Me time


Kuuntele omaa ääntäsi, omaa sieluasi. Liian moni ihminen kuuntelee maailman ääntä oman äänensä sijaan.
- Leon Brown -

Pidempään blogia lukeneet tietävät, että useampi brittiläinen ja Irlantilainen vloggaaja kuuluu katsontalistalleni Youtubessa. Osasa videoista tämä Oma aika kysely kiersi aikaa sitten, osaan tämä tuli uudelleen ja päätin sunnuntain kunniaksi toteuttaa tämän samaisen blogissani. Useammassa kotimaisessa blogissa tämä on ollut jo myös esillä eli sinällään ei mikään uusi juttu. Muokkasin kysymyksiä myös alkuperäisestä jonkun verran, ehkä enemmän itselleni sopiviksi.


Mitä katsot tai luet omalla ajallasi?
Ennemminkin luen kuin katson. Jos TV on valittava, niin se on DVD:t jotka meillä lähtee pyörimään. Viimeksi katsoimme Poirotit, hyllyssä ovat NCIS:n jaksot ja lainassa on ollut tasaisesti myös Criminal Mindsia. Aika ajoin, vähintään kerran vuodessa katson kuitenkin Taru Sormusten Herroista DVD:t extroineen päivineen. Yleensä pääsiäiselle osuva maratooni jos mikä on omaa aikaa.

Sen sijaan kirjat ovat ne minun rentoutumiseni. Mikään ei voita hyvää kirjaa. Suosikkejani ovat fantasiakirjat kaikessa laajuudessaan ja kuten TV:n puolella, niin kirjallisuudessakin dekkarit vetävät puoleensa. Agatha Christie on yksi suosikeistani, mutta kyllä kunnon psykologiaa ja ihmismielen todella synkkiä virtoja hyödyntävät Tess Gerritsen kumppaneineen kuuluvat lukulistalle. Nerokkaasti rakennettu rikostarina vetää aina puoleensa. Fantasian puolella taas ei varmaan tarvitse erikseen kertoa, että hyvin rakennettu maailma on mieleeni, Tolkien on ylivoimaisesti ylitse kaikkien muiden, sen jälkeen Hobb ja Rowling taitavat olla eniten luettuja.

Mihin vaatteisiin pukeudut omalla ajallasi?
Mikään ei voita Primarkin pyjamaa mukavuudessa. Olkoon kuinka halpiskauppa tai mitä tahansa, niin nämäkin upean punaiset housut tulivat työkaverin mukana Lontoosta saakka (Kiitos P!). Joka kerta Irlannissa käydessäni ostan pyjaman tai kaksi, vähintään alaosan, koska nuo housut ovat vaan niin mukavat. 

Millaista kosmetiikkaa käytät omalla ajallasi?
En mitään. Pesen kaiken pois, laitan rasvan ja se on siinä. Moni tekee varmasti naamion tmv. mutta minä korkeintaan lakkaan kynteni. Ellei sitten oma aikani ole ehdottomasti kohdistettu siihen, että teen kuorinnat ja kosteutukset. Sekin on omaa aikaa minulle, semmoinen kunnon spa kotona.


Mitä syöt/juot omalla ajallasi?
Riippuu kellonajasta koska omaa aikaani vietän. Jos kyseessä on vaikka rauhallinen aamu, niin runsaamman aamupalan johon kuuluu vaikka turkkilaista jugurttia kotimaisilla marjoilla ja hunajalla tai kauraleivät avokadolla. Kirjaa luen yleensä teekupin (tai pannullisen teetä) kanssa. Mutta jos kyse on omasta ajasta kun katson sarjaa, saati edellä mainittuja elokuvia, niin kyllä se minun herkkuni ovat sipsit ja kokis. Olleet jo hyvin kauan.

Vietätkö omaa aikaasi ulkona?
Lasken myös viikoittaiset lenkit omaksi ajakseni. Tässä kohdassa siis on myös pukeutumispoikkeus tietenkin. Puen ylleni ulkoiluvaateet ja vaan kävelen reippaasti. Yleensä ilman musiikkia, omien ajatusten kanssa. Kävely puhdistaa ajatuksia ja antaa virtaa sekin.


Lempi kynsilakkasi, kynttiläsi ja nettikauppasi?
Nämä kolme olivat kysymyksinä ripoteltuna tuonne väleihin, halusin koota nämä enemmin yhdeksi. Kynsilakka on ehdottomasti tällä hetkellä China Glazen Thunderbird. Upean punainen lakka on valintani kun pitää valita siisti ja kaunis lakka tai kun en osaa valita lakkaa valikoimastani.

