18.2.2015

After cleaning my wardrobe


Joskus pienikin asia tekee päivästäsi paremman.

Sain viime viikonloppuna todella paljon pois kotiasioiden "To Do" listalta. Aloitin perjantaina projektin vaatekaapin tyhjennys joka on edelleen kesken, mutta loppusuoralla. Perjantaina tyhjensin kaikki kaapit ja ladoin takaisin ne vaatteet, joita olen käyttänyt viimeisen vuoden aikana ja joita aion käyttääkin. Tämä pätee kaikkiin arki- ja vapaa-ajan vaatteisiin. Vain juhlavaatteet säästyvät moiselta raakuudelta, ei sitä joka vuosi ole tarve pitkälle mustalle mekolle esimerkiksi vaan kyllä se kaapissa saa roikkua kunnes sille on taas käyttöä.

Projekti jatkui sitten sunnuntaina. Päivälenkin jälkeen kävin sen valtavan kasan tavaraa läpi (tässä vaiheessa kasassa oli jo jokunen astia ja muukin tavara kotoa). Pienempään pinon jäivät myytävät tavarat (aistin innon kuvata muutamat blogikirppikselle vielä) ja loput, suurin osa siis, vietiin lähimpään kierrätyskeskukseen. Tottakai olisin voinut myydä kaikki, mutta aikani on rajallista ja jonkin trikoomekon hinnoittelu siihen euroon ja kuskaaminen kirppikselle jne. Ei kiitos. Tällä kertaa kierrätys oli valintani ja kyllä muuten helpotti. Kuvissa siis hymyilee paljon aikaan saanut nainen, joka näkee vaatekaapissaan olevat vaatteet. Ainakin kunnes taas sotken sen uudelleen. Mutta ainakin järjestäminen on hetken aikaa helpompaa.

Kuinka usein te siivoatte vaatekaappinne?
Hauskaa keskiviikkoa!Sometimes the smallest thing can make your day a whole lot better.

I seem to have done a lot of things from my "To Do" list the last weekend. Though Wednesday already, time to get back to weekend still. I tend to go through my wardrobe twice a year. When the season changes, now it's almost time for spring and same on autumn offcourse, getting all those first knitted things out. I get everything out and put them back if I hae used them with in one year. Almos I think, having some party outfits I don't get rid of them, it's not every year you get to wear long black dress for example. But normal everyday clothes yes.

Doing that on Friday, on Sunday me and my Husband went to our nearest recycling place. A lot of clothes. I will sell out some, but most of them are just good to go so to speak. So here is me, smiling after getting all that done last weekend. Itäs a nice feeling to find you stuff on your wardrobe. 

How often do you clear yours?
Lovely Wednesday!

Takki/Coat: Torstai // Pusero/Blouse: JUNAROSE * // Farkut/Jeans: JUNAROSE * //
Kengät/Shoes: Pahlmroth // Laukku/Bag: Mom made // Huivi/Scarf: Aran Sweater shop

* Vaate saatu blogin kautta / Received through blog


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

26 kommenttia:

 1. Ihana valkoinen väri. Sulle sopii kyllä tämä värimaailma niin hyvin. Tuo oikein hehkua olemukseesi. Aurinkoa päivääsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen, etenkin tuollainen puhdas on kyllä niin mun väri. Niiden raitojen lisäksi voisin pukeutua raikkaaseen valkoiseen ihan aina.
   Upean aurinkoista keskiviikkoa!

   Poista
 2. Kirjoitana uudestaan // tuli muutama virhe!!!

  Olen kanssa siivonnut nurkkiani ahkerasti // ihanaa päästä eroon turhasta!

  Olen ihan samaa mieltä maijun kanssa, värimaailma on upea tässä asukokonaisuudessa <3
  Kivaa päivänjatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on ihana päästä turhasta eroon ja saada kotiin tilaa. Kaikkea sitä kyllä kertyykin nurkkiin, taidan olla muutakin kuin vain huulipunahamsteri :D

   Kiitos Tuulanneli, kauniisti sanottu.
   Hyvää keskiviikkoa! <3

   Poista
 3. Itse olen tänä talvena siivonnut kaappiani parikin kertaa kirppikselle. Kannatti ja kummasti hyllyt tyhjeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kirppis kannattaa, mutta aika ei tällä hetkellä anna siihen periksi, niin mentiin vähän helpommalla tällä kertaa. Järjestetty kaappi on kyllä ilo.

   Poista
 4. Valoisia kuvia - kaikin puolin;)
  Minullahan on tuo vaatekaappien (niitä on aika monta...) siivous jatkuva projekti ja taas kerran kesken ja pahasti. Ja varmaan pysyykin. Mutta uutta sinne ei enää tule, ellei vanhaa lähde kiertoon ja ellen sitä uutta tarvitse;)
  Hyvää keskiviikkoa sekä sinulle että hovikuvaajallesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin olisi, mutta kun kerralla kiskon kaikki ulos, niin ei se sisu anna periksi olla viikkaamatta takaisin nätisti kaikkia joita vielä käyttää. Ei niitä siihen lattiallekaan voi jättää :D Nyt mahtuu taas kummasti uutta ;)

   Aurinkoista keskiviikkoa!

