28.9.2014

Scarfs - updates autumn / winter.


Rahalla ei saa eleganssia. Voit ottaa edullisen kotelomekon, lisätä siihen kauniin huivin, harmaat kengät ja upean laukun. Lopputulos on aina elegantti.
- Carolina Herrera - 

Minä olen huivi-ihminen. Ollut jo vuosi kausia ja huivejakin on muutama kertynyt. Olen tarkka huivieni materiaalista, kannatan ehdottomasti luonnon materiaaleja, mutta merkistä en suostu maksamaan. Jos huivi on mielestäni laadukas, hyvän oloista neulosta lähinnä, voin sen hankkia. Merkki ei ole huivien, kuten ei monessa muussakaan asiassa mikään laadun tae. Vaan onhan noita seassa merkkihuivejani. Tein vuosi sitten talvihuiveistani postauksen, vaan sen tiedot ovat aavistuksen vanhentuneet. Osa on myyty pois, jotain on tullut lisää. Tässä siis huivikokoelmani, valittuna syksyllä esiin otettavat huivit, joissa liki kaikissa on edes osa villaa. Kotona on vielä puuvillaisia ja silkkisiä sekä muutama pellavainen. Niistä ehkä toiste. Nyt nautitaan syksyn rikkaista väreistä.

Money doesn't buy elegance. You can take an inexpensive sheath, add a pretty scarf, grey shoes and a wonderful bag and it will always be elegant.
- Carolina Herrera - 

I'm first of all a scarf person. I'm quite define on those I want. MAterial needs to be good and I off course need to like it. I have collected some great pretty ones over the years. I have done a post of them one year ago, but I there have been some change in them so I decided to make a new one.


Vasemman puoleinen kirkkaan sininen villa shaali on tuliaiseni itselleni Lontoosta. Tykkään TieRackin huiveista älyttömästi ja kun liike lopetettiin lentokentältäkin, niin olen huomannut huivi hankintojeni pienentyneen. Hups? Alempi ohuen ohut villainen on Stoccalta useampi vuosi takaperin ostettu petrolin värinen ihanuus. Petroli taitaakin olla jälleen muodissa, joten pitänee asetella huivi niin, että se olisi jälleen enemmän käytössä.

Left one from TieRack, right one from Stockmann. We don't have TieRack anymore at Finland, shame I think, I loved their products.


Keskimmäinen huivi on ensimmäinen laadukkaampi huivi, jonka hankin itse omilla rahoillani. Stoccalta Tapiolasta monta vuotta sitten kantisalesta ostettu sininen ja toiselta puolelta kultaan vivahtava huivi on edelleen joka talvi käytössä. Musta-harmaa Marja Kurjen huivi on joululahja äidiltäni, yhdessä itse ostamani kanssa ensimmäiset todella laadukkaat. Liila-sininen, Marja Kurjen sekin, on joululahja Äidiltäni viime jouluna. Äiti tuntee tyttärensä.

Middle one I got to my self as first quality scarf. Two other, from finnish designer Marja Kurki are bot christmas presents from my mother.


Näillä huiveillä onkin sitten tunnearvoa sanoinkuvaamattomat määrät. Punainen Mark's and Spencer on sulhasen morsiamelleen ostama ja häissäni pitämä. Tulen todennäköisesti pitämään sen puhki. Mulberryn huivin taas ostin itse itselleni onnitellakseni itseäni kun täytin 30. Huivi saapui kyllä puoli vuotta myöhässä juhlapäivään nähden vaan mielestäni mieleistäni väriä kannatti odottaa. Sininen ihanan iso Balmuirin huivi taas on sekin lahja Kotinörtilta, ensimmäisenä hääpäivänämme.

On these ones there is so much memories in them. Red one I wore on our wedding. Mulberry one I got tto my self as 30 year present and last ones I got from my Husband on our first anniversary.


Talven lämmikkeet, niihin kaikkiin pahimpiin pakkasiin ovat kaksi kashmir huiviani. Harmaan sain Äidiltä syntymäpäivälahjaksi, sinisen olen ostanut itse Tallinnan Stoccalta. Balmuiria olen pitänyt vasta pari kertaa, mutta sininen oli korvaamaton pahimmilla pakkasilla toissa talvena.

Here are ones you need in Finland on winter time; pure cashmire ones save the day when it's cold. And by cold I really mean cold.


Kuvassa ylimpänä on Aranin saarilta tuotu punainen tuubikaulaliina. Aitoa villaa ja nimen omaan sitä Aranin villaa. Vihreä puolestaan on Galwaysta tuotu, muistuttaa kauniista Connemarasta. Valkoinen huivi on Tallinnan tuliainen sekin. Punainen Peakin huivi on siitä harvinaisuus, että se on ostettu vain koska se on kaunis ja punainen. Huutonetin löytö, kiitos Preferitalle tästä luopumisesta.

On top the red ones is from Inis Mór, biggst island in Aran islands. Green one I bought n Galway to remember Connemara. White one came from Tallinn and other red one I bought from another blogger.


