30.10.2014

Ladykillers

Pirkko Mannoja ja Asko Sarkola
Kuva @ Tapio Vanhatalo

Nauru on ajatonta, mielikuvituksella ei ole ikärajaa ja unelmat ovat ikuisia.
- Walt Disney -

Tiedättekö sen tunteen, kun yhdelle päivälle tuntuu sattuvan ihan kaikki asiat samalla viikolla. Tällä viikolla se päivä oli eilen torstaina. Töiden jälkeen sain suhata paikasta toiseen ja ilta päättyi  blogin yhteistyökumppanin Helsingin kaupunginteatterin suurella näyttämöllä esitettyyn Ladykillerssiin. Irlantilaisen Graham Linehanin kirjoittama, Aino Piirolan suomentama ja Neil Hardwikin ohjaamaa näytelmää kuvailtiin mustan farssikomedian helmeksi ja farssien ystävänä sellainen hengähdys oli oikein tervetullut keskelle kiireistä viikkoa.

Ladykillers todella tarjosi hengähdystauon, se oli kevyttä ja hauskaa. Lavastus ja puvustus toimivat kummatkin, näytelmän äänimaailma ansaitsee minusta erikseen maininnan. Se toi näytelmään erityistä tehoa. Suosikkini näytelmässä tosin lienee ennalta arvattavissa. Äiti on Asko Sarkola - fani ja tässä kohdassa omena ei ole pudonnut kauas puusta, jos on pudonnut ollenkaan. On puhdas nautinto nähdä hyvä näyttelijä tekemässä loistava roolisuoritus. Mikko Kivinen puolestaan pääsi yllättämään, hahmo oli kertakaikkisen herkullinen ja suoritus toki sen mukainen.

Olen muutenkin, kuten varmasti moni on jo arvannut, kovin näyttelijäkeskeinen katsoessani suoritusta. Lavastus ja puvustus, kaikki muu ainakin minun silmissäni vain tukee suoritusta, jonka näyttelijä lavalla antaa. Hyväkään ympäristö ei pelasta kehnoa suoritusta, sitä tosin ei tässä nähty. Saatan katsoa elokuvan vain näyttelijän takia, vielä varmemmin menen katsomaan teatteriesityksen näyttelijän takia. Monipuolisuus on se, joka minuun iskee kaikkein parhaiten.

Ladykillers tarjoaa oivalliset näyttelijäsuorituksen ja kepeän tunnelman jonka aikana arki unohtuu ja yleisö pääsee mukaan tapahtumarikkaalle matkalle, jossa kohdataan ties minkälaisia selityksiä millekin asialle. Nauru kumpuaa spontaanisti esityksen aikana ja teatterista lähteekin ulos varsin hilpeällä tuulella.

Kuka on sinun suosikkinäyttelijäsi? Teatterin lavalla tai elokuvissa?

Hyvää torstaita!

Helsingin kaupunginteatteri on blogin yhteistyökumppani.

Asko Sarkoja ja Pirkko Mannola
Kuva @ Tapio Vanhatalo

Finnis theater only in finnish.

Seuraa blogiani // Follow my blog on:

10 kommenttia:

 1. Antti Litja (mielensä pahoittaja) ja Susanna Haavisto (tässä iässä)....Susanna oli lupsakka ja ,hauska ja rento,omassa kolmen naisen esityksessään..

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi oli varmasti hauska, pitäisipä taas käydä teatterissa, se niin kovasti piristää.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti, tämä oli ihanaa kevyttä pirteyttä keskellä syksyä :)

   Poista
 3. Vaikea sanoa suokkaria...niitä on niin monia. Oli varmasti hauska esitys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän heitä on, useampi, mutta aina sieltä joku itselle ainakin nousee :)

   Poista
 4. Santeri Kinnusen olen nähnyt useassa roolissa. Aikoinaan Jyväskylän kaupunginteatterissa tykkäsin Hanna Liinojasta, hän oli Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen-musikaalin upea Radda. Olin muuten itsekin siinä avustajana, hahah...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, Santeri on nähty useamman kerran ja useammassa roolissa :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!