14.1.2015

Second day hair


Oikean kampauksen tulisi sopia kasvoihisi, sopia persoonallisuuteesi ja viedä aikaa vain 15 minuuttia joka aamu.

Vartti joka aamu tukan kanssa? Kukut sanon minä! Tämä rouva vääntää aamulla tukkaansa korkeintaan viitisen minuuttia, joten avainsana onkin se oikea malli ja väri. Minähän kidutan hiuksiani vaalentamalla ne säännöllisesti (tai kampaaja sen tekee, en minä). Koska nämä käsitellään niin rankasti, niin koetan välttää kuumaa rautaa hiusten laittamisen kanssa. Tosin, köh, laiskuudellakin on asian kanssa tekemistä. Kun hiukset pesen aamulla, niin yleensä vain annan niiden kuivua harjattuani ne, puhallan lopun kuivaksi joka ei ehdi ilma kuivua. Talvella siis, kesällä en sitäkään.

En kuitenkaan pese tukkaani joka päivä, joka toinen tai joka kolmas olisi oikeammin sanottu. Pelastajiani tuotteiden puolella ovat kuivashamppoo ja -hoitoaine sekä suolasuihke (tästä on vielä tulossa juttua, ihan huipputuote). Niiden kanssa hiukset pysyvät ojennuksessa, koska auki ne harvemmin ovat. Vaan miten saada tukka nopeasti ja helposti kiinni? Mitä kampauksia puolipitkään ja ohuenpuoleiseen hiukseen saa aikaan ilman, että se pitää ensin kihartaa?

Vaikka netti on täynnä kampausohjeita, niin en tarjoile teille kuin nämä kolme suosikkiani. Puolipitkään tukkaan, etenkin tämmöiseen ohueen silkkiseen hiukseen saa yllättävän vähän kampauksia alle viidessä minuutissa. Nämä kolme onnistuvat kuitenkin myös seitsemän aikaan aamusta. Jokainen alkaa samana tapaan, kuivashamppoo + hoitoaine ja jos vielä kaipaa enemmän tekstuuria niin suolasuihke mukaan.


Sivuponnari:

Kun hiukseni olivat pidemmät, tai kun niissä on pidennykset, rakastan tehdä sivuponnaria ja kieputtaa sen vielä nutturalle niskaan. Kampaus joka menee mielestäni niin arjessa kuin juhlassakin. Jakauksen teon jälkeen vain harjaan hiukset niskan toiselle puolelle ja ponnarilla kiinni. Muutamalla pinnillä ja hiuslakalla tämä kauneus pysyy kasassa paljon pidempään uskalsin edes ajatella. Mahtava talvikampaus siinä mielessä, että ei tarvitse miettiä mahtuuko ponnari pipon alle vai ei.


Matalaponnari soljella:

Tämä on varmasti yleisin mahdollinen kampaus, jonka tukkaani laitan. Aineiden suihkuttamisen jälkeen tupeeraan päälaelta hiusta ja sidon ponnarille niskaan. Muutama pinni sulkemaan irtohaituvat ja lakkaa päälle. Vielä Hiussolki kaiken päälle, niin tyyli on siistimpi. Oma hiukseni ei pysy tässä muodissa pelkällä klipsillä, vaan laitan aina ponnarin kampauksen alle.


Sinnepäin nuttura klipsillä:

Jotain etua on siitä, että on lyhyempi ja ohkaisempi hius, sen saa laitettua yhdellä klipsillä ylös kiinni. Kieputtamalla hiuksia saan ne nostettua klipsillä ylös. Annan hiuksille vähän vapaata ponnarista. Ne samat kolme pinniä tukevat kampausta ja lakka pitää tämän paikallaan.

Nämä ovat ne minun pikakampaukseni. Mikä on sinun toisen tai kolmannen päivän hiustyylisi?

Hyvää perjantaita!... Keskiviikkoa! Mikä päivä tänään on? Sen siitä saa kun on rikkonaiset viikot takana ja mies kaiken päälle lomalla tänään niin tämä bloggaaja on ihan sekaisin päivistä. Aurinkoista päivää kuitenkin!


The right hairdo should suit your face, suit your personality and an only take about 15 minutes to do in the morning.

