Christmas of books


Ei ole lasta, joka vihaisi lukemista. On vain lapsia, jotka eivät ole vielä löytäneet oikeaa kirjaa.
- Frank Serafini -

Tänä vuonna olin ilmeisesti ollut todella kiltti. Ainakin päätellen lahjojen määrästä. Kaiken päälle vielä mitä ihania lahjoja, ajateltuja ja tarpeellisia joka ikinen. Seuraakin siis vuotuinen joululahja postaus, joka lienee syytä aloittaa blogiin läheisimmin liittyvästä lahjasta eli Panasonicin Lumix GM 1. Olen saanut pitää vastaavaa kameraa lainassa jo hyvän tovin ja koska Olympus alkoi luovuttamaan oli aika siirtyä parempaan kameraan. Kameraan joka on näppärän pieni kantaa mukana ja joka tekee huikean hyvää kuvanlaatua. Johon myös menevät Olympuksen putket, eli eivät mene hukkaan. Uusi näppärä ihanuus. Hihnat on asennettu paikalleen, aleista onkin hyvä etsiä sopivan pieni pussukka suojaamaan naarmuilta, koska tämä kaunotar kulkee kyllä laukussa mukana.



Seuraavaksi olisikin tarjolla useampi kuva kirjoista, joita Rakkaat ostivat. Poirot-fanina olla itse hankkimatta Sophie Hannahin Nimikirjanmurhia oli aika kova paikka, mutta odotus palkittiin aattona kun tämä ilmestyi yhdestä paketista. Mikä nautinto oli aattoiltana käpertyö sohvan nurkkaan lukemaan Poirottia jossa oikeasti en tiennyt edes muistia kaivelemalla, että kuka on murhaaja. Toinen odotettu kirja oli Johnny Depin elämänkerta josta vinkkasin jo lokakuussa Kotinörtille. Mies oli pistänyt "pienen vinkin" korvan taakse ja tämä kirja odotti paketissa kuusen alla kun saavuimme aaton vietosta kotiin.




Psykologiaan nojaavaa jännitystä dekkarin muodossa ja historiaan nojaavaa romaania. Tietävät läheiseni mitä haluan lukea ja tällä kertaa tämä kirjojen rakastaja sai kirjoja enemmän kuin tarpeen. Poirotin jälkeen vuorossa olivat Erik Axl Sundit joita on nyt sitten luettu niskavilat pystyssä. Kirjoita kuitenkin enemmän myöhemmin, sen voin sanoa, että niissä on suurimmassa osassa useamman hengen lukujono jahka selviän niistä.



Kotinörtti oli kuunnellut vaimoaan todella hyvin syksyn aikana, jokainen lahja oli totaalinen yllätys ja kaikki olivat kaivattuja, tarpeellisia jopa. Kuvista jäi pois työmatkaajan pieni hajuvesisäiliö, sellainen johon voi itse täyttää suosikkituoksunsa. Isoimmasta paketista kuoriutui pehmoinen frotee kylpytakki. Sain muutama vuosi takaperin ihanan lämpimän fleeceaamutakin, joka on ollut lämpimimpiä kuukausia lukuun ottamatta käytössä joka ikinen aamu. Suihkun jälkeen olen huomannut kuitenkin kaipaavani paremmin kosteutta imevää froteeta ja muutaman kerran tästä marmatettuani oli mies ottanut onkeensa ja kävi ostamassa vaimolleen froteisen version.

Toinen josta olen toistuvasti huokaillut on auto ja pimeä Ostin jossain vaiheessa syksyä itselleni autoa ajatellen pienen taskulampun auton avaimiin, se kesti noin viikon. Ei pitäisi ostaa halvalla. En ostanut uutta missään vaiheessa ja paketista kuoriutuikin ehta maglite minikokoisena. Miksi tämä tarvitaan auton avaimiin? Pimeässä Suomen talvessa on helpompi löytää asioita valon avulla. Toisaalta kuulun ihmistyyppiin jonka mielestä autossa on syytä olla taskulamppu.


Äiti tuntee tyttärensä paremmin kun tytär osaa edes ajatella. Kauniin harmaa neulottu laukku on aivan ihana! Rakastamaani palmikkoneuletta, rakastamaani väriä ja laukku. Voisiko olla parempaa? Ei ainakaan tämän bloggaajan mielestä. Pääsee saman tien käyttöön tämä veska ja voitte olla aivan varmoja, että asukuvissa tullaan tätä näkemään kerran jos toisenkin. Voiko kauniimman uniikkia edes olla.

Alemmassa kuvassa on kaunis Marja Kurjen huivi, jonka toivoinkin lahjaksi. Parin vuoden aikana olen ihastunut enemmän ja enemmän kahteen kotimaiseen huivimerkkiin: Marja Kurkeen ja Balmuiriin. Kummankin laatu on omasta mielestäni ensiluokkaista, värit ja kuviot kauniita. Eikä ollenkaan haittaa, että ne ovat kotimaisia.


