14.12.2014

Winter essential


Hei elämä jatkuu kyllä, on vain toinen talvipäivä.

Talvi ei ole, jos vielä et tiennyt, mikään suosikkiaikani vuodesta. Siinä on hyviäkin puolia, kuten Marraskuun sydämet osoittivat ja samaa teemaa ajatellen aloin miettimään mitkä ovat minulle ne talven must have jutut muutenkin. Mitä harvemmin käytän keväällä ja syksyllä, kesästä nyt puhumattakaan.

Ensimmäisenä mieleen nousivat paksummat ja paremmat voiteet ja kunnon käsirasvat. Sain jokunen viikko takaperin WhyNorPR:n Noralta nämä Norwegian formulan rasvat keholle ja käsiin kokeiluun ja olen ihan valtavan ihastunut näihin. Ne todella kosteuttavat ja hyvin imeytyvät voiteet ovat pitäneet kropan ihon kunnossa ja pahemmin ei ole päässyt hilseilemään näiden käytön aloittamisen jälkeen. No en minä vieläkään mikään kunnollinen rasvaaja ole, etenkään vartalon kanssa, mutta ainakin suihkun jälkeen aina koetan muistaa rasvaamisen. Käsiä tulee rasvattua useammin.


Tummat huulipunat ovat talven juttuni. Kesällä punat ovat hyvin vaaleita ja nudejakin, talvella huulissa on enemmän väriä liki joka päivä. Punissa tummanpunaisia ja joulunpunaisia suosin ennen kaikkea juhlassa, mutta vähän tummempaa tulee koetettua sitten arjessakin. Niitä marjojen väreihin viittaavia, kuten taannoin opinkin tekemään.

Kosmetiikasta kotoisuuteen, eli villasukat ja tossut. Mikään ei voita näitä kaksia, pidän villasukkia nukkuessa ja tossuja muuten. Kolmen euron tossut ovat olleet aivan lyömättömät. Villasukkia olen pitänyt vuosikausia jalassani. Tosin kuvassa olevat villasukat ovat miehen, ei hätää, lainasin vain nämä Nnan kutomat sukat kuvaa varten omieni ollessa jalassa.


Toinen ehdottomasti talveen kuuluva juttu on kaivaa kaapista Äidin tekemät ihanat neuleet, kuvassa suosikkini eli slipoverit jotka korvaavat toimistossa jakkua ja lämmittävät todella hyvin. Vaikka olen kuinka jakkuihminen niin talvet voisin vain elää näissä upeissa neuleissa; villapaidoissa, slipovereissa ja neuletakeissa. Ihan mielettömän kauniita ja monikäyttöisiä. Ennen kaikkea, ne pitävät lämpimänä.

Toinen talveen kuuluva juttu ovat kunnon kengät. Ostin Hulluilta Päiviltä nämä Pahlmrotin kengät, jotka ovat vielä olleen kovin vähällä käytöllä. Karvavuoriset kengät ovat todella lämpimät vaan niin niiden pitääkin olla sen ns. kunnon talven iskiessä. Jos ei tänä vuonna iske, niin klassikkomalli säilyttää kyllä arvonsa jatkossakin


Sisustuksessa on kaksi juttua, joita ilman en voi talvella olla. Ensimmäinen ovat kynttilät ja sisustusvalot. Kynttilät palavat iltaisin ja sisustusvalot aika pitkälle koko päivän ajan. Pallovaloja on muutamat sarjat ja kynttilöitä sitten sitäkin enemmän. Tottakai jouluna ehkä enemmän kuin muuten, mutta on niitä muutenkin, isot kynttilät laajalla vadilla tuovat tunnelmaa vielä tammi- ja helmikuussakin.

Valoista meillä vaihdettiin lokakuussa kirkkaammat valot jokaiseen kattovaloon. Asunto kylpee valossa ja mieli on selvästi virkeämpi. Kesän lapsena kaipaan valoa suunnattomasti ja tässä sitä on koetettu sitten saada hankittua. Ei mikään edullinen projekti noiden hankinta, mutta tulipahan tehtyä ja eiköhän se virkeä mieli ole ihan sen rahan arvoinen.


Viimeisenä talveen kuuluvat vielä kirjat. Luen muutenkin paljon, mutta talvella se jotenkin korostuu. Kirjat kuluvat uskomatonta tahtia vaan onneksi niitä on olemassa useampi kappale ja osa tulee luettua joka vuosi uudelleen. Tiesitkö, että luen Taru Sormusten herrasta trilogian kerran vuodessa, aloitan kirjan aina 1.1. Vielä en ole yli kymmenessä vuodessa kyllästynyt, en näe kyllästymistä ihan heti tulevaisuudessakaan tapahtuvan.

Tällaisia ovat minun talven must juttuni, millaisia ne ovat sinulla? Millä selviää keho ja mieli talven yli?

Talvista sunnuntaita!

Kosmetiikkatuotteista Norwegian fromulan rasvat sekä Avonin huulipunat on saatu blogin kautta näytteinä.


Hey, life goes on, it's another winter day.

