29.11.2014

New calendar


Voit pysähtyä ja pysyä paikallasi, mutta maailma jatkaa kulkuaan. Vuodenajat vaihtuvat ja aika lentää.

Joka vuosi suunnilleen näihin aikoihin vietän tunnin verran kirjakaupassa valiten itselleni uutta kalenteria seuraavalle vuodelle. Kirjoitan mielelläni edelleen asioita käsin ylös ja kalenteri on tärkeä osa näitä muistiinpanojani. Työasioissa verkon kalenteri on paras, antaa muistutukset kätevästi suoraan ruudulle palavereista, mutta vapaalla olen ehdottoman paperikalenterin kannattaja. Koska tähän tulee kuitenkin kirjattua niitä menoja, niin minulle se valinta on myös tärkeää. Monta vuotta ovat paper blanksin tuotteet miellyttäneet silmääni eniten, niin tälläkin kerralla. Jo pelkästään kannet ovat mielestäni todella kauniita ja sisältö tietenkin toimiva joka on sekin tärkeää.

Olen myös muistikirjaihminen. Tämä pieni viuhka lähti mukaani koska sen saa pysymään hyvin kalenterin sisätaskussa. Normaalisti kannan mukanani niin kalenteria kuin muistikirjaakin, mutta joskus molemmille ei vaan ole tilaa. Kirjoitan muistiin kaikkea ja kaikenlaista, kalenteri puolestaan on värikoodattu jotta näen yhdellä silmäykselläkin mitä viikolla on tarjolla. Minulla toimiva järjestelmä, vaikka työkaverini onkin sanonut, että olen joskus ärsyttävänkin organisoitunut.

Olenko ainut joka vielä kantaa mukanaan paperikalenteria? Tai muistikirjoja? Joko kaikki muut ovat siirtyneet nettiaikaan?

Hyvää lauantaita!
You might stop, stay still, but the world will keep moving. Season changes, time flies.

Every year I spend around hour at bookstore looking for a new calendar. I still love to write things down and since I can't remember everything I should I like to use calnder to remember everything. I use online calendar only for office things at work, all my own things are on paper one. And I like to keep it that way. Choosing a new one is always a fun things to do. For many years I've been getting one from paper blanks, they make calendars that are to my taste. No exeption this year. This time tough, it is smaller that what I used to have. This years one was twice as big as this new one. But I want to make it smaller, easier to carry with me. I also got my self a new note pad that I also keep with me. I love making notes and tough I usually carry both calender and notebook with me, this small notebook comes with me, when there is no size for my usual notebooks.

Am I the only one still making notes to paper? And loving paper calenders?

Lovely Saturday all and hope you are all well!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

24 kommenttia:

 1. Minulla on edelleen töissäkin paperinen kalenteri. Tykkään kirjoittaa käsin ja muutenkin siinä on hohtonsa :) Kauniin kalenterin olet valinnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse huomannut, että töissä verkkokalenteri antaa sen huomautuksen näppärästi siihen ruudulle jota muutenkin tulee tuijotettua aika tavalla. Koetin monta vuotta pitää kaiken paperilla siellä, vaan eihän se nyt onnistunut mitenkään päin :)

   Poista
 2. Minulla on vielä vanhanaikainen paperinen kalenteri! Laitan tärkeimmät jutut puhelimenkalenteriin mutta paperista versiota ei voita mikään! Tykkään kanssa kirjoittaa asioita ylös ja varsnkin nyt
  kirjoittelen blogi -ideoita aina ylös! eihän niitä muista muuten parin päivän päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla itseasiassa se paperinen menee puhelimen ohi kirkkaasti, en jotenkin vaan osaa puhelimen version kanssa vaikka kuinka koettaisin. Blogi.ideat on kyllä hyvä kirjata ylös myös, etteivät mene hukkaan :)

   Poista
 3. Ai että ihanat! Mieleen tulee Harry Potter tai Viisasteleva sydän. <3 Rakastan vanhanaikaisia vihkoja, kirjoja ja tavararoita.

  Oli neljänä vuotena Riviera Maisonin kalenteri. Ostin pari ensimmäistä Amsterdamista ja seuraavan sain lahjaksi. Neljännen kanssa kävi niin, että Riviera Maison tai nykyinen White on White, kun soittelin kalenterin perään, jota ei sitten ollut valikoimissa, henkilökunnasta eräs nuorehdo tyttö oli menossa omalle lomalla Amsterdamiin ja lupasi tuoda kalenterin sieltä. Se oli kyllä uskomaton teko vieraalta ihmiseltä, olin aivan otettu. Hänelle vein sitten vastalahjaksi harmaan Snön rannekorun.

  Mutta nyt en saa kalenteria mistään ja on suuri suru...:( Kai sitten tuota kliinistä ja rumaa älyluurin kalenteria käytän, kun en saa Riviera Maisonia, ei kelpaa nyt muukaan, koska kalenteriketju katkeaa.

  Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnen tuskan, kalenterin vaihtaminen on aivan kamalaa. Saisiko omaasi tilattua netistä? Minä varovasti valitsin vähän erilaisen kuin edellisellä kerralla, mutta en paljoa kuitenkaan. Sama merkki kuitenkin, koko sen sijaan on erilainen. Toivottavasti mieleinen jossain vaiheessa löytyy! :)

   Poista
 4. Minulla on myös paperinen kalenteri, mutta aloitan sen elokuussa ja se loppuu toukokuuhun :)
  Kalenteriin on kiva kirjoitella asioita muistiin ja jotenkin helpompaa toimia mitä puhelimen kanssa.
  t. Arja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, lukuvuoden kalenteri. Minusta viikkonäkymä on parempi paperisessa kuin puhelimessa, se kaiketi itselleni ainakin on suurin syy miksi en ole puhelimen kalenterin kanssa pahemmin puljannut :)

   Poista
 5. Töissä sähköinen kalenteri on aivan ehdoton; muutkin voivat tehdä palaverivarauksia ja näkevät milloin olen tavoitettavissa. Mutta sen lisäksi myös minä kannan aina mukanani sekä kalenteria että pientä muistilehtiötä. Yleensä olen suosinut pientä nahkakantista versiota, sillä se mahtuu hieman pienempäänkin laukkuun mukaan. Ensi vuodeksi ostin Paulo Coelhon kalenterin, sillä toivon sen toimivan samalla muistilehtiön korvikkeena. Sähköisestä kalenterista menot, paltsut ym. synkronoituvat myös puhelimen kalenteriin, joten paperiversioon ei ole niin välttämätöntä päivittää ihan kaikkia työjuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vältän työjuttujen laittoa paperiseen kalenteriin. Parempi pitää omat jutut siellä ja työjutut töissä. Eivät ne työt tunge sitten yhtä helposti kotiin mukana, sen takia en sitä puhelimeenkaan ole synkannut, se kun alkaisi jo viikonloppuna kertomaan mitä on maanantaina edessä,niin johan siinä olisi viikonloppu piparina sen jälkeen :)

   Poista
 6. Hauska sattuma. Minulla on samanlainen kalenteri ja vihko. Etsin kaunista kalenteria pitkään ja lopulta se löytyi Stockalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akateemisessa on hyvä valikoima kyllä, jokaiselle jotain :)

   Poista
 7. Minäkin hankin tänään kalenterit ensi vuodelle :) seinäkalenteriksi perinteinen perhekalenteri, johon mahtuu koko perheen menot ja itselle päiväkirjamalli. Töissä se sähköinen muistuttaja on tarpeen ja paras. Ihanaa pikkujouluviikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä puuttuu vielä kotoa se seinäkalenteri. Vähän huonoja ollaan sitä käyttämään vaikka sinnikkäästi kyllä joka vuosi yritetään semmosen kanssa :)

   Poista
 8. Sama homma...Muistikirja löytyy, jossa nyt on juuri kirjattu joululahjat, joita aion tai olen hankkinut. Paperikalenteri on ja on pakko olla... Kivaa iltaa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ne joululahjat on suunnilleen jo tulleet postiinkin ja sieltä haettu kotiin. Ainakin silmämääräisesti väittäisin pahvilaatikkobokseista tämän olevan tilanne ;) Paperikalenteri on ihan mahtava keksintö sanon minä.

   Poista
 9. Paperinen iso kalenteri kulkee edelleen mukana, tykkään kun näen työ- ja kotijutut samasta paikasta yhdellä silmäyksellä ja saan kirjoitettua muistiin asioita. En voisi elää pelkän sähköisen varassa. Enkä kyllä ihan hirveästi niiden ystävä ole muutenkaan. Käteviä palaverimuistuttajia, siinä kaikki. Paperikalenterilla on sielu...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin! Mulla oli jossain vaiheessa paperikalenterissa myös ne työjutut, mutta eriyttäminen on toiminut ihmeen hyvin ja saanut aikaan sen, että en murehdi töitä turhaan :)

   Poista
 10. Täällä myös kalenterin omistaja. Minulla se toimii kalenterina ja päiväkirjana. MOnen monta vuotta minulla on käytössä ollut jo Paulo Coelhon kalenteri. Se on kauniin näköinen, käytännöllinen ja ihania ajatelmia sisäsivuilla joita alkuun kirjoittelin myös blogiini niinkuin sinäkin, mutta jossain vaiheessa unohdin koko ajatelmat. Uutta olen nyt katsellut ja ajattelin että jokin toinen malli voisi olla piristys ensi vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se oikea kalenteri vielä löytyy, hankalaahan sellaisen löytäminen aina välillä on, mutta toisaalta kun se oikea löytyy niin kyllä sitä koko vuoden ihasteleekin sitten :)

   Poista
 11. Mun pitää myös alkaa taas metsästämään kalenteria. Mä tykkään sellaisista, missä on yhdelle päivälle koko sivu. Kirjoitan vähän päiväkirjamaisesti sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kirjotin kanssa ennen, mutta tartten nykyisin viikkonäkymän niin saan sen suunniteltua edes jotenkin. Että en vaan tunge joka iltaa täyteen menoja :)

   Poista
 12. Täällä yksi kalenteri-ihminen! En yhtään tykkää mistään googlekalentereista tai kännykän vastaavista, pakko päästä itse kirjoittelemaan :)

  Nuo paper blanksit ovat kyllä ihania, minulla on muutama muistikirja heiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itse kirjoittaminen on kyllä parasta. Minulla on myös muistikirjoja, vähän tyyritä, mutta laadussa ei ole kyllä valittamista :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!