20.4.2015

Ireland with Lumix DMC-GM1


Valokuvat ovat ainoa kieli, jota ymmärretään joka puolella maailmaa.

Palataan vielä tämän postauksen verran Irlantiin. Tein aika kasan postauksia reissustamme länsirannikolle ja Connemaran upeisiin maisemiin. Se, mistä en niissä postauksissa puhunut oli se, että kuvat oli otettu kaikki kännykällä. Kiitos Saaren jokseenkin tökkivän verkon, oli kännykällä otettuja kevyempiä kuvia nopeampi saada ladattua kuin kameralla otettuja. Niinpä kannoinkin kotiin muistikortillisen kuvia ja koneelle siirron jälkeen ne sinne koneelle jäivätkin.

Vaan tarkoitus ei ollut niitä sinne jättää vaan tarkoitus oli näiden kuvien säestämänä siitä bloggaajan parhaasta kaverista nimittäin kamerasta. Apuna näissä (ja lukuisissa muissakin kuvissa) on ollut joululahjaksi saamani Panasonicin Lumix DMC-GM1. Kamera jota ensin testasin hyvän aikaa syksyllä, kunnes totesin löytäneeni omani, kameran jolla saa aikaan kauniita kuvia ja joka menee pieneen tilaan.Vanha kamerani kun sanoi YYA-sopimuksensa lopullisesti irti marraskuussa ja Kotinörtin Pentax, vaikka hyvä kamera onkin, on aivan liian suuri kannettavaksi mukana joka päivä. Ainakin tällaiselle hamstraajalle, joka kantaa "ihan vaan jotain pientä" mukana sen kameran lisäksi. Kiitos siis vielä T ja Focus Nordic lainasta, sai tämmöinen kameratumpelokin testata ihan rauhassa ja löytää sen omansa ennen sen pois lunastamista (kiitos Äidille joka kuuli sopivasti joulun alla tyttärensä hädän).

Palataan kameraan vielä, mutta puhutaan ensin kuvaamisesta noin yleensä. Ainakin omalla kohdallani. Totuus on se, että olen äärettömän laiska kuvaaja, innostun aika join ja lomalla tuppaan selvästi innostumaan enemmän kuin arkena. Aikaa on enemmän ja jaksan keskittyä, kuvista tuleekin jotain. Sama se on asukuvissa olemisen kanssa. Joskus ne ovat leikkisämpiä, toisinaan se on vaan se asu ja se on siinä. Ajoittain kuvaaminen on itselleni varsinainen haaste, etenkin kosmetiikkakuvissa koettaa saada kuvasta mielenkiintoinen - loppuu mielikuvitus monta kertaa kesken. Itse kun luen niin mielelläni blogeja joissa on kauniita kuvia ja tuntuu, että omat taidot loppuvat kesken. Taidot tai kärsivällisyys.Taidossa GM1 tulee vastaan valtavasti. Se korjaa ne pienet ja isommat laiskan kuvaajan virheet. Kamera toista värit kauniisti ja pelkästään automaattiasetuksilla pääsee todella pitkälle. Vajaassa puolessa vuodessa se on lunastanut kamerana kaikki mahdolliset odotukset joita sille olen keksinyt asettaa. Se on pienikokoinen tinkimättä kuvan laadusta. Enkä ihan varmasti osaa käyttää puoliakaan hienouksista jotka kamerassa on. En jaksa uskoa, että kyse on taidoista vaan siitä, että keskittymiskykyni uuden tekniikan opettelussa on rinnastettavissa koiranpennun keskittymiskykyyn eli olematon. 

GM1:n saa muutamassakin värissä. Oranssia, hopeaa ja valkoista on tarjolla. Vaan kameran kuin monen muunkin elektroniikan kanssa taivun toistamaan omalla kohdallani Henry Fordin sanoja: Värin saa valita vapaasti mustata. Joku muu väri ehkä erottuisi laukun pohjalta paremmin, mutta toisaalta, enhän minä sitä ilman suojaa siellä pidä. Suojan väri kun on valkoinen, niin varmasti löytyy.Vaikka sanoin, että en pahemmin ole hienouksiin perehtymään niin hiljalleen olen oppinut pieniä säätöjä tekemään. Ensimmäisenä ihastuin kosketusnäyttöön. Sen jälkeen kun älypuhelin liki juurtui käteeni kiinni ja tablettia opeteltiin ohjamaan koskettamalla, niin samojen ominaisuuksien löytäminen kamerasta on tuntunut puhtaalta taivaan lahjalta.

