12.2.2015

New author love: Camilla Läckberg


Kirjoissa on enemmän aarteita kuin kaikissa merirosvojen aarteissa.
- Walt Disney -

Minä olen löytänyt uuden kirjailijarakkauden! Kävi nimittäin niin, että tämmöinen kirjahamsteri oli viime viikon torstaina koulutuksessa Helsingin keskustassa. Siinä kotimatkalla sitten "ihan vahingossa vähän vaan poikkesin" Suomalaisessa kirjakaupassa jossa oli menossa pokkariale (3kpl 15€) ja huomasin tarttuvani kirjaan Perillinen. Jostain alitajunnasta nousi mieleeni muisto siitä, että joku oli Camilla Läckbergin kirjoja suositellut, joten tartuin siihen, joka osui käteeni. Muuten mukaan lähtivät Khaleid Hossein sekä Patricia Cornwell jotka tiesin toimiviksi kirjoittajiksi. Kun sitten pääsin perjantaina kotiin päätin kuitenkin aloittaa Perillisestä. Tiesin toki, että joululahjakirjoja oli vino pino vielä lukematta, mutta jostain syystä tämä veti puoleensa kuin magneetti. Istahdin alas sohvalle perjantaina töiden jälkeen kirjan kanssa ja istua nökötinkin siinä sitten kirjan alusta loppuun saakka eli luin pitkälle yöhön saakka.

Lauantaina ei sitten auttanut kauppareissulla hakea loputkin alessa olleet Läckbergit ja kaivaa lista kirjoista joita ei vielä ollut ja laittaa ne sekä hankintalistalle että lukulistalle. Näin minä nimittäin uusien kirjojen, etenkin dekkareiden kanssa toimin. Ne on hankittava kaikki ja dekkarihyllyssäkin on vielä näemmä tilaa, ei paljon, mutta onneksi hyllyä voi kyllä aina ostaa lisää ja ainakin tällä haavaa korottaa ylöspäin. Sinnehän nämä mahtuvatkin vallan mainiosti. Niin siis tosiaan joo, meillä on dekkareille erillinen kirjahylly, sen verran tulee luettua siis.

Mikä näissä sitten viehättää? Se onkin sitten kysymys, johon en oikein osaa vastata. Jokin Ruotsalaisen kirjailijan tavassa ilmaista asioita vetoaa tunteisiin ja saa samaistumaan hahmoihin. Ehdottomasti ei niinkään psykologista kauhua, jolla luodaan jännitys kuten vaikka Tess Gerritsenillä tai Stieg Larssonilla. Ei. Läckberg vetoaa tunnepuoleen ja saa samaistumaan milloin kehenkin henkilöhahmoon. Tottakai jatkuvat henkilöhahmot luovat omaa jännitystään, seurata kirja toisensa jälkeen miten he pärjäävät, mutta kyllä se viehätys on taidokkaasti kootussa palapelissä jossa lukija ei malta laskea kirjaa kädestään ennen kuin se on kokonaan luettu ja ainakin kuvissa olevissa kirjoissa syyt selviävät vasta loppumetreillä. Niin, nämä kaikki kolme tuli luettua alle viikossa. Sen verran hyvästä kirjoittajasta on kyse. Siitä on aikaa kun kuin viikonlopussa kaksi kirjaa, mutta Kivenhakkaaja hulahti luetuksi sunnuntaina lauantain ollessa välipäivä.

Taidan tosin olla jälkijunassa tämän kanssa, kirjoja on yksitoista ilmestynyt, mutta sehän tarkoittaa vaan sitä, että niitä on vielä monta jäljellä.

Onko Camilla Läckbergin tuotanto teille tuttua?
Enhän vaan ole ainut joka lukee kirjan yhdeltä istumalta jos siihen on mahdollisuus?

Hyvää torstaita!There is more treasure on books than in all the pirate's loot on tresure island.
- Walt Disney - 

I found a new author on detective stories field. Swedish Camilla Läckberg know how to write her stuff. I love readong and finding a new author love always makes me exited. And she sure did. Theree book, one week, all done. Happy to say, there is eight more books to read. These books take you with to exiting story. I usually love books with a hint of horror in them, but not on these. I love how she makes you look on everyones side of this, how she tells the story so that you can relate to anyone. That to me, is great. I think I need to get the rest of the books as well.

