30.11.2014

First advent


Adventti, sulje silmäsi ja avaa mielesi.

Monta vuotta sanoin, että en ole jouluihminen. Silti koristelin joulun kotiin ensimmäisenä adventtina. Tänä vuonna otin varaslähdön, ensimmäiset koristeet löysivät paikalleen jo vajaa viikkoa ennen joulua. Suurimmaksi osaksi siksi, että olen poissa kotoa seuraavat puolitoista viikkoa alkaen huomenna aamulla. Ensin töiden takia ja sitten oman lomareissun. En minä varsinaisesti vihaa joulua, se vaan ei ole ollut minun juttuni. Tänä vuonna se on kuitenkin uuden kodin myötä tuntunut oikeammalta tämä koristelu ja joulun odottaminen. Koristeita ei ole järin paljon, mutta tarvitseeko niitä edes olla? Muutamat pääsivät jo esille, vielä on haaveissa se joulukuusi, mutta sen aika on vasta jouluviikolla.

Koska teillä aloitetaan joulun tuominen kotiin?

Rauhallista ensimmäistä adventtia!

Advent, close your eyes and open your mind.

For many years I said Christmas is not my thing. I putted on some decorations, but this time I did it earlier, a week before first advent. I'm leaving home for couple of weeks starting tommorrow morning and wanted to enjoy first decoration already. So welcome to see our Christmas decoration. 

Peacefull first advent!

Seuraa blogiani // Follow my blog on:

24 kommenttia:

 1. Rauhallista adventtia myös sinne! Kauniita joulukoristeta. Täällä on vielä joulukoristeet kaapissa, pikkuhiljaa ne sieltä kaivan tänään. Jouluna kotona pitää olla juuri niin paljon joulua kuin itse haluaa, se on sitä joulun taikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Meillä on osa vielä kaapissa ja varmasti monen monituista hankkimatta, mutta jotain sentään esillä. Mies on oppinut jouluvalotkin sytyttämään kun kotiin tulee :)

   Poista
 2. Ihanaa adventtiaikaa sinulle. Adventtikynttilät tulevat meillä esille täksi viikonlopuksi (itse asiassa reilu viikko sitten kun kävin ne Ikeasta hakemassa), mutta muuten joulu hiipii sisälle pikkuhiljaa, yleensä vasta pari päivää ennen joulua täällä "räjähtää": Mutta sitten joulu saakin olla nuutinpäivään saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, meillä taas korjataan uutena vuotena kaikki pois, vähän aikaisessa. Jouluviikolla tulee vielä kuusesta lähtien lisää, mutta ihan koko kotia en vielä korista :)

   Poista
 3. Meillä alkaa joulun valmistelu juurikin tästä ensimmäisestä adventista. Kuuntelen "Raskasta joulua" Spotifysta ja leivon joulutorttuja. Jouluvalot voisi myös laittaa tänään. Rauhallista adventtiaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi joulutorut ovat niin hyvä, ne ovat jääneet vielä toistaiseksi leipomatta tänä vuonna. Ehklä reissaamisen jälkeen on niillekin aikaa :)

   Poista
 4. Hyvää adventtia sinnekin! Meille joulu hipsii hiljalleen, tänään tulee kuusi! Oh yes ja oh dear... ;) Meillä joulukoristelu ei ole massiivista, vähän ja harkiten, niin syntyy paras tunnelma ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanan aikaisin tulee kuusi! Meillä vasta jouluviikolla. Tosin täällä se seisoisi ilman ihastelijaa, joten parempi varmaan, että ei vielä ole laitettu :)

   Poista
 5. Ihanaa joulun odotusta !
  Tunnustan etten ole joulun fani yhtään. Eniten nautin ylimääräisestä vapaasta. Kotia koristen jouluun hillitysti, kukin ja kynttilöin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Ylimääräiset vapaat ovat nekin todella tervetulleita, mutta vähän jotain. Totuus on se, että kyllähän nuo koristeet vähän hukkuvat näin isoon asuntoon, siinä missä vanhassa niitä oli riittävästi (neliömääräkin tuplaantui). En kuitenkaan ajatellut massiivista määrää uusiakaan hankkia :)

   Poista
 6. En ole jouluihminen. Tasan kaksi "koristetta" punainen blingbling liina ja tonttu-ukko. Joulu on lastenjuhla ja monesti se vaikuttaa niin kaaosmaisne kiireiseltä, että pitäydyn normaali arjessa, en halua stressata ja hössöttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tehdään joulu aika omalla tavalla, ei ole hössötystä, ei ole kiirettä vaan on vaan juuri ne joulujutut joista nautitaan eniten. Meille enemmän perhejuhla ja kun ystävät ovat perhettä, niin mikä sen parempi kun olla heidän kanssaan :)

   Poista
 7. Mä rakastan joulua ja haluan fiilistellä sitä ennen joulua enkä sen jälkeen, joten laitoin jo kuusen olkkariin ja koristeltiin se jo :) Muuten en ihan hirveästi koristele, kynttilöitä vaan tuomaan tunnelmaa kotiin :)
  xx J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O ihana kuinka aikaisin uusi esile. Joulun fiilistelyssä on kyllä puolensa, ihan mahtavaa semmoinen :) Kynttilät luovat hyvin tunnelmaa.

   Poista
 8. Kyllä meillä aloitettiin jo marraskuun puolivälissä fiilistely, toisaalta en kyllä kamalasti joulukoristeita laita eikä kuustakaan tule. Ihanaa uuttaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Saahan sen aloittaa, ei se joulu niin usein ole, etteikö sitä voisi fiilistellä pidempäänkin :)

   Poista
 9. Jouluun valmistautuminen on alkanut pikku hiljaa. Tänään vähän valosarjoja, jossain vaiheessa olohuoneeseen tyynyillä ja torkkupeitoilla pientä muutosta. Juuri ennen joulua sitten loput, varsinaiset joulukoristelut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ne valosarjat laittamatta vielä, tosin uudet pitäisi ostaa joten vähän vaiheessa se laittaminen vielä. Jouluviikolla tulee meillekin loput, mutta nämä halusin jo laittaa, vähän tunnelmaa luomaan :)

   Poista
 10. Oon samaa mieltä ettei koristeita tarvitse olla mitään överisti. Mulle tärkein koriste on kuusi, jonka saan tunkea täyteen kaikkea ihanaa.
  Kuusen ajattelin pystyttää itsenäisyyspäivänä, niin tein viime vuonnakin.
  Mä rakastan joulua, toivottavasti et pistä blogiani boikottiin joulukuun ajaksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, en tietenkään laita! Joulu on ihanaa aikaa ja mielelläni luen muiden blogeista miten he viettävät joulua. Itse en ehkä niin aktiivisesti kuin muut, mutta eiköhän se täälläkin näy blogissa se joulu :)

   Poista
 11. Mä taas rakastan joulua! Se on ehdottomasti yksi vuoden lempi ajoista :) Ja koristeita, kyllä niitä saa olla. valoja varsinkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mä olen niin huono noiden kanssa, muutama juttu vaan niin sillä menään koko joulu :)

   Poista
 12. Ihania koristeita! Meillä ei vielä olla laitettu joulua yhtään, mutta tulevana viikonloppuna täytyy kyllä vähän petrata tässä asiassa. Mitään hirveän suurta koristevuorta ei meillekään tule, muutamia kivoja juttuja sinne tänne. Ja tietty niitä kynttilöitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en oikein osaa koristella koko kotia. Vaihtaa mattoja ja verhoja tmv. Mutta jokusen koristeen haluan laittaa aina :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!