15 minutes every morning? Oh no, not me! If I was my hair in the mornig, I'll just let it dry. If it's second or third day, I wear my hair closed. Here are some of my favourite second and third day hairdoes. Not so different from each other, but they don't take 15 minutes, they take like minute or two. And that is what I want to have in the morning. Easy hairdo that will look good all day long. What is your second day hairdo?

Lovely Wednesday!

Seuraa blogiani // Follow my blog on:

24 kommenttia:

 1. Oi olisipa tosiaan jo perjantai,tai sit mun bloggeri julkaisee näitä vähän viiveellä. No asiaan.
  Täällä yks hiushullu. Pesen hiuksiani todella harvoin, lähinnä myös kolmen pv välein. En föönää en kuivaa en suorista, joskus sorrun kihartamaan. Nykyään en enää edes värjää. Sitasen joka aamu hiukseni ponnarille harjauksen jälkeen. Eli hiuksiini kuluu max minuutti aamuisin. Se miksi en käsittele hiuksiani on syy että haluaisin täydellisen hyvä kuntoiset hiukset. Haluaisin veivata niihin kaikkea ihanaa mutta mutta... rullat käytän joskus kosteissa hiuksissa, ne ei pitäisi vahingoittaa niin paljoa.
  Ihana postaus, varsinkin tällaiselle jolle omatbsuortuvat ovat ykkös asia ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggaaja se täällä van on aivan sekaisin päivistä :D Minä olen kovin tarkka myös hiusteni kanssa, vaan kun se oma väri ei ole mieleen, niin luotan suortuvat kampaajan hellään huomaan, on näitä joskus tosin itsekin värjätty. Kiharaa jaksan harvoin laittaa, se nimittäin ei pysy vaikka kuinka koettaisin. Hyvä, että tällainen vähän erilainen postaus oli mieleen myös :)

   Poista
 2. Joo mullekin sopisi tuo perjantai ;). Mutta asiaan, tuo sinnepäin nuttura oli kovassa käytössä silloin kun, mulla oli vähän pidemmät hiukset. Vähän jalostetummalla versiollasiitä sai oivan juhlakampauksenkin. Varsin vähätukkaisena tuo kampausten teko on ainakin mulla kovin haasteellista. Ja mulla ei vaan onnistu pesu noin harvoin. Joka pvä on pakko pestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävisi se toki sekin, ei ongelmaa. Tuo on ihan totta, vähällä vaivalla tuosta sinnepäin nutturasta saa hyvän juhlalookin, on sitäkin tullut tehtyä kerran jos toisenkin. Mä olen opetellut harvempaan pesuväliin tarkoituksella, ei se helppoa ollut vaan onneksi kuivashamppoo auttoi asiaa :)

   Poista
 3. Mulla taas ongelmana paksut hiukset, jotka taipuvat pään eripuolilta eri suuntiin. Toinen puoli siis päin poskea ja toinen ulospäin, raivostuttavaa!!! Pakko aamulla suihkun jälkeen ainakin kuivata ja jos haluaa pitää auki, muotoilla.
  Ongelmansa siis kullakin!
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, itselleni täysin tuntematon ongelma, vaan eittämättä yhtä raivostuttava sekin. Eikö se niin ole, että koskaan ei ole tyytyväinem, jos on kihara haluaa suorat ja ja suora niin haluaa kiharat jne. :)
   Hyvää viikon jatkoa!

   Poista
 4. Ihana postaus! Itse tykkään laitaa hiuksia, mutta hirveästi ei tule laitettua eri tavalla. Eilen illalla kiharsin hiukseni kihartimella. Alkuviikolla mulla oli yhtenä päivänä auki ja toisena päivänä kiinni hiukset. Nyt kun mulla on pitkät hikset olen aivan innoissani :) Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkissä on kyllä puolensa vaan nämä omani ovat sen verran ohuet, että eivät näytä hyviltä enää ns. liian pitkinä. Kokeiltu on tosin sekin kyllä ;)
   Hyvää keskiviikkoa!

   Poista
 5. Mä oikeasti mietin että tänään on tiistai. :D Kivoja hiusmalleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin lohduttavaa kuulla, etten ole ainut joka on aivan sekaisin päivistä :D

   Poista
 6. Muistan kun itselläni oli tuon pituiset hiukset, niin mulla oli usein tuollaisia viritelmiä. Nykyään saa vain haaveilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyissä on puolensa kyllä, vielä en ole lyhyitä (uudelleen) leikkauttanut, vaikka ne ihan kivat olivat, en jotenkin ole valmis pitkistä luopumaan.

