31.8.2014

Tips to travelling Ireland.


Olkoon taskusi aina painavat ja sydämesi aina kevyt. Seuratkoon hyvä onni sinua päivin öin.
- Irlantilainen sanonta - 

Sunnuntain kunniaksi muutama sana siitä, miten Irlantiin kannattaa asennoitua ja mitä täällä kannattaa tehdä ja nähdä. Ensiksikin sama pätee kuin missä tahansa maassa: Puolet kuulemastasi on totta, toinen tarua. Kaikki eivät ole ylitsevuotavan ystävällisiä ja joka paikassa ei puhuta iiriä. Ikkunat ovat ehkä kaksinkertaiset (yksinkertaisiakin vielä on), hanoissa ei ole sekittajia, kuuma vesi ei ole itsestäänselvyys ja sen lisäksi että liikenne on väärän puoleinen niin myös ovet aukeavat eri suuntaan kun meillä. Sen lisäksi vettä sataa noin 350 päivää vuodessa eli opit joka ikisen vesisateen eri tyypin.

May you pockets be heavy and your heart light. May good luck pursue you both day and night.
- Irish proverb - 

Since it is Sunday I tought I'd might be writing some tips on Ireland. I've been here for many time now, this is I think my fith time in Ireland so I have some experince already. Same thing here and usual: Half is true, half not. Don't believe everything you hear. Not everyone are oh so friendly and cheerfull. There are many things done differently but I always think When in Rome... and adapt my self to the way of living. That is something I must say try to do. Try to adapt the irish way of life, it's far more easy to you. Oh, and take raincoat, it does rain at some from at some parts of island 350 days a year.
Sen sijaan täällä on uskomattoman paljon kaunista luontoa. Etelän vehreät metsät ja ihanat puistot ovat kauniita, juuri sellaisia kuin kuvittelit. Atlantin ranta on täynnä jylhyyttä ja mitä ylemmän etenkin rannikkoa menee, sen matalampaa on kasvillisuus. On vuoria, on laaksoja, on vihreän jokainen sävy yhdellä silmäyksellä. Ihmiset ovat ystävällisiä ja haluavat tutustua, mutta eivät keskellä turistialuetta. Jos olet itse kohtelias, niin saat takaisin saman. Tosin sama pätee maassa kuin maassa, mene vähän kauemmas pääkaduilta niin tapaat ne aidot paikalliset. Etenkin Dublinissa unohda se pelko pelottavasta pohjoispulesta jokea. Se on siivottu paljon kauemmas jo vuosia sitten.

Nature here is amazing, so do leave the city. Parks and forrests in the south are just as you imagined. And even more. Coastline of Atlantic ocean is full of great cliffs and things yu can't even imagine, something yu just need to see you self. And Connemara mountains anr raw nature id Aran islands is something to remember for the rest of your life. And the people? They are nice on polite, but go beong tutirs ares, it gets better. Same thing in every country, couple of blocs away from that most expensive area you will find true Ireland.
Ennen kaikkea Irlanti on kivan kokoinen maa. Täällä voi tehdä pääkaupungista käsin päiväretket moneen paikkaan ja ehdottomasti kannatan bussiretkiä. Oppaat ovat hulvattomia, vaikka aksentteja onkin joskus vähän vaikea ymmärtää. Luonto syleilee puoleensa, kaupungit antavat oman leimansa. Syö pubeissa, älä ravintoloissa, saat aidompaa ja puhtaampaa ruokaa.

Most of all, Ireland is a nice size country. You can see anything from Dublin. Just take a day trip to do things. They will cost some money, not much tough, but you get to see so much. Take a bus tour, guides here are so much fun! At least after you understand their accent. Nature is beautifull and the cities a welcoming. Like Galway in these photos, amazing little city by the sea. Worth comming for. Oh, and eat at the bubs, get pure irish food.
Oma suosikkini on Dublin, vaikka kuvien Galway osoittautuikin ihanan herttaiseksi pikku kaupungiksi jossa oli mitä upeimmat rantamaisemat joita kävellä liki mihin tahansa aikaan vuorokaudesta. Etenkin nousu- ja laskuveden eron näkeminen oli aika huimaa. Minuun Cork ei vedonnut, etelän mielistelevyys ei innostanut. Galway ja Dublin etenkin ovat minulle ainakin aidompia. Mikään ei tosin voita maisemallisesti Connemaraa ja Aranin saaria. Onneksi kaikkealle pääsee helposti.

My favourite of cities is Dublin, tough Galway is a good second one. Cork was not so muh my thing, and I think we saw it at it's best on sun shine. But too sweet for me, even tough the parks looked great. I'm just more of ocean person. Scenery in isles of Aran and Connemara are my true loves, lucky me, you can get those places from Dublin as well.
Nyt olemme jo Suomessa, huomenna alkaa arki. Postauksia Irlannista tulee kyllä vielä, mutta ei joka päivä. Dublinista on vielä kuvia, emmekä jääneet vain sinne. Vielä näitä riittää vaikka kuinka, mutta huomenna jotain paljon ajankohtaisempaa. Toivottavasti reissukuvat ovat olleet mieleen, takaisin arkeen ja tavallisiin postauksiin huomisesta alkaen.

