8.11.2014

New rug


Muotoilu ei ole vain sitä, miltä se näyttää. Muotoilu on sitä, miten se toimii.
-Steve Jobs-

Muutimme nykyiseen asuntoomme viime maaliskuussa. Siinä kauniin kevään koettaessa ei pahemmin ajatellut, että eteinen tarvitsisi seurakseen mattoa. Etenkään keräämään kuraa. Miksi tarvitsisi, kadut olivat kuivat ja kesä ei ollut kovin kaukana. Kaapissa houkuttivat jo baltsut ja avokkaat, kuiva asfaltti hehkui mielessä. Eteinen sai Ikeasta ostetun pienen kuramaton johon olin varsin tyytyväinen.

Etsin kyllä pidempää mattoa tasaisesti pitkin kesää. Halusin kotiini jotain kaunista ja kotimaista, minulle se olisi Vallilaa ja mielellään suosikkiani Kelohonkaa. Olen niin tavattoman heikko sisustamisen kanssa, minulla on vain muutama sellainen "pakko saada" - juttu jotka kotona ovatkin jo. Ratian valkoiseksi petsattu puinen arkku on ollut sisustusrakkauteni siitä saakka kun sen 16-vuotiaana sain. Keittiössä on Yki Nummen Lokki-valaisin ja haaveilisin tuohon lukunurkkaan tuolin jälkeen vielä Nummen Kuplat-valaisimen joko harmaana tai kirkkaana. Nummella on kaunis pöytävalaisin, Modern artillekin voisi olla tilaa. Mutta siinä sitten olikin, yhden suunnittelijan valaisimia ja yksi arkku. Ne minun sisustushaaveeni.


 Koska olen kuitenkin pidemmän aikaa pitänyt Vallilan kuoseista toivoin kotiini jotain Vallilaa. Useampi kaunis kuosi voisi löytää meiltä kodin, mutta ensimmäisenä oli ajateltava Steve Jobsin tapaan toimivuutta. Marraskuun lähestyessä alkoi toimivuus myös painaa. Laittaisinko rahat verhoon vai eteisen kuramattoon, josta oikeasti olisi tähän aikaan vuodesta jo todella paljon hyötyä? Koska olen tässä kohdassa käytännön läheinen, päädyin maton puoleen.

Tiistaina tehdyn tilauksen saapumisilmoitus kilahti puhelimeen juuri sinä päivänä kun se loska satoi maahan ja niin minä torstaina pitkän työpäivän jälkeen suunnistinkin läpi tuulen ja tuiskun noutamaan oman kuramattoni. Toiveeni mukaisesti Kelohongan kuosilla ja väriksi valikoitui meille sopiva savi. Joka muuten on minusta ihan lyömättömän värinen kuramattona. Se kura itsessään ei näy niin hyvin. Eikö se ole kuramaton tarkoituskin?

Seuraavana haaveena on sitten uusia olohuoneen verhoja. Ihastuin tähän saven väriseen Kelohonkaan sen verran, että paneeliverhomme voisimme korvata varsin hyvin tämän värisillä verhoilla. Mitä pidätte uudesta tulokkaasta? Miettiiköhän kukaan muu tätä sisustamista yhtä kauan kuin minä?

Hyvää lauantaita!


Design is not just what it looks like, design it how it works.
- Steve Jobs -

We moved to our new apartment on Marc, it was a lovely spring and not much snow left, so no need for a rug on our hallway. Summer went on well, still no need for new rug. It has been quite nice autumn as wel... until this week. Water, snow, everything you can imagine and yes, hallway need a new rug. I wanted to have something Finnish and decided to go on Vallila, one of my all time favourite. I chose this Kelohonka style, on a colour clay. They have this on purple and so many other great colour. But to be hones, when you need to cover the frloor, you don't want to wash your rug every week right? So having rug on clay colour, was great choice for us. And I like this a lot, it goes well and most of all, it does the job it was meant to do. It was also nice to hear, that my husband liked this one as well, He usually doesn't comment our interior decorating.

What do you think on this one? Nice touch or total disaster?

Great Saturday!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

18 kommenttia:

 1. Huikeen hieno matto! Juu en mieti mitään pitkään vaan olen pikainen liikkeissäni.

  Ihanaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kaunis kyllä, sopii eteiseen just eikä melkein. Minä sisustan todella hitaasti, kaikki meikki ja vaatejutut tulee sitten hankittua nanosekunneissa :D

   Hyvää viikonlppua :)

   Poista
 2. Varsinainen katseenvangitsija! Sehän käy mainiosti yhteen vaikka mustan lipaston kanssa, johon pieniä vaaleanpunaisia yksityiskohtia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? Ei kyllä kovin paljon tarvita muuta. Meillä on eteisessä muuten valkoista, ettei kapeahko käytävä tunnu liian ahtaalta ja synkältä, mutta nyt alkoi tummakin houkuttamaan :)

   Poista
 3. Kaunis matto ! Kivaa viikonloppua sinunulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Samoin sinulle hyvää viikonlopun jatkoa!

   Poista
 4. Todella kivan näköinen matto!

  Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulanneli! Samoin oikein hyvää viikonloppua :)

   Poista
 5. Hauska matto! Täällä ei mietitä kovin pitkään, silloin kun inspiraatio iskee...:)) Aika tarkkaan tiedän jo mitä kodiltani tahdon ja miten sen toteuttaisin, rahoitus on enempi se ongelma...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Minä mietin aika kauan noiden kodin juttujen kanssa, rahoitus se on ongelma sekin tietenkin. Toteuttaisin nopeammin jos se ei olisi rajoite ;)

   Poista
 6. Vallilan kelohonka on niin ihana. Mulla on olohuoneen verhoissa se kuvio. Mä niin rakastan sitä kuosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kaunis, toivottavasti verhoissa seuraavaksi meilläkin :)

   Poista
 7. Vallilan tekstiilit ovat omia suosikkejani! <3 Ihana matto! :)

  VastaaPoista
 8. Ne ovat kyllä niin kauniita! Voisin kotiuttaa useampaankin meille.

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!