Kauniin lasisen lyhdyn ja kuumavesipullo olivat yllätyksiä kumpikin. Lasinen lyhty on työkaverilta, jonka kanssa olemme puhuneet todella paljon sisustuksesta ja siitä miten paljon tyylimme poikkeavat toisistaan. Kummallakin on tietty maku ja kummankin mielestä myös toisen maku on upea joskin tiedätte kyllä mitä tarkoitan kun sanon "Se on niin sun näkönen!". Tämän lyhdyn kanssa työkaverini osui kyllä oikeaan. Ehdottomasti meidän sisustuksen näköinen ja pääsikin esille, sopii jos ei koko vuoden ajalle, niin ainakin talvelle.

Kuumavesipullo on Lapuan kankureiden kotimaista laatua, vielä en ole kokeillut, mutta tarpeeseen tämäkin tuli. Tämmöiselle palelijalle tämä on ihan mainio, lämmittää vielä pitkään.



Vielä kuoriutuivat paketeista uusi kaunis pyjama ja toivottu Krupsin pieni monitoimikone ja termos. Kaivattu blenderi auttaa aamulla tekemään smoothiet pulloon joka pitää kaiken kylmänä iltapäivän välipalaan saakka. Alkoi kyllästyttämään jo sauvasekoittimella smoothien teko, tällä välipalat huristaa helposti kasaan. Kuvista puuttuva vielä Tapanina anoppilasta löytyneet lahjat, nämä kuvat kun otettiin laiskan joulupäivän aikana.

Millainen oli teidän tuurinne joululahjojen kanssa? Olitteko tänä vuonna kilttejä? Itseni tavarapaljous yllätti, en ollut ajatelleeni näin kiltti. Tosin lahjoin minäkin läheisiäni urakalla tänä vuonna. Jotenkin vastaan tuli enemmän kuin yksi tai kaksi mitä sopivin lahja. Olen itse lähtenyt siitä, että hankin lahjan kun tiedän toisen jotain todella tarvitsevan tai kun sopiva tulee vastaan. Kaikkineen minulle ainakin toimiva tekniikka, miten teillä? Millä perusteella hankitte lahjoja?

Hyvää lauantaita!


There is no such thing as child who hates to read;there are only children who have not found the right book.
- Frank Serafini - 

This year it was a Christmas with books. And such a great Christmas present for person like me who loves to read. A new camera was such wanted present, as was Krups blender for making smoothies I make every day. And then there are these cosy clothes, new robe and pj's. And well, what is a Christmas with our a new scarf? So apprently I've been really nice for the past year. Thank you to all my loved ones.

How was your Christmas?
Lovely Saturday all!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

Kommentit

  1. Ihania, ihania lahjoja. Jos jotain oikein toivon jouluna, niin kirjoja, uusia villasukkia ja suklaata. Olet saanut mahtavan kasan kirjoja, wau. Meillä on vasta tuo Varistyttö, pakko saada nuo jatko-osat, vaikka oli se ensimmäinen aivan liian kauhea minulle...

    Upea uusi kamera, mahtavaa, sellaisen tarvitsisin minäkin, jotta saisi pimeälläkin blogiin jonkinlaisia kuvia.

    Äitisi neuloma laukku on aivan uskomaton! Kertakaikkiaan ihana. <3 Ja siinä on tunnetta.

    Ihanaa viikonloppua Satu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ole! Olen ihan selvästi ollut aivan liian kiltti tänä vuonna kun noin paljon muistettiin. Kirjat ovat aina minulle tervetulleita, luen kuitenkin aika paljon. Lomilla toki enemmänkjin, mutta noin muutenkin menee pari kirjaa kuukaudessa vaikka olisi kuinka tiukkaa aikataulun kanssa. Lukemiselle teen aikaa ;)

      Laukku on todella kaunis, vielä ei ole päässyt ensimatkalleen, mutta eiköhän se tule keikkumaan vaikka kuinka ja kanssa mukana.

