20.9.2014

Saving autumn part 2.


Toivoisin, että luottamukseni sieniin oli suurempi.

Rakastan sieniä, etenkin metsäsieniä. Vaan kun en aikanani kuunnellut mitä sieniä poimia ja mitä ei, niin olen totaalisen kauppojen ja torien varassa nykyisin. Samoin toki ystävällisten kanssaihmisten varassa, jotka yli oman tarpeensa poimivat. Suosikkejani ovat jo pakastetut kanttarellit, tatit  (joita en ole käsiini saanut mistään), suppilovahverot (joita en minä ainakaan ole nähnyt vielä kaupassa) sekä tällä viikolla kaupasta ostetut mustat torvisienet. Mustat torvisienet tykkään kuivattaa uunissa ja pitkin talvea lisäillä patoihin mukaan. Pienikin määrä antaa upeasti makua pakkasten paukkuessa. Mikä on sinun suosikkisienesi? Miten säilöt niitä talvelle? Syötkö sieniä ollenkaan?

Aurinkoista lauantaita!

I wish I had more confidence on mushrooms.

I love mushrooms, especially forrest ones. But I'm not the one knowgin where to find them and which ones are safe to eat. But I do know how to get to store and when to buy them there. This week it was time to get black trumpets, I try them and add them to stews through out the winter. My absolute favourite ones, remind me of my childhood. What is you favourite mushroom? 

Lovely Saturday and hope you are all well!Seuraa blogiani // Follow my blog on:

18 kommenttia:

 1. Tuota pataan lisättyä torvisientä pitää joskus kokeilla. Oma suosikki on tietysti se kaikkien suomalaisten rakastama kanttarelli! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murskaan nuo semmoiseksi lusikoitavaksi nuo kuivatut sienet ja pakkasten paukkuessa ruokalusikallinen mukaan pataan niin johan on kiva mauste. Ennen kaikkea siis mausteena noita kuivattuja käytän :)

   Poista
 2. Minä en yhtään tykkää sienien mausta, mutta olen kyllä innokas sienimetsässä kävijä :)
  Menee sitten saalis parempiin suihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sinä olet siis niitä kultaisia kanssaihmisiä, jotka poimivat tämmöisille tumpeloille niitä herkkuja pakastimeen <3

   Poista
 3. Minä tykkään kaikista syötävistä sienistä - ja oma lempparini on ihan sekasienisalaatti. Mutta kantarellikastike ja -keitto taitavat olla muun perheen suosikkeja. Ja sienirisotto. Nams.
  Itse olen surkea sientenpoimija - tunnistan vain muutaman ja nyt kun en ole näillä jaloilla oikein tuonne metsään taipunut, niin olen myös ollut muiden armeliaisuuden ja kaupan varassa;)
  Herkullista viikonloppua sekä sinulle että Kotinörtillesi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsäsienistä tehty sienisalaatti on kyllä niin hyvää, samoin sieni risotto. Kun vaan saisi kunnolla tänä vuonna noita pakkaseen. Minä olen monesti kaupan varassa ollut, eikä tuo Stocca onneksi hirveä pettymys minään vuonna ole ollut. Hintavaa, mutta mielestäni silti kannattavaa ostaa kerralla könttä ja sitten pakkasesta pitkin vuotta ottaa.

   Poista
 4. Oi oi suppilovahverokeitto Koskenlaskija-juustolla on meidän perheen sieniherkku!
  Tervetuloa kurkistamaan myös minun blogiini ja osallistumaan arvontaan!
  http://villejalupiineja.blogspot.fi/2014/09/arvonta.html
  -marita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaa hyvältä herkulta :) Tulen mielelläni käymään, kiitos vinkistä :)

   Poista
 5. Sienistä saa ihanaa ruokaa, tykkään. En kyllä uskalla sieni metsään lähteä, en todella tiedä mitä poimisin ;)

  Rentoa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, jos kanttarellin tunnistan niin se on siinä, muuten en todellakaan tiedä, mikä pitää poimia ja mikä ei :)

   Hyvää sunnuntaita!

   Poista
 6. Meillä syödään sieniä - paljon tähän aikaan vuodesta. Ukkokulta kerää ja laittaa , mutta emme säilö . Omat suosikkini mustatorvisieni,kanttarelli ja suppilovahvero. Niin ihania ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kaipaan jotenkin talvelle noita sieniä myös ja kun kerran on pakastimessa tilaa niin sinne vaan :)

   Poista
 7. Kanttarellit mutta kyllä suppispiirakkakin vie kielen mennessään :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kummatkin, mikä vaan oikein laitettuna sanon minä :D

   Poista
 8. Itse en sienestä, mutta rakastan sieniruokia. Onneksi anoppi sekä sienestää että tekee ihanaa sieniruokaa :)

  VastaaPoista
 9. Olen vähän nirso sienten suhteen ja syön vain kanttarelleja, suppiksia, mustatorvisieniä ja korvasieniä. Muita en kerää enkä tosin tunnekaan syötäviä sieniä esim. Herkkutattia lukuunottamatta. meidän perheen lemppari sieniherkku on kermainen suppilovahvero-kylmäsavuporokeitto, joka onkin ihan superhyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi tuo keitto kuulostaa kyllä niin hyvältä! <3

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!