17.2.2015

Spring starts with lips


Huulipuna ei voi ratkaista kaikkia ongelma, mutta se on aika mahtava alku.

Minulle ensimmäinen kevään merkki näin pukeutumiseen tai kosmetiikkaan liittyen on huulipunan värin vaihto. Omistan vallan kattavan oloisen kokoelman huulikiiltoja ja -punia. Niitä tulee ostettua monesti aivan liikaa ja joskus käy niinkin, että se sama onkin jo kotona. Harvemmin toki niin. Huulipuna ja meikki yleensäkin elää ainakin minulla vuoden aikojen mukaan vaan koska mikäkin vuodenaika minulla alkaa, sillä ei ole mitään tekemistä kalenterin kanssa.

Olen blogissa huokaillut jo hetken jos toisenkin kevään perään ja nyt viime viikkoisten upeiden auringonpaisteen täytteisten päivien jälkeen se kaipuu on näkynyt jo meikissäkin. Joka syksy nimittäin vaihdan pois kiilloista ja suosin vahvasti punia. Mitä pidemmälle syksyä ja kohti talvea mennään, sen varmemmin on kasvoillani tumman puoleinen puna. Talven pimeimpinä kuukausina (marras- joulu- ja tammikuu minulle) on huulilla syvän punaisia sävyjä. Jopa kirkasta punaista. Mikään nimittäin ei myöskään peitä tummia silmänalusia tehokkaammin kuin kirkas puna joka piristää niin kasvoja kuin parhaillaan asuakin. Ainakin minusta.

Vaan hiljalleen auringon saattelemana alan vaalentamaan sävyjä. Ihan vielä ei pelkillä kiilloilla mennä etenkään töissä, mutta vaaleammaksi ne sävyt ovat hiljalleen muuttumassa. Kohti vaaleampaa vadelmaa, korallia, ehkä jopa oranssiin taittavaa. Taakse jäävät upeana hohtavat kirkkaan punaiset ja syvät tummat karpalot.

Vaan nyt kun sanon näin, niin kyllä se totuus on, että joskus vaalea on huulilla myös keskellä talvea ja tumma kesällä, mutta pääosin huomaan nyt jo tarttuvani vähän vaaleampiin väreihin. Kohti kevään korallia tuosta upeasta joulusta muistuttavasta punaisesta.

Vaikuttaako vuodenaika teillä meikkeihin tai huulipunien (tai huulikiiltojen) värisävyihin? Tai muuhun meikkiin? Olenko ainut huulipunien ja -kiiltojen hamstraaja?

Pirteää laskiaistiistaita!

Kuvan Avonin huulipunat sävyä Pink lust ja Designer red. Tuotteet saatu blogin kautta.Lipstick can't solve all problems, but it's a pretty gread start.

This is what usually happens on Febryary. I start to use more light colors first on my lips. Then comes rest of the makeup. No more heavy winter looks, but fresh spring ones. I seem to make this turn every year around same time, it starts at the midway of Febryary. Still winter outside, but when spring collections come to stores Iäm ready for more fresh ones. Not that this would happen every time, sometimes I like bright red on summer as well. But generally speaking this is what happes with me.

What about you? Does your makeup change from winter to summer?
Lovely Tueday!

Lipstick on photos are Avons shades Pink lust and Designer red. Received through blog.


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

30 kommenttia:

 1. Onpas kauniit punaisen sävyt! Niin se vaan on, että punainen huulipuna on kivuttomin facelift :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihan mahtavat! Totta puhut, kyllä se vaan on helpoin ja nopein tapa piristää ilmettä :)

   Poista
 2. Oih, tuo Pink Lust näyttää upealta <3 Tilasin itselleni sävyn jonka nimi taisi olla jokin poppy...? Valitettavasti se oli aivan liian oranssi =( Tuo Pink Lust täytyy muistaa seuraavaa tilausta tehdessä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan mielettömän kaunis väri ja sopii vaalealle suomalaiselle omaan makuun todella hyvin. Kannattaa ainakin kokeilla, josko sopisi itselle. Avonin punien laatuun olen itse todella tytyyväinen :)

   Poista
 3. Ihan törkeän kivat sävyt! Nämä ovat jopa ihan sopuhintaisia, olisi hienoa nähdä miten näistä Avonin punista lähtee väriä! :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen ollut tyytyväinen näihin kaikkineen. Peittävyys on omaan makuuni ainakin hyvä, voisin katsoa joku päivä ihan kasvokuvaa kun on tuo käytössä, niin näkisitte sitä värin määrää ja muuta :)