      Hyvää viikonloppua Tiia! <3

      Poista
  2. Himolukijana olen jo tuon nimikirjainmurhat ja kaksi ensimmäistä osaa Erik Axl Sund -trilogiasta lukenut, aivan loistavia! =) Tuo lämminvesipullo ja flanellipyjama näyttävät tällaisen vilukissan silmiin houkuttelevilta. Laukku on upea ja tunnearvoltaan mittaamattoman arvokas, kuten kaikki itsetehty. Ihania lahjoja kaikenkaikkiaan, olet ollut kiltti tyttö ilmiselvästi ;-)

    Joulupukki muisti minuakin ja kirje oli selvästi mennyt perille ;-) Kuvia instassa @mape_70

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä odotin kiltisti joulua, Sundeista kuulinkin vasta lokakuussa niin lisäsin listalle. Oli muutakin luettavaa tuossa ennen joulua, niin tuli nekin luettua "pois alta" ennen tätä uutta kirjapinoa ;) Olen saanut vuosia joka joulu itselleni uuden yöpuvun, pyydän yleensä pyjaman, ne ovat käteviä kotivaatteita :)

      Poista
  3. Ihanista lahjoista päätellen olet ollut todella kiltti. Kirjalahjat kuuluvat omiin suosikkeihini, joita toivon saavani joka vuosi. Omista paketeistani löytyi myös tuo Orasen Aurora. Flanelliyöpuku näyttää suloisen lämpimältä ja äitisi neuloma laukku on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ihan ajatellut olleeni näin kiltti kuitenkaan ;) Aurora jää dekkareiden varjoon, tosin dekkareihin on muodostunut parissa päivässä jo lukujono :D Muutama muukin innostui samoista kirjoista joten piti aloittaa siitä mihin on pisin "jono" eli Poirotista seuraavana Sundit :)

      Poista
  4. Sinä olet kyllä ollut huippukiltti:)
    Kirjalahjat ovat aina tervetulleita ja niitä onneksi tulikin.
    Tuo kamera olisi tervetullut tännekin - Nikonini on sen verran iso ja painava, että kanniskelen mukanani pokkaria!
    Ja laukku - upea ja mikä tunnearvo<3
    Rentoja välipäiviä sekä sinulle että Kotinörtillesi<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjat ovat kyllä ihan mahtava lahja! Niistä on aina iloa. Tuo on ihan mielettömän hyvä tuo kamera, pieni koko ja ottaa varsin riittävän hyvälaatuisia kuvia. Ei ne ehkä ihan julisteen kokoisina olisi parasta laatua, vaan ei minun kuvistani julisteita tulekaan ;)

      Laukku on ihan mahtava! <3

      Hyvää viikonloppua Lady! <3

      Poista
  5. Ihania lahjoja ! Deppin elämänkerta ja neulottu laukku aivan upeita.
    Rentoja välipäiviä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat ja kaikki kovin näköisiäni ja oloisiani :)

      Hyviä välipäiviä!

      Poista
  6. Ihanista lahjoista päätellen olet ollut todella kiltti. Laukku on upea,kertakaikkiaan ihana. <3 ja tuo kamera olisi tervetullut tännekin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain huomata itse saman, että todella kiltti olen ollut :) Kamera on ihan mahtava!

      Poista
  7. Lovely gifts, thanks for sharing! <3

    I have a new outfit post on the blog, would love to know your thoughts:

    * Electric Sunrise - Fashion and Lifestyle Blog *

    x

    VastaaPoista
  8. No morjens, mikä määrä paketteja! :D Mä sain tasan nolla lahjaa, jos villasukkia (jee!) ei lasketa, mikä oli tiedossa ja toiveena. Porukat muistaa riihikuivalla myöhemmin kun veikan kone hajosi ja ostavat hälle uuden, ja miehelle sanoin vastoin alkuperäistä toivettani, etten tartte yhtikäs mitään. :)

    Mulla on nimittäin tammikuussa toive saada hartaasti suunniteltu ponnistuslahja kuopuksesta oikean käden nimettömään kimaltelemaan, ja lisäksi aikeissa on toteuttaa itse huikein laukkuhaaveeni keväällä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Kato kun ei sano mitään rajoituksia ja ei ole lapsia, niin saa paketteja :D Tosin rakastan lahjojen antamista, näkisit minkä kasan esim. Kotinörtti saa aina synttäreinänsä, lähinnä koska "oho, löyty jotain kivaa" ;)

      Sulla on niin kauniita haaveita, etenkin se laukku! <3

      Poista
  9. Kivoja lahjoja ja vielä ajatuksella hankittuja. :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin, ennen kaikkea on ajateltu saajaa ja se lämmittää :)

      Poista
  10. Ihania ja ajatuksella annettuja lahjoja. Minä en pysty lukemaan noita ruotsalaisia dekkareita, kun niissä ilmeisesti jotain lapsiin kohdistuvia murhia. Luettuasi kerro jos olen väärässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin sanoa nyt jo, että älä lue. Ei tarvinnut kovin pitkälle lukea niin lapset ja murha olivat samassa lauseessa.

      Poista
  11. Voi miten kivoja lahjoja olet saanut! Tuo uusi Poirot on ollut itsellänikin lukulistalla, mutta olin koko kirjan jotenkin ihan unohtanut. Äkkiä kirjakauppaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poirot meni joulupäivän iltaan mennessä kevyesti, oikein oivallinen ja onnistui yllättämään :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!