   Poista
 7. Minä pidän hiuksia yleensä auki, ja koska nainen harvemmin on omaan tukkaansa täysin tyytyväinen, en ole minäkään vaan suoristan luonnonkiharan tukkani. Ja sitten kiharran uudestaan latvat :) Eli ihan vartissa ei tämä operaatio onnistu. Toisen tukkapäivän operaatio onkin sitten huomattavasti nopeampi, suttunuttura päälaelle. Jos on ihan pakko mennä kolmaskin päivä samalla tukalla, sitten mukaan astuu hattu tai pipo. Minulla on melko rasvoittuva hiuslaatu, joten tuo kolmas päivä näyttääkin sitten siltä että olisi voita levitetty pitkin juuria :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Ihana operaatio ensin suoristaa ja siten kihartaa. Minulla ei ehkä aamulla moiseen riittäisi energia mitenkään. Auttaisko tummalle tukalle tarkoitettu kuivashamppoo siihen kolmannen päivän aamuun?

   Poista
 8. Meillä tuntuu olevan ihan samanlainen hiuslaatu :). Mulla vaan ikävä kyllä tukassa enää niin vähän mittaa, että sitä ei oikein kunnolla saa kiinni millään tavalla. Ja pestäkin pitäisi joka päivä, jos tosiaan ei olis olemassa kuivashampoota ja nyttemmin myös itse löytämääni suolasuihketta, joka todellakin pitää hiukset irti päästä sen toisenkin päivän. (Tai siis en kyllä voi kehua itse suihketta löytäneeni, vaan oli yhtenä tuotteena siskoltani joululahjaksi saamassani hervottomassa Dermosilin tuotekorissa,)

  Kaikki raidoitukset, vaalennukset ja aikanaan myös pidennykset yhdistettynä tähän niin harmilliseen, mutta väistämättömään iän mukanaan tuomaan hiusten ohentumiseen on kyllä tehneet peiliin katsomisesta niiltä osin ajoittain melko masentavaa. Mutta entisestään hyvinä päivinä korostuu se, että jos on tukka hyvin, on kaikki hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monella Suomalaisella taitaa olla tämmöinen ohuemman puoleinen ja piikkusuora. Suolasuihke on ihan mahtava tuote, pidän itsekin valtavasti. Mulla on tukka lyhentynyt iän myötä, se oli teinina paksumpi kun nyt, saa nähdä miten lyhyeksi muuttuu vielä :)

   Poista
 9. Joskus on huono hiuspäivä, mutta yleensä ei. Etenkin, kun on pitkät hiukset ja hiustenpidennys, niin hiuksista saa taiottua vaikka millaisia kampauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kateus. Tosin, en itse suostuisi pidennyksiin, hiuslaatu ei kestä sitä ollenkana. Klipsejä käytän joskus harvoin.

   Poista
 10. Kivoja kampauksia! Mulla on kolmannella päivällä tukka sotku nutturalla / ponnarilla. Olen kauhean huono tekemään itselleni mitään kampauksia, mutta tytölle teen joka päivä kampauksia kouluun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toiselle on paljon helpompi tehdä kampauksia, muistan myös kun Äiti teki mulle vaikka mitä kaikkia kivoja kampauksia :)

   Poista
 11. Oih! Kiva kuulla, etten ole ainoa joka ei ehdi aamuisin taikoa tukkaan mitään megalomaanisia kampauksia. Harjaa yritän ehtiä näyttämään, mutta kaikki muu on vain bonusta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei todellakaan, jos se ei ole viidessä minuutissa valmis niin sitten mennään sillä, mitä siihen mennessä sain aikaan ;)

   Poista
 12. Itselläni on paksu ja luonnontaipuisa tukka, josta monet huokailevat:"saisipa tuollaisen". Minä huokailen enemmän ohuempien hiusten perään, jotka saisi helposti kiepautettua vaikka nutturalle. Ei onnistu tällä tukalla. Vakiokampaukseni aamuisin on otsaletti ja ponnari. Näyttää heti vähän laitetulta, mutta vie vain sen viitisen minuuttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen ymmärtänyt, että paksussa tukassa on ne omat haasteensa siinäkin, hyvin erilaiset tosin kun ohuessa :) Minä jos laitan otsaletin niin loppuu tukka kesken ;)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!