Rentoa sunnuntaita!

P.S. Yksi legenda on tosin totta, nämä oikeisti laulaa ja tanssii pubissa jahka menet vaan semmoiseen joka on paikallisia täynnä.

We are now already in Finland, so back to work tommorrow. There will be more posts from Ireland to come, but some more acurent ones as well, and some that were forgotten. I hope you liked these ones, it was fun to make these while travelling. 

Great Sunday!

P.S. One legend is true: Go to pub with locals and yes, they do sing and dance.20 kommenttia:

 1. Irkut taitaa todella laulaa ja tanssia paljon...:) Nuo maisemat tuolta saarelta ovat kyllä henkeä salpaavia, sinne on joskus pakko päästä. Siihen asti nautitaan näistä sinun ihanista blogikuvista<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mikään poikkeus, että laulavat kaupassa jos tulee kappale joka on mielestään hyvä. Se on kaunis saari ja kaunis paikka, jossa on todella paljon nähtävää.

   Poista
 2. Ihania kuvia taas. Suosikkini on tuo talo, jossa on miehen kasvot ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä oli muutama tuollaisia taloja, olivat ihan hauskoja :)

   Poista
 3. Hehee nyt näen mielessäni sut siel pubissa tanssimassa ja laulamassa Irkkujen kanssa :-D Olitko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariinkin kertaan. Tosin en osaa sitä näiden tanssia, mutta laulu luonnistui kyllä :)

   Poista
 4. Jos oikein muistan, opetussuunnitelmaan Irlannissa kuului kansantanssi. Lapsetkin oppivat jo nuoresta. Aikoinani vaihdossa opiskelijana kaksi hyvää ystävääni oli Irlannista. Aluksi en meinannut millään ymmärtää, mitä he puhuvat, mutta kun aksenttiin tottui, niin sitten siitä sai selvänkin. Voi kun suomalaisetkin olisivat yhtä ylpeitä kansanmusiikistaan kuin irlantilaiset. Olisi aika makeeta, jos lähipubissa vetäistäs yhtäkkiä Balladi haamusta ja Marjaanasta viulun ja mandoliinin säestyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele vaikka kuuluisi, sen verran sitä tuntuivat melkein jokainen osaavan tai vähintään ymmärtäuvän mistä on kyse ja koska tanssija on hyvä. Suomessa kun olisi edes rahtunen samaa niin päästäisiin aika pitkälle :)

   Poista
 5. KIva postaus ja toivottavasti pääsen joskus käymään. Ihastuin tuohon taloon jossa on naisen kasvot, tosi upea !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä, niitä taloja oli muutamia siellä jossa tuollaisia upeita maalauksia oli.

   Poista
 6. Kiitos vinkeistä , irkkumusiikkia kuuntelen mielelläni ja irlantilaisaksentti kuulostaa niin kivalta! Sade vaan ei ole mieleeni , siksi kai käynti Irlannissa aina siirtyy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irkuissa sataa, etenkin kesällä, kovin eri tavalla kuin Suomessa, se ei tunnu sateelta kun se on semmoista että silmälasien linssit kastuu, mutta mitään et tunne :)

   Poista
 7. Ihanaa että reissusta on vielä kuvia jemmassa, kyllä näitä katselisi vaikka loppuvuoden :)
  Tuonne on ihan pakko päästä, se on nyt viimeistään päätetty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä vielä jokunen tulee. Dublinia oli vaikea kuvata kun siellä on monta kertaa käynyt, mutta jotain kuitenkin. Ja ostoksethan on ihan kokonaan esittelemättä Aranin neuleita lukuunottamatta, ja kyllä minä muutakin ostin ;)

   Poista
 8. On ollut kiva katsella sun hienoja Irkku-kuvia. Tulee hinku päästä käymään siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito Belladonna. Kiva kuulla, että kuvista on pidetty :)

   Poista
 9. Vautsi, teillä on kyllä ollut mahtava reissu! Ihania kuvia myös olet meille jakanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä oli niin helppo ottaa kuvia. Tykkään lukea myös muiden matkapostauksia, vähän kun olisi itse matkalla :)

   Poista
 10. Ihania kuvia Irlannista. Minun tuli sinne ikävä. Maa on tuttu, olen asunut siellä 2½ vuotta. Aika on kullannut muistot, tuntuu kuin sieltä olisi vain hyviä muistoja, vaikka kaikenlaisiin hankaluuksiin tulikin törmättyä siellä asuessamme. Parasta olivat ihmiset ja hieno luonto. 2000-luvun alussa olen viimeksi käynyt Irlannissa, ystävien häissä.
  Terveisiä muuten kauniista Prahasta, tulimme sieltä eilen kotiin. Mukavaa syyskesän viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti. Siellä oli upeat kelit ottaa noita kuvia. Aika monest kultaa muistot, minä unohdan nopeasti, vaan kun palaa takaisin niin ne muistaa aina :D Ihmiset siellä ovat ihania, heitä kaipaan minäkin eniten.

   Praha on varmasti syksylläkin upea kaupunki, olimme keväällä ja siellä oli todella kaunista!

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!