24.10.2014

Ordinary lives in North Korea


Talo ilman kirjoja on kuin huone ilman ikkunoita. 
- Horace Mann -

Vuoden alussa totesin, että haluan kirjoitella enemmän lukemista kirjoita ja olisi jälleen aika kertoa teille kirjasta jonka luin parissa päivässä. Kävin Hulluilla Päivillä vielä lauantainakin ja tällöin kaikessa rauhassa kiersin myös Akateemisen kirjakaupan kun perinteisessä pokkaritauksessa oli Barbara Demickin kirja Suljettu maa - Elämää Pohjois-Koreassa. Huokeaa hintaa enemmän kirjassa houkutti sen pohjaaminen tositarinoihin, ihmiskohtaloihin ja siihen, miksi he olivat taittaneet hengen vaarallisen matkan pois Pohjois-Koreasta ja millainen on näiden loikkareiden mukaan se maa josta he lähtivät.

Jotain kirjasta kertonee se, että se ei kestänyt luvussani kuin muutaman päivän. Aikoihin en ole ahminut tällä tavalla kirjoja kuin tämän kirjan luin. Tarinat koskettivat ja monet asiat vaikuttivat olevan vallan käsittämättömiä. Kirja tekee sen, mitä olinkin odottanut sen tekevän, pistää ajattelemaan ja sijoittaa oman elämän ongelmat hyvin eri kokoisiin muotteihin kun missä ne ajoittain ovat.

Varauksetta siis tätä kirjaa suosittelen, ainakin niille jotka haluavat lukea erilaisista ihmiskohtaloista. Heille, jotka haluavat lukea yksittäisen ihmisen rohkeudesta. Onko kirja teille tuttu?

Hyvää perjantaita!


House with out books is like room without windows.
- Horace Mann - 

Some time ago I read a new book that I want to tell you about. Barbara Demick wrote a book called Notking to envy - ordinary ives in North Korea. I found this book on great sale and after two days already read it as well. It takes with you, gives you so much to think about. My kind of book. Have you read this one?

Great Friday all!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:20 kommenttia:

 1. Huih, vaikuttaa kirjalta joka saisi minut märiseen (jälleen). Miksiköhän sitä nykyään ei lue enää muutakuin blogeja ja Elle-lehteä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä niin varmasti käy jos tämän kirjan luet, mutta suoittelen silti, vaikka sitten nenäliinapaketin kanssa :)

   Poista
 2. En ole ennen tästä kuullutkaan, mutta vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vastaan tulee niin kannattaa harkita ainakin :)

   Poista
 3. Tämä kirja löytyy myös minun hyllystäni. Pidin siitä kovasti, vaikka aihe rankka olikin. Itku tuli kurkkuun monen monta kertaa. Tämän luettua oma elämä murheineen tuntuu luksukselta ja Suomeen syntyminen todelliselta lottovoitolta. Toinen hyvä kirja samasta aiheesta on Blaine Hardenin Pako Pohjois-Koreasta, leiri 14. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meni omat ongelmat taas mittasuhteisiin tämän kanssa. Tuota toista kirjaa olen katsellut aina puoli huolimattomasti jos löytäisin, vielä ei ole tullut vastaan :)

   Poista
 4. Allekirjoitan Horace Mannin viisauden täysin. Kirjat tekevät kodista kodin, siis näin meillä. Kiitos kirjavinkistä, laitan tuon mieleen. Hirmu huono olen muistamaan nimiä, mutta kuvat ja kasvot jäävät mieleen. Kiinalaiset ja japanilaiset kirjat ovat hirmuisen kiehtovia. Mutta nyt on kuvamuistissa tuo kansi. <3

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansien perusteella minäkin suunnistan! Kuvamuistilla menee helpommin itsellä ainakin kirjojen kanssa ja mielelläni otan kaikki suosittelut vastaan :)

   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 5. Täytyypä ottaa lukulistalle tuo, kiitos vinkistä! Ihmiskohtaloista kertovat kirjat ovat mielenkiintoisia, aika paljon islamilaisten maiden naisten elämästä olen lukenut. Mulla on tapana kirjata ylös mielenkiintoiset kirjat, jotka oikeastaan aina valitsen jonkinlaisen suosituksen perusteella. Listalla on niin paljon kirjoja ettei itse tarvitse luettavaa etsiä. Pitäisi vaan kehittää lukunopeutta, että ehtisi useaman niistä lukea =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoja olen minäkin lukenut, Prinsessasta taisin sen putken aikanaan aloittaam 90-luvun puolessa välissäkö se ilmestyi :) Minä taidan lukea niin kovaa tahtia, että pitää joskus itsekin etsiä sopivia ;)

   Poista
 6. Luin kirjan heti sne ilmestyttyä ja se on todellakin ajatuksia herättävä. On ollut onni ettei ole syntynyt tuohon diktatuurivaltioon, pelottavaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin minäkin, liki koko kirjan lukemisen ajan. Onneksi Suomi <3

   Poista
 7. Ei ole tuttu, mutta varmasti koskettava lukukokemus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se maa on niin erilainen ja niin käsittämätön, että kyllä sitä sai ihmetellä useamman keran toimintaa siellä :)

   Poista
 8. Luin tästä lehdestä ja pitäisi ostaa, tuo maa on niin käsittämätön, että mieluusti siitä lukisi lisää. P-Koreahan oli mm. jaliksen mm-kisojen loppuottelussa Portugalia vastaan ja kovin aidoksi tämäkin oli videolle saatu. Kiitos vinkistä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne osaavat kyllä propakandan jalon taidon todella hyvin siinä maassa.

   Poista
 9. Ei ole tuttu kirja mutta pääsee varmasti luettavien listalle arvostelusi perusteella. Tuollaiset kirjat herättävät aina. Ja niin pitääkin, meillä on täällä melkoinen lintukoto. Olispa vaan vuorokaudessa enemmän aikaa lukemiselle ja käsitöille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Meillä on täällä kaikki niin hyvin eikä pahemmin kyllä valittamisenkaan aihetta ole. Lukemiselle ottaisin minäkin mielelläni lisää aikaa :)

   Poista
 10. Tämä on vielä omalla lukulistalla, kovasti olen kehuja kirjasta kuullut. Suosittelen lukemaan Xinranin kirjoja, ellet sitten ole jo lukenut. :) nekään eivät kovin kevyttä luettavaa ole, mutta todella mielenkiintoisia Kiinasta kertovia teoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää suunnata katse siis Kiinaan seuraavaksi. On mennyt vähän lähi-idän kautta Koreaan, jos vaikka Kiinaan siis seuraavaksi :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!