin on ollut liki +20 kun on ollut sateinen päivä ja ylikin on auringonpaisteessa menty. Nekin kelpaisi ;)

   Poista
 5. Teillä on kyllä ollut ihana reissu siellä Irkuissa! :)

  VastaaPoista
 6. Olen aina sanonut, että minun sielunmaisemani on Pohjois-Karjalassa - mutta kun näitä sinun Irlannin kuviasi katselen, taidan joutua epäilemään, että ehkä minulla on kaksi sielua;)
  Upeita päiviä sinne teille molemmille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on hyvin paljon suomalaisen silmää mielyttävää sielunmaisemaa, en ihmettelisi jos olisi toinen sielu täällä. Minulle tämä on jo koti <3

   Poista
 7. Nyt kyllä komppaan Ladya tuossa yllä - kyllä minullakin taitaa toinen sielu sykkiä Irlannille :)
  Upean näköinen paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, en ihmettelisi vaikka niin kävisi, että tänn kotiutuu :)

   Poista
 8. Nää kuvat vahvistaa sen, että mun on pakko joskus myös päästävä käymään Irlannissa :)

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!