Suosikkikynttilää minulla ei ole. Meillä kärsitään tuoksuista laukeavasta migreenistä kahden hengen voimin perheessämme, joten tuoksukynttilät voi unohtaa. Tai no, on meillä tietysti Havin tuikkuja. Koska tuikkukippoja on monta niin niitä menee kyllä.

Verkkokaupoissa en osaa sanoa ollenkaan. Valitsen fiiliksen mukaan Junarosen, Asoksen, Tommy Hilfigerin, Mark's and Spencerin, New Lookin ja Stockmannin väliltä. Myös sen mukaan mille on tarvetta. Teen todella paljon ostoksia netissä, joten moni on tutuksi ehtinyt tulemaan, mutta tuossa ne omat suosikkini.

Lisättävää?
Kuten näkyy, oma aikani on hyvin vaihtelevaa. Pääasia on, että juuri sillä hetkellä rentoudun. Oli se hetki lenkillä oloa, kotispa tai kirjaa lukien. Koetan varata omaa aikaa itselleni kalenteriin viikoittain, se auttaa jaksamaan eteenpäin ja antaa hektiseen arkeen voimaa. Saatan myös kierrellä kaupoilla tai katsoa vloggaajia, riippuu täysin hetkestä.

Miten sinä vietät omaa aikaasi?


This one is just for my Finnish readers. Me time tag from youtube to my blog as it has been on so many other blogs as well.
Lovely Sunday all!

Seuraa blogiani // Follow my blog on:

Kommentit

  1. Kiva postaus - näitä on aina kiva lukea kun bloggaaja kertoo enemmän itsestään!
    Ihan sinun näköisesi postaus <3

    Kivaa sunnuntaipäivän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus jotain erilaistakin, tämä lepäsi noin kuukauden luonnosten puolella :)

      Poista
  2. IHana postaus. Minusta tv.stä ei nykyään tule yhtään mitään, ärsyttävää. Joskus jopa tekisi mieli katsoakin jotain.
    Teetä ei voita mitään, nytkin juon teetä ja luen blogeja, huippua.
    Sipsit, jaahas voiko niitä syödä liikaa?? Ei voi, miks ne onkaan niin hyviä ja epäterveellisiä.
    Ja punainen kynsilakka, sitä on nytkin kynsissä ollut koko joulun ajan, oikein kirkaanpunaista Essien lakkaa jonka ostin viime jouluna itselleni lahjaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä se on pääosin ne DVD:t eikä TV; ei tosiaan tule mitään. Sipsit ovat kyllä niin hyviä, ei saisi syödä vaan ne on kyllä niin hyviä!

      Poista
  3. Näin joulupyhinä arvostan pyjamaa entistä enemmän aina. Pyjama ikään kuin antaa luvan pysähtyä ja olla tekemättä mitään vähemmän tärkeää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasi tänään pyykkiä pestessä, että rennommat päivät takana kun koneesa pelkkää pyjamaa ja oloasua :)

      Poista
  4. Ihana postaus. <3 Ja niin on kivaa että fantasiahöperöitä löydän muitakin. Tosin vedät pidemmän korren kyllä fanituksessa Taru Sormusten Herran kanssa. <3

    Hilfiger ihan ykkönen, täydellisiä vaatteita kautta linjan.

    Ihanaa sunnuntaita Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TSH tulee luettua kerran vuodessa, elokuvat vähintään niin usein. Noh, lippujakin on jonotettu kun TSH:t tulivat, harmitti kun en Hobittia enää ehtinyt jonottamaan (opiskelijana oli kummasti enemmän aikaa). Potteritkin, joo noh, köh, ne on kirjoina jonotettu kaiki, Suomeksi ja englanniksi. Että varsinainen fani, joskus sitä ihan miettii, että oliko pakko. Vaan olihan se ja huikean kivaa oli, ennen kaikkea elämään löysi ihan mahtavia ihmisiä <3

      Hyvää sunnuntain jatkoa! <3

      Poista
  5. Ihana postaus <3

    Suloista sunnuntaita !

    VastaaPoista
  6. Ihanan erinlainen postaus, upea sinä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elisabete muru, ajattelin että joskus jotain muutakin <3

      Poista
  7. Kivoja juttuja sinusta. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
  8. Kiva postaus! Ja toi kirja on niin koukuttava, joko se on luettu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo Gerritsen? Kaikki ne on luettu. Kuva on lavastettu, myönnän, tempaisin vaan jonkun kirjan hyllystä :D

      Poista
  9. Voi miten kiva postaus! Sipsit ja kokis on muuten omakin leffaherkkuni - viimeksi eilen illalla :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!