Lovely Thursday all!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

18 kommenttia:

 1. Läckberg on yksi minunkin suosikkikirjailijoistani. Ensimmäisen kirjan jälkeen hain kaikki loput käsiini Akateemisesta. :) saatoin ehkä olla jopa minä, joka näitä suositteli.

  Jos en ole tästä aiemmin maininnut/et ole lukenut, niin Anna Jansson, Åke Larsson ja Kristina Ohlsson ovat myös kutkuttavan hyviä ruotsalaisdekkaristeja! Jos naapurimaassa jotain osataan, niin se on kyllä hyvien kirjojen kirjoittaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin juuri. Niitä tulee kyllä luettua ja urakalla. Kiitos vinkeistä, laitan ylös, mutta lun lukilista (siis konkreettinen kirjapino) on tällä hetkellä jo olohuoneen rahin korkuinen, niin lienee aika kahlata ne ensin läpi ;)

   Poista
 2. Läckberg on äitini suosiossa, mutta jostain syystä ei ole itse tullut vielä koskaan tartuttua hänen kirjoihinsa. Ihanimpia on just tollaiset kirjat, jotka hotkaisee yhdeltä istumalta (jos vaan mitenkään mahdollista). Viimeksi mulle kävi näin jouluna, kun sain käteeni Lars Keplerin Hypnotisoija teoksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta. Kirja on minusta ehdottomasti hyvä kun sen lukee kerralla jos siihen on mahdollisuus. Keplerit ovat kyllä hyvin, hyytäviä, mutta hyviä :)

   Poista
 3. Toi mahtava tunne, kun löytää hyvän kirjan ja kirjailijan, sitä haluaa ahmia kaikki kirjat pikaisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, se antaa niin paljon kun löytyy uusi suosikki ja uusi maailma johon upota :)

   Poista
 4. Näitä en olekaan vielä lukenut, kiitos kovasti vinkistä! Bussimatkapokkarini alkavat vedellä viimeisiään, täytyypä käydä katsomassa onko Suomalaisessa vielä tuo pokkariale voimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä. Toivottavasti ovat mieleen. Minä en bussimatkalla näitä voisi vaan lukea, miaisevat hyvin mukaansa ;) Mutta ale kannattaa aina hyödyntää ja suosittelen näitäkin.

   Poista
 5. Tuttuja on ja olen lukenut monta mutta en kaikkia. Sama vika, kun aloitan niin en pysty lopettamaan että on ihan pakko miettiä koska ehtii lukea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ja minä vielä sen lisäksi mielelläni haalin kaikki kirjat ja luen ne kerralla putkeen. Kirjahamsteri mikä kirjahamsteri ;)

   Poista
 6. En ole lukenut näitä, pitäisköhän kokeilla. Mulla on sama juttu, että hyvää kirjaa ei malta jättää kesken. Arkiaamuisin onkin sitten välillä vaikeaa, kun lukiessa aika on vierähtänyt ja yöuni jäänyt minimiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tykkää dekkareista niin kannattaa ehdottomasti. Jos tykkää niin sitte on kasa uusia hyviä kirjoja luettavana :)

   Poista
 7. Ei ole vielä tuttuja , mutta tuon perusteella taidan kokeilla , kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 8. Walt Disney <3 Mies lukee näitä, yhtäkään en ole avannut, ei ole fantasiaa, hihii. Ei vaiskaan, olisi varmaan menoa jos yhdenkin lukaisisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin kokeilla, joskus hyvä lukea muutakin kun sitä fantsua ;)

   Poista
 9. Näitä on mullekin suositeltu, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. Ruotsalaiset taitaa kyllä noiden dekkareiden kirjoittamisen, Anna Janssonin ja Åsa Larssonin kirjat on ahmittu läpi. Uuden kirjan aloittaminen on välillä vaikeaa juuri siksi, että sitten pitäisi löytyä se aika siihen lukemiseen. Kesken jättäminen on minullekin vaikeaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä, eilenkin avasin ennemmin lehden kun aloitin uuden kirjan. Ajattelin kuitenkin, että siinä olisi ihan puolensa jos nukkuisi välillä :D Mutta on lukemisessa puolensakin, niin rentouttavaa <3

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!