I'm not a fan of winter as you might know already. But there are some things I tend to use and do only on einter time and since it is one of the darkest Sundays on all year I tought I'd share these ones with you. Firstly with lotions I need to have something thick and moisturizin to keep my sensitive skin in the condition. Dark days also bring dark lips to my days. More red and dark colours than on spring or summer when my eternal love is either nude or light pink.

Wool and some good shoes. Need I say more? I live in Finland, we have snow and cold here. Same thing with lights, having endless sunshine on summertime means endles night in the winter as well. And last but not least, my beloved books. I tend to read even more on wintertime.

What are your essentieal for wintertime?


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

18 kommenttia:

 1. Voi villasukkia täällä pidetään jalassa koko talven yli, lattiat ovat kylmät vanhassa talossa. Kynttilän valo on ihan must iltaisin ja muutenkin täällä maalla kotielämä selkeästi hidastuu tähän vuodenaikaan, kudon paljon pukin konttiin ja muutenkin talviaikaan. Tuo on kyllä aika totta että huulipunatkin hieman tummenevat talvea kohden. Lukeminen on jäänyt selvästi vähemmälle, käsityöt vievät sen ajan. Mukavaa sunnuntaita<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsitöiden ja lukemisen yhdistäminen on aavistuksen hankalaa, tosin en neulo tai muutenkaan tee käsitöitä niin ei ole pahemmin kokemusta kokeilusta.

   Hyvää sunnuntaita! <3

   Poista
 2. Ihania kuvia ja ihanat nuo huulipunat Iiittalan tuikuissa. <3 Tavallaan on ihanaa käpertyä shaaliin, villasukat jalassa ja kirja kouraan, etenkin nyt kun saimme lunta maata kaunistamaan. <3

  Lämpöistä sunnuntaita. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halusin vähän kuvata jotain muuta kun ihan perus huulipunat, kerrankin ;) Kirjojen kanssa tulee oltua kyllä aika tavalla.

   Poista
 3. Heh, minulla oli tapana nuorempana lukea Sormusten herra -trilogia joka kesä uudestaan. Siinä riitti mielikuvitukselle pureskeltavaa vuosiksi. Kun valmistuin ja pääsin töihin, suuntasin heti kirjakauppaan ostamaan ne. Hullaannuin myös Harry Pottereihin lähes isoäiti-iässä. Luimme ne siskoni kanssa tuoreeltaan englanniksi, kun emme jaksaneet odottaa suomennoksia. Potterin sentään vetäisee parissa päivässä tai yössä, mutta Sormusten herrassa menee kauan, se ei ole nopealukuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin itse Azkabanin vangista eteenpäin kaikki englanniksi heti kun tulivat. Ja uudelleen suomeksi. Potterit ovat se toinen suosikkini, mutta mikään ei mene kyllä Sormusten herrojen ja Tolkienin luoman maailman yli omalla kohdallani. Luen kummatkin nopeasti, tosin luen aina nopeasti ;)

   Poista
 4. Ha - samis :) Mä en myöskään ole pätkääkään talvi-ihminen, mutta Taru Sormusten Herrasta -ihminen sitten sitäkin enemmän!

  VastaaPoista
 5. Onpa tosiaan söpön näköisiä huulipunat tuikuissa! <3 Mulla ei ole kyllä mitään talven selviytymisjuttuja, rasvata saa enemmän kuin kesällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rasvaaminen on kyllä ajoittain rasittavaakin, etenkin talvella kun olen niin huono sen kanssa :)

   Poista
 6. Lämpimät neuleet ovat talven paras (ainoa) asia ;) no okei , voi talvessa olla muitakin hyviä puolia , siis joulu !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu ja uusivuosi, moni muukin asia. Huiveja tulee pidettyä enemmän ja luettua enemmän. Ei se kesää voita minun silmissäni, mutta ei se pelkkää kurjaakaan ole.

   Poista
 7. Mun ehdottoman tärkeä selviytymiskeino on pois lähteminen, se on tullut nyt todistettua :D Toisena tulee jouluvalot ja villasukat, sekä energiaa antavat smoothiet ja vihreä tee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä niin hyvä tapa sekin. Hintavan puoleinen vain :)

   Poista
 8. Villasukat, kirjat ja Neutrogenan käsirasva ovat minunkin selviytymispakkauksessani. Tuon Neutrogenan löysin aikoinaan Lontoosta, kun käsidesi kuivatti kädet ja oli pakko jokin rasva löytää. Ja ihastuin tuohon heti - nythän sitä on jo pitkään saatu Suomessakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee kokeilla Neutrogenia jossain vaiheessa, olen käsirasvojen suurkuluttaja talvisin :)

   Poista
 9. Täälläkin listalla ovat ehdottomasti villasukat, pörröiset tossut, villapaidat sekä kirjat! Lisäksi yrttitee jota kuluu litratolkulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrittitee voisi olla omallakin listalla, mutta kun en osannut valita mikä tee niin jätin pois sen tuolta. Kaapissa on "muutama" paketti :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!