18.9.2014

Nuuksio.


Katso syvälle luontoon ja ymmärrät kaiken paljon paremmin.
- Albert Einstein - 

Eilen lupasinkin kuvia Nuuksiosta, jossa kävimme viikonloppuna. Muutaman tunnin kävely upeissa kansallispuiston maisemissa hurahti todella nopeasti. Valokuvia aurinkoisena päivänä oli uskomattoman helppo ottaa. Todellista kotimaanmatkailua tämä, asumme noin puolen tunnin ajomatkan päässä Nuuksiosta. Paikka on vaikeakulkuinen ja täynnä soita, siksi se eittämättä jäikin hyödyntämättä. Onneksi niin.

Me teimme reissumme luontokeskus Haltialta käsin. Samasta paikasta lähdettiin myös suunnistamaan ja ohjatulle sieniretkelle. Kansallispuistossa tapahtuu paljon ja paikka onkin aktiivisesti myös partiolaisten käytössä. Retkeillä voi yönkin yli, on paikat laavuille ja nuotiolle. Oletk käynyt Nuuksiossa?

Upeaa torstaita kaikille!

Look deep into nature and then you will understand everything better. 
- Albert Einstein - 

Yesterdays outfit photos were taken on the great scenery on Nuuksio, national park quite near where I live. It takes around 30 minutes from us to drive there. Having nature this close to capital is rare I think, but Nuuksio nature is not the easiest place to go around. Why man left it alone. And now days I think it is fair to say, I'm happy they did. Taking a couple of hours walk on a place like this, having something this great so near is a blessing.

Great Thusday all!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

20 kommenttia:

 1. On kyllä ihanat maisemat ja wau mikä kärpässieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli upeaa. Noita kärpässieniä oli todella monta! Niin kaunis sieni kuvata, ei toki mukaan lähteneet, mutta siellä minä kömmin kuusien alla kuvaamassa :D

   Poista
 2. Meillä oli tiimipäivä jokunen vuosi sitten Nuuksiossa. Hieno paikka yhdessäoloon ja tekemiseen ja luonnossa olemiseen ja virkistäytymiseen. Kauniita kuvia olet ottanut. Ja on tuo kärpässieni sienien kaunotar! Onneksi sen erottaa hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuuksiossa tapahtuu vaikka mitä kaikkea, jo pelkästään tavallisena sunnuntaina. Kärpässienet erottaa kyllä hyvin, niitä olikin ilo kuvata kun ovat niin kauniin värisiä :)

   Poista
 3. Ihania kuvia ja Nuuksioon maisemat on kyllä niin ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janet! Siellä on todella kauniit maisemat :)

   Poista
 4. Upeita kuvia upeasta paikasta - nyt tekee mieli metsään!
  Ja Nuuksio on vielä käymättä - taitaa jäädäkin, sillä tässä olisi Turunkin ympärillä muutama vaellusreitti odottamassa vaeltajaansa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady! Voi metsässä lepää kyllä mieli, minullakin vaikka se meri itselleni rakkaampi onkin. Teillä on turussa ihan mahtavia kävelyreittejä, samainen Haltia löytyy sieltäkin läheltä ;)

   Poista
 5. Hienoja kuvia! On se Nuuksio vaan niin kaunis paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Caelia! Se on upea paikka, kohta on vielä ruskakin :)

   Poista
 6. Upeita kuvia! Tosi hienosti oot kuvannut tuon kärpässienen. Vaikka se myrkyllinen onkin niin silti se on todella hienon värinen sieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reetta! Kärpässieni on lopulta kovin kuvauksellinen sieni :)

   Poista
 7. Kivoja syksyisiä kuvia :) Tältä kesältä on Nuuksio vielä käymättä, mutta ehkä tässä syksyllä vielä saisi aikaiseksi lähteä käymään siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Ruskan aikana Nuuksio on varmasti todella kaunis paikka, itse ainakin ajattelin siellä vielä vierailla parin viikon päästä :)

   Poista
 8. Nuuksio on kyllä kaunis paikka ja Haltiasta lähdettäessä on mukavat reitit ja maasto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kaunis paikka ja reitit ovat upeita.

   Poista
 9. Nuuksio on kaunis paikka. Kouluajoista ehkä liiankin tuttu. Joka syksyinen koulun järjestämä 15km vaellus tuli tehtyä aika monena vuonna. Kauniita syyskuvia<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli koulussa minäkin aika lähellä ja ei me vaan vaellettu, suunnistettiin kyllä senkin edestä ;)

   Poista
 10. Monesti olen ohi ajanut ja joka kerran ajatellut, että pitäisi joskus käydä. No, toisaalta umpimetsää löytyy tuosta nurkan takaakin, mutta joskus olisi kiva hieman laajentaa reviiriään. Ihania kuvia, suomalainen luonto on niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuuksiossa on kivasti erilaisia maastoja ja reittejä joissa kulkea. Kannattaa ainakin kokeilla ;)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!