6.1.2015

Cleaning you brushes


Puhtaus on puoli ruokaa.

Meikkaaminen ja meikin tekeminen on minusta kivaa. Ei ehkä intohimo, mutta kovin paljon ei puutu. Nautin niin itseni meikkaamisesta kuin muidenkin. Harvemmin toki muita tulee meikattua, mutta itseä sitten sitäkin enemmän. Käytän meikin tekemiseen mielelläni suteja, minulla on niitä useampi. Ehkä liikaakin. Vaan ne ovat niin ihana pikkuostos. Vaan nämä pienet ihanuudet olisi hyvä pitää puhtaana. Olen lukenut tästä monta eri versiota miten usein sudit tulisi pestä. Jokaisen käyttökerran jälkeen sanoo yksi ohje. Ihan looginen neuvo, etenkin jos sudeilla meikataan useampaa ihmistä. Mutta joka aamuinen puhdistaminen ei kuulosta minusta hyvältä.

Kerran viikossa. Kerran kahdessa viikossa. Aina kun muistat. Ei koskaan. Oma vaihtoehtoni noista riippuu sudista. On myönnettävä, että kaikki sutini putsaan vain kerran kuussa. Useammin pyrin putsaamaan ne, joilla levitän nestemäisiä tuotteita. Jotenkin joku maalaisjärjen tapainen sanoo, että meikkivoide- ja peitevärisudit keräävät enemmän likaa iholta kuin luomivärisudit. Huomatkaa, kun ei ole expertti niin tekee näitä maalaisjärjen päätelmiä.

Oma suosikkini sutien puhdistamiseen on Pro Hygiene Collectionin Makeup brush & sponge sanitizing wash. Geelimäinen tuote, jota laita lautaselle ja jossa kastan sutini. Sen jälkeen kastan sudit vesilasiin. En kokonaan, kaksi kolmannesta. En halua, että vesi pääsee liimapintaan saakka. Huljuttelen hetken sutia vesilasissa ja sen jälkeen pyyhin sitä paperiin. Toistan pari ensimmäistä kohtaa uudelleen ja jatkan. Niin kauan kun sudista irtoaa vielä väriä. Veden vaihdan tasaisesti uuteen.  Kuivumaan laitan ne joko lappeellaan tai sutiosa alaspäin (jos saan ne roikkumaan ilmaan, en muuten ). Ehdottomasti en koskaan samalla tavalla kun ne ovat purkissa eli sutiosa ylöspäin. Se puhdistusaine pääsee sinne liimaan ja tuhoaa liimaa. Suti kestää vähemmän aikaa.

Tämä on nopea tapa kuivata sudit. Kun muistan, pesen ne kunnolla juoksevan veden alla ja marseille saippualla. Myönnän, en tee sitä usein, mutta pyrin tekemään edes tämän putsauksen kerran tai kahdesti kuussa. Tämän nopean kuivauksen ohjeet, ne ovat muuten katsottavissa tällä videolla, englanniksi tosin. Käytän itse vettä, koska geelimäinen puhdistusaine ei ole yhtä juoksevaa kuin videolla oleva.

Miksi tämä aine? Miksi ei joku muu? Vain siksi, että mielestäni tällä meikit lähtevät sudeista varmasti, nopeasti ja no, tämä tuoksuu pienesti sairaalalle. Omituinen suositus tuotteesta toki, mutta en osaa kuvailla muuten tuoksua, joka on kliinisen puhdas. Siksi tämä kympin purkki on oma valintani. Tavaraa tästä riittää aika pitkäksi aikaa.

Miten usein te pesette sutinne ja meikkisienenne? Ja millä aineella? Puhdistusaineella, meikinpoistoaineella, silmämeikinpoistoaineella, saippualla, shamppoolla?

Hyvää tiistaita ja loppiaista!

P.S. Pahoittelut, että merkintä ilmestyy vasta nyt. Ihan aina ne eivät ole valmiina odottamassa julkaisuaan. Kiitos Äiti, että huomautit, olisin onnellisena muistanut muutenkin kirjoittaneeni tämän valmiiksi.Being clean is half way.

How ofted do you clean you makeup brushes? Every day? Every week? Every moth? Well, me neither. I do it, at least try to do, every month. Some of them, ones I use most, every two week. I love doing make up but cleaning brushes, oh no, for long it was not my thing. Until I found this lovelu clenser from Pro Hygiene Collection. This makes the trick and makes it fast And now I can say, that yeas, at least twice amonth. Itäs not enough, I know. But trust me, it is better than nothing right?

How often and with what do you clean your brushes?

Great Tuesday!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

12 kommenttia:

 1. Mä pesen sudit ja sienet ihan astianpesuaineella ja hyvin ovat lähteneet puhtaiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähtee ne. Jostain tosin luin, että se kulutta suteja. Tiedä häntä, minusta on kiva kun on oma purkki noiden pesuaineelle (ai miten niin kosmetiikkafriikki :D ).

   Poista
 2. Liian harvoin pesen, mutta joskus kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kanssa ennen, nykyisin useammin. Jännästi oikeat aineet helpottavat hommaa :)

   Poista
 3. Kiitos muistutuksesta ja ei kun touhuun. Mukavaa loppiaista Satu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, että muistaa kun tästä lukee muualta ;)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä. Pidän mielessä tuon aineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, minä tykkään. Puhdistuu silmissä :)

   Poista
 5. Heei,kiitti vinkistä. Voisinkin vkl pestä omat siveltimet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Hyvä tämä blogimaailma kun tulee muistutettua :)

   Poista
 6. Nyt kyllä hävettää melkein myöntää, mutta en ole pessyt omia sutejani koskaan... :)
  Pesuhommiin siis asap, tai ehkä uusin koko sutivaraston kertaheitolla - tuskin niistä enää edes kaikkia vuosien basilleja pois saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla Marseillesaippualla pesua, se on aika tehokasta tavaraa se aine jos niiden kanssa jatkaa lutrata. Minä en jaksa niin erillisellä puhdistusaineella on hyvä mennä. Tuo video on kanssa hyvä opastus, miten ne saa helposti pestyä.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!