   Poista
 4. Voi miten kauniit sävyt molemmissa! Itse olen tosi huono käyttämään huulipunia tai edes huulikiiltoja, pelkällä sävytetyllä huulirasvalla mennään ympäri vuoden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin ennen, mutta tajuttuani tuon miten hyvin tuo hämää väsynyttä naamaan niin punista on tullut parhaita kavereita ;)

   Poista
 5. Käytin ennen enemmän huulikiiltoja, mutta nykyään sipaisen punaista huulipunaa. Juuri tollaisia värejä, joita sinullakin on kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on aika paljon eri marjojen sävyjä, karpaloa ja vadelmaa huulissa. Lähinnä koska on sanottu, että ne sopivat parhaiten. Meikkikonsultaatiosta oli kyllä aidosti ainakin itselleni apua :)

   Poista
 6. Upean sävyisiä huulipunia. Kyllä vuodenaikojen vaihtelu näkyy minullakin sävyissä, tummat sävyt talvella ja vaaleammat kesällä. Kiiltoja käytän harvemmin, mutta huulipunafriikkinä punia tulee hamstrattua sitäkin enemmän. Mukavaa laskiastiistaita myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, osa tummista sävyistä on jotenkin raskas keväällä ja kesällä, kun taas hempeä vaaleanpunainen on liiankin vaalea.

   Hyvää tiistain jatkoa!

   Poista
 7. Kauniit värit! Kyllä vuodenaika vaikuttaa voimakkaastikin huulipunan valintaan, minusta se johtuu valon määrästä ja väristä. Syksyn tullen suosin tummempia ja luumuisempia sävyjä, keskitalvella hiukan vaaleampia, neutraalimpia ja ruskehtavia. Kevätauringon ilmestyessä pitää saada huulillekin raikkaista punaisia, jopa oranssiin taittavaa, joka ei oikeastaan sovi minulle. Kesällä sitten reipasta ja voimakasta pinkkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee. Iho kuitenkin muuttuu auringossa ja rusketuskin vaikuttaa siihen, mikä näyttää omaan silmään ja omaan naamaan parhaalta. Onneksi noita punia saa ties missä väreissä niin voikin vaihdella niitä.

   Poista
 8. Kauniit sävyt, aivan takuuvarmasti sopivat sinun kasvoillesi. :)) Itse suosin aikalailla vuoden ajasta riippumatta tiettyjä sävyjä. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä ihan nappivalintoja omalla kohdalla nämä sävyt. Liian lämmin sävy taas ei sovi omaan ihooni ollenkaan :)

   Poista
 9. Mä oon nyt talven aikana käyttänyt tosi vähän punia. Täytyykin ryhdistäytyä asian suhteen ja sujauttaa edes yksi huulipuna laukkuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla se huulipuna on niin vakio-osa meikkiä, että en taida enää edes ajatalla laitanko vai enkä vaan enemmin minkälaista laitan ;)

   Poista
 10. Kuinka kauniita sävyjä!
  Sopivat mahtavasti hiuksiisi ja ihonväriisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä, vaalealle sopivia värejä ehdottomasti kumpikin :)

   Poista
 11. Minullakin vaikuttaa niin, että uskallan käyttää pirteämpiä sävyjä juurikin huulissa. Talvella käytän yleensä pelkkiä huulikiiltoja, koska huulet kuivuvat niin paljon. mutta nyt kun kelit pehmenevät, voi siirtyä taas oikeisiin huulipuniin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta kyllä, talvi kuivattaa enemmän huulia ja hoitamiseen saa oikein keskittyä ihan eri tavalla kun kesällä. Siksi niitä huulirasvojakin on aika kasa ;)

   Poista
 12. Kyllä vaikuttaa, varsinkin meikkivoiteen sävyyn ja koostumukseen. Olen huulipunien armoton keräilijä:) ihania sävyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo jos mikä on totta, kesällä laitan paljon vähemmän naamaani mitään talveen verrattuna. Ihanaa, etten ole ainut keräilijä ;)

   Poista
 13. Mulle kevät ja kesä tuo nimenomaan pirteät värit käyttöön. Pitääkin alkaa kaivamaan ne ihanuudet kunnolla esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niitä ekan kerran jo joulukuussa katsellut niitä pirteitä värejä, totesin silloin, että vähän liian aikaisessa olin ;)

   Poista
 14. Heiii, pitääkin korkata ne pari sarjan punaa, jotka tuolla ovat odotelleen testiä! Ihana liila tais se toinen ainakin olla, hmm... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on kyllä hyviä arkipunia omaan makuun. Eihän mikään puna koko työpäivää pysy, mutta ei tartte olla alvariinsa lisäämässäkään :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!