Sitten olisi vielä nämä perinteisemmät kaulaliinan oloiset. Vasemmalla harmaa Mulberry on joululahja Kotinörtin vanhemmilta, turkoosivoittoinen Gant taas on joululahja Kotinörtiltä. Oikean puoleinen Mulberry on jälleen vähän harvinaisempi, se on ostettu myös huviin kauneuden takia. Kiitos Caelialle joka siitä raaski luopua.

Tiedättekö kun katon noita, niin huomaan saman yhteneväisyyden näissä, laukuissani ja koruissani. Suurin osa niistä muistuttaa minua joko jostain reissusta tai jostain tietystä tapahtumasta. Tai vaihtoehtoisesti olen saanut ne lahjana. Tilanne on aivan sama laukkujeni ja korujeni kanssa. Olen toki myös keräilijä luonteeltani, ainakin näissä kolmessa asiassa.

Mikä teillä on huivi tilanne? Oletteko valmiit syksyyn ja talven pakkasiin niiden kanssa? Millä perusteella te valitsette huivinne?

Kaunista sunnuntaita!

Then it's grey Mulberry as Christmas present from my Husbands parrents, blue one as christmas present from my Husband. Mulberry one I got to my self, wanted it for long time, vintage one. You know, a lot of them are presents aren't they. Not a bad thing tough.

Do you like scarves?

Great Sunday!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:


24 kommenttia:

 1. Ihania huiveja ja ihana idea esitellä niitä syksyisessä luonnossa. Tuntuu, että kaikki ovat huivihulluja nykyään ja jokaisella on niitä suuret määrät. Itse ainakin olen huivihullu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huiveja on kovin helppo säilöä, ne eivät vie kovin paljon tilaa ;) Ja onhan se ihana, kun on mistä valita :)

   Poista
 2. Heheh, täällä toinen huivihullu sari ihastelee näitä kaunistuksia<3 Voiko huiveja olla koskaan liikaa? Minulla taitaa kyllä olla muutama ylimääräinenkin... Pitäisi käydä läpi ja luopua niistä jotka ovat liian vähällä käytöllä, vaan kun huivit ovat niin ihania! Pyrin valitsemaan järkevästi, mutta huivien kohdalla joskus sorrun kyllä ihan vain vau-efektin vuoksi ostamaan. Koitan katsoa että ovat luonnonkuituja kaikki uudemmat ostokset. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huiveihin minä sanon ei, niitä ei voi koskaan olla liikaa. Olen tosin myynyt pois vanhoja, tai antanut pois, sellaisia joita en käytä. Vaan silti niitä tuppaa olemaan aikamoiset määrät ;)

   Poista
 3. No siinäpä on kaunis kokoelma. Kateeksi käy :-D

  VastaaPoista
 4. Ihania huiveja sinulla! Varsinkin tuo vihreä Galwayn ostos on tosi kauniin värinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara. Se on ihana kirkkaan vihreä kyllä :)

   Poista
 5. Huiveja taitaa tästäkin osoitteesta löytyä "pari". Tuo punalila on niin mun värinen ja löytyy muutamia muitakin kirkkaita värejä, jotka voisin tunnistaa myös omakseni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on aika monta kirkasta väriä jotka kummallekin sopivat vallan mainiosti ;)

   Poista
 6. Upeita huiveja ! Luin myös vanhan postauksesi talvihuiveista. Minulla on melkein aina huivi kaulassa. Ilman ei oikein osaa enää olla ! No kesällä ehkä. tv Marjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo! Kesällä oli minullakin niitä päiviä, kun ei vaan voinut huivia pitää, muuten semmoinen on liki aina mukana.

   Poista
 7. Kyllä se niin taitaa olla, että sitä joko on täysillä huivi-ihminen, joka osaa valita oikeanlaisen huivin asuun kuin asuun ja pukee sen vieläpä niin, että se näyttää huolettomalta, mutta kuitenkin tarkkaan harkitulta = sinä. Tai sitten on anti-huivi-ihminen, joka laittaa huivin kaulaansa silloin, kun on kylmä eikä se takuulla näy takin alta mihinkään = minä. Mulla on vielä paljon oppimista =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Voi sen noinkin tietenkin ajatella, mutta totta se on, minulla se huivi on melkein aina kaulassa aamusta iltaan. Youtubessa on muuten monia mahtavia huivin-sitomis videoita :)

   Poista
 8. Ihana kokoelma sinulla :) Vaikka itse tykkään kamalasti huiveista, niin ei omassa kokoelmassa ole kovinkaan montaa aina kerrallansa (mussa ei ole tippaakaan keräilijän verta). Itse ostan huivini sillä ajatuksella, että ne kestävät aikaa ja käyvät mahdollisimman monen asuni kanssa. Koska ihoni on herkkä, niin karkeat villahuivit jätän suosiolla muille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on ihailtavaa itsekuria pysyä vain muutamassa, se on vielä kovasti harjoittelun alla se taito :)

   Poista
 9. Kauniita huiveja, niin sun näköisiäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna, ne ovat kyllä kaikki mieleisiä :)

   Poista
 10. Voi miten ihania huiveja sulta löytyykään!

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana ja upean värikäs huivikokoelma! Itsekin olen kyllä huivi-ihmisiä, ei tämmöinen vilukissa pärjää ilman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Caelia! Huivit ovat kyllä niin ihania ja monikäyttöisiä :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!