Kuvat saa kohtalaisen näppärästi jaettua verkon yli suoraan puhelimeen myös, Androidiin ainakin. Pahemmin en tätä ominaisuutta käytä, sen myönnän, mutta olemassa ainakin se on. Samoin filttereitä löytyisi vaikka kuinka ja GM1 käsittelisi suoraan julkaisukuntoon. Sen kanssa on vielä treenaamista, että löytää kaiken haluamansa, viikonlopun ratoksi kyllä muutamaa testasin perin jännittävillä lopputuloksilla.GM1 on itseasiassa vanhempi malli tästä kamerasta, uudessa mallissa, Lumix DMC-GM5 on jokunen toiminto lisää, LVF-etsin ja salamakenkä. Olisiko itselläni näille tarvetta? Ei ainakaan vielä, mutta uutta kameraa jos olet harkitsemassa, niin tätä kannattaa ainakin harkita.

Mitä ominaisuuksia sinä vaadit kameraltasi?

Aurinkoista maanantaita ja hyvää alkanutta viikkoa!

Yhteistyössä Focus NordicPhotography is the only language that can be understood anywhere in the world.

Due to Monday and beginning of the week, let's talk about my camera. I took a lot of photos in Ireland, with my tursted and mot loved Kumix DMC-GM1. Non of them ended up on blog, mostly due to internet connection. Slow is slow and photos you can se eon mys posts are taken from my mobile. But here they are finally, finest of them all. With a help of my new lave, GM1 that allows me to take better photos than ever. Well, scenery in Ireland helps, that I must addmit.

Great Monday and new week!

Together with Focus Nordic


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

18 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Tahdon että saan luonnollisia ja tarkkoja kuvia...pienet vaatimukset :) Kivaa maanantaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on kyllä haastetta kun koettaa luonnollista ja tarkkaa kuvata. Omalla kohdalla suurin haaste on se kaikkien asetusten opettelu ;)

   Hyvää maanantaita!

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia! Linna meren rannalla on kuin sadusta <3 Kuvaan paljon kännykällä, kun se aina kulkee mukana ja on heti käden ulottuvilla. Digijärkkärini Lumix on vuodelta nakki, joten se on iso ja painava eli aika hankala mukana kuljetettavaksi. Helppokäyttöisyys, hyvät automaattitoiminnat (kun aina ei vaan jaksa alkaa kikkailla), pienehkö koko. Uuden kameran hankinta kyllä pyörii mielessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Tuolla on kyllä maisemaa vaikka kuinka ja kanssa. Kameran kanssa olisi voinut kääntyä mihin tahansa suuntaan ja saada aikaan upean kuvan.

   Suosittelen kyllä GM1:stä jo pelkän kokonsa puolesta. Noista kuvista osa on otettu automaattiasetuksilla (vesisateessa kuvaamisessa ei kovin kauaa asetuksia käännellä) ja tekee kaunista jälkeä sellaisenaan ainakin omaan makuuni :)

   Poista
 3. Upeita kuvia! En oo ikinä Irlannissa käynyt, mutta kuvista päätellen se on todella kaunis maa :) Täytyy kyllä sinnekin joku kerta piipahtaa lomailemaan.
  Tykkään kovasti kuvata Canonin järkkärilläni, mutta kameran koko ei kylläkään ole mitenkään näppärä. Viimeistään reissussa totesin tarvitsevani hyvän "taskukokoisen" kameran kakkoskameraksi, sillä etenkin lasten kanssa häärätessä on ison järkkärin esiinkaivaminen aina oma projekti. Kiitos siis tästä vinkistä, täytyy ehdottomasti laittaa tämä harkintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kaunis maa, omaan makuuni Connemara on kaunein osa, minuun karu kauneus ja meri vetoavat eniten. Vaikka onhan se kauniin vihreäkin.

   No juuri tuo, jos kamera kulkee mukana reissussa, niin kameran painon verranhan se käsimatkassa tilaa vie ja tavaraa on mukana kasa päin muutenkin. Suosittelen lämpimästi, mitä enemmän käytän, sen enemmän tunnun tähän ihastuvan.

   Poista
 4. Upeita kuvia olet ottanut!