   Poista
 5. Siivouksen jälkeen on niin hyvä mieli. Siivoan vaatekaappini muutaman kuukauden välein :) Kivaa keskiviikkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihanan aktiivista. Minä en niin usein saa aikaan. Pientä siivousta kyllä, mutta en tällaista perusteellista :)

   Poista
 6. Mulla olis sama homma to do-listalla tällä hetkellä. Ihan vaan rankasti käyttämättä jääneet vaatteet pois. Siitä tulee kyllä niin hyvä mieli. Kunhan saisi ajan jostain siihen revittyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tulee, aikaa siihen menee. Mulla meni kolme tuntia koko urakassa ja aika keskytyksettä tein, että ei se ihan vartin homma ole. Ainakaan meikäläisen vaatevarastolla :)

   Poista
 7. Siivoilen vaatekaappeja aika ajoin, nyt tosin viime kerrasta on jo aikaa, ja sen huomaa. Hyllyt alkavat olla täynnä ja sekaisin, tylsä tunkea pesusta vaatteita niihin. Pitäisi joku ilta tai viikonloppu tehdä sama urakka kuin sinä teit. Ihan tuo valkoinen pusero ja sen brodeeraus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla se selvästi enteilee aina sesongin vaihtumista se siivoaminen, nytkin nostin jo korkeammalle ne ihan kaikkein lämpimimmät vaatteet. Kyllä siihen aikaa menee kun sen järjestää, mutta helpottaa huomattavasti kun tietää mitä kaikkea siellä kaapissa on tarjolla ;)

   Poista
 8. Jos mulla joku paikkaonjärjestyksessä, niin seon vaatehuone. Muuten en olemikään kaappien siivooja, mutta omista vaatteista ja asusteista ym pidän hyvin huolta, viikkaan ja silitän, tykkään kun henkareissa kaikki on värien mukaan jne..se on jotenkin rauhoittavaa puuhaa :) Nyt kun muutamme väliaikaiseen kämppään, ahdistaa jo ajatus, että joidun ahtamaan kaiken neljäsosaan nykyisestä tilasta..pitäisi siis keksiäjoku ratkaisu. Kenties sängynaluslaatikot?

  Ihanasti sulle soppii tuo valkoinen väri kasvoille! Se on vaativa väri eikä ollenkaan sovi kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla se huoltaminen keskittyy ennen kaikkea asusteisiin, vaan on ne vaatteetkin aina viikattuina tai henkarilla. Ei siellä sinällään kaaos ole. Enää kun tästä on tullut tapa.

   Kerrostaloasujana olen jotenkin tottunut siihen, että vaatteet ovat kausisäilössä joko sängyn alla tai kellarissa. Kellarissa tietenkin vaan jos se on kuivapaikka, mutta tämä ja edellinen kun ovat väestönsuojia niin siellä ei pääse kostumaan tmv. Vaan voin kuvitella silti tuon ajatuksen, miten ihana oli saada tuplamäärä tilaa vaatteille (joka tosin köh, täyttyi aika nopeasti).

   Poista
 9. Mä siivosin mun vaatekaapin muutama kuukausi sitten ku muutettiin ja vein tavaraa kirppikselle, mutta osa lojuu vieläkin jätesäkkeissä enkä oo saanu niitä vielä mihinkään vietyä :( Mutta kummasti se aina helpottaa vaatevalintojakin, kun kaikki on siistissä järjestyksessä. Täytyy silti myöntää, että vaikka oon aika siisiti ja silleen niin en kovinkaan järjestelmällinen :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuttamisessa on kyllä se hyvä etu, että jos vaan jaksaa niin saa käytyä kaikki tavaransa kerralla läpi ja turhasta eroon. Ihan totta, löytää vaatteensa paljon paremmin kun ovat järjestyksessä ja ehkä muutaman asukriisin edes välttää ;)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitoksia. Yksi urakka ohi on aina helppo hymyillä ;)

   Poista
 11. Voi ei, kaappien siivous. Vasta sitten kun ihan pakko :D

  VastaaPoista
 12. Kaappien siivous on kyllä henkisesti niin tyhjentävää hommaa, tulee kevyempi olo :) Itse pyrin kaksi kertaa vuodessa käymään vaatekaapit läpi - kun vien talvivaatteet kellariin, ja vastaavasti kun on kesävaatteiden vuoro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä rentouttavaa tekemistä :) Kaksi kertaa vuodessa on mullakin tuo suurin urakka, jotain pientä sitten siellä välissä :)

   Poista
 13. Ai että olet ollut reipas :) Mä olen saanut nuoremman tytön kaapit läpikäytyä ja pienet vaatteet sullottua laatikoihin, mutta siellä ne odottavat vielä loppusijoituspaikkaa. Kuinka totta onkaan se, että kun ylimääräisen tavaran saa pois nurkista, on paljon helpompi hengittää. Turha tavara sitoo energiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aina aika ajoin olen, en toki hirvittävän usein. Kyllä se tavaran pois saaminen vaan auttaa vaikka kuinka. Kirppiksen miettiminenkin alkoi ahdistamaan, niin ei kun kierrätykseen suoraan niin ei tartte miettiä :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!