  Minä niin haluaisin paremman kameran, mutta en millään jaksa perehtyä säätöihin - ne on kaikki mulle ihan hepreaa. Eli automaattiasetuksilla mennään, ja vielä useammin pelkällä iphone kutosen kameralla koska en jaksa raahata sitä oikeaa kameraa mukana :)

  Pitäisi varmaan mennä ihan jollekin valokuvauskurssille, jossa opetettaisiin säätöjä kädestä pitäen. Opaskirjoista ja netistä on yritetty laihoin tuloksin itse opetella - ei mene kaaliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Caelia!

   Tuo on kyllä tuo aika ja jaksaminen ja malttaminen noiden asetusten kanssa. Itse koetan hiljalleen opiskella. Sama se on minullakin, helpommin oppii kun joku oikeasti opettaa eikä niin, että koettaa tavata jotain opaskirjaa, hermohan siinä menee :D

   Poista
 5. Irlanti. <3 kova ikävä näitä kuvia katsellessa.

  Olen varmaan outolintu, kun vapaaehtoisesti kannan matkoilla mukanani isoa järkkäriä (Canon 6D) ja ainakin kolmea putkea (joista yksi pitkä ja painava 70-200mm), salamaa ja jalustaa. :D mulle se kuvien laatu on tosi tärkeää ja teenkin matkakuvista usein tauluja, kuvakirjoja yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, iski se ikävä täälläkin <3

   Oi miten ahkeraa! Itse en halua noin painavaa määrää tavaraa mukana kantaa, vaikka varmasti se kuvien laatu olisikin paljon parempi. Toisaalta ehkä se on itsellä myös se viitsiminen, tietty kuvan laatu riittää, koska tauluja en tee ja printattuakin tulee todella harvoin :) Ihailtavaa ahkeruutta moinen kaluston mukana kantaminen :)

   Poista
 6. Minä en jaksa järkkäriä myöskään mukana kuljetella - pokkari ja kännykkäkamera saavat luvan reissuissa riittää niin kauan, kun saan pienemmän järkkärin. Tuota sinun Lumixiasi itse asiassa jo suosituksestasi tutkailinkin, mutta samalla mietin, että sen hinnalla saisi jo pari lisähärpäkettä Nikoniin;)
  Kivaa viikkoa sekä sinulle että Kotinörtillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä lähden elektroniikan kanssa siitä, että on parempi ostaa parasta mihin on varaa, koska ne tuppaavat kestämään paremmin. Painavaa kameraa en halua, pienempi oli edellinenkin, joten pienemmällä mennää nytkin.

   Hyvää viikkoa! <3

   Poista
 7. Minä taas rakastan kauniin laadukkaita kuvia. Mm. Mrs V:n blogi on yksi inspiration lähteistäni. Mielelläni kannan järkkäriä matkassa mukana, ja halu opetella kuvamaan oikeiden säätöjen kera on valtaisa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi niin minäkin, se on vaan se niiden tuottaminen itse joka tuottaa vaikeutta ;)

   Poista
 8. Onnittelut, hyvän kameran olet varmasti valinnut! Panasonicin Lumix-sarjan kamerat ovat olleet todella hyviä. Minullekin on muuten äiti antanut rahat kahteen kalleimpaan kameraani, mikä on ihanaa.
  Matkalla tuollainen pienikokoinen, mutta todella suorituskykyinen kamera on kullanarvoinen. Vaikka tärkein tekijä on kuvan ottaja, on mukavaa, jos kameraan voi luottaa ja tarvittaessa automatiikka hoitaa kaiken nappiin. Hyvälaatuisista kuvista on niin paljon iloa. Ja Irlannin maisemat -aah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ainakin omaan makuuni kaikkea sitä, mitä kameralta haluan. Pieni, kulkee helposti mukana ja ottaa hyviä kuvia :) Tämän kanssa ei oikein voi sanoa muuta kuin jos kuva epäonnistuu niin peiliin saa katsoa ;)

   Poista
 9. Kauniita kuvia! :) Olisi kyllä ihana osata kuvata paremmin. Miulla ei ole mikään maailman paras kamera ja joskus kyllä harmittaa epäonnistuneet otokset, jotka pahimmassa tapauksessa ovat ainoat... mutta ehkä joku kerta satsaan parempaan kameraan ja toivon myös itse kehittyväni kuvien otossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vivi :) Tuo on kyllä kurjaa jos otokset, etenkin ne ainoat, ovat pilalla ja kuvia ei ole enempää vaikka kuinka ajatteli ottavansa hyviä kuvia. Tsemppiä harjoitteluun!

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!