26.6.2015

Maryam Razavi - EXCLSV


Rakastan tunnetta joka syntyy kun avaa uuden kirjan ensimmäistä kertaa.

Useita viikkoja sitten sain kutsuin kirjan julkaisutilaisuuteen. En päässyt työkiireiden takia paikalle, mutta onnekseni kirja lähettiin minulle myöhemmin postissa, jotta pääsin uutukaiseen tutustumaan. Maryam Razavi on koonnut ja Elina Simonen valokuvannut kerta kaikkiaan kauniin opuksen. Kirja on oikea tyylin tietosanakirja ja sen sivuilta löytää useamman Suomalaisen tyylivaikuttajan vinkkejä.

Minulla on aika kohtalainen kokoelma jo erilaisia tyylikirjoja ja monet lukijat tietävät, että pidän muutenkin lukemisesta. Tyyli- ja muotikirjoissa on tullut vastaan tässä vuosien selailun aikana vastaan niin hyviä kuin huonojakin versioita ja tämä menee ehdottomasti niiden hyvien puolelle. Kirja on koottu kauniisti ja pelkästään ulkonäkö on visuaalisesti kaunis. Kuvat ovat laadukkaita ja sopivat kirjan tyyliin. Haastatellut suomalaiset ovat eri elämän osa-aluilta joka tekee kirjasta mielenkiintoista luettavaa. Kukin kertoo tyylistään ja elämästään hieman eri tavalla.

Itse huomasin, täydeksi yllätyksekseni, löytäväni monta samaa ajatusta Mikko Leppilammen ajatusmaailman kanssa. Vai miltä kuulostaisivat lauseet: "Pukeudun myös mielelläni aina tilanteen vaatimalla tavalla. Siinä on sellaista tilanteen ja toisen ihmisen kunnioittamista, joka on ollut vahvana minussa jo pienestä pitäen." Eniten ehkä kuitenkin kolahti Mikon kuvailu siitä, millainen on meininki bändin kanssa: "Eletään täysillä, ei jarrutella, mutta tehdään kaikki aina tyylillä". Siinä sitä elämänohjetta itse kullekin.

Minulle EXCLSV on kirja, jonka varmasti avaan toistenkin, joskus ihaillakseni kuvia, joskus palatakseni sen teksteihin. Ehdottomasti sellainen kuin tyylikirjan minusta kuuluukin olla.

Onko teos teille tuttu? Luetteko muuten tyyli- tai muotikirjoja?

Hyvää perjantaita!

P.S. Blogin kommentteihin vastaaminen saattaa hidastua viikonloppuna, suunnistamme Kotinörtin kanssa Turkuun keskiaikamarkkinoille, jolloin keskittyminen lienee enemmän Turussa, markkinoissa ja ystävissä kuin blgin puolella.


I love the feeling when you first open a new book.

Some several weeks ago I was invited to a book lauch party. Unfortunately I was not able to go to party, but I was fortunet enough to get the book posted to me after party. Having had some really busy weeks I didn't have the time to open this peace of art, but this week I found that rain was such a pleasure to have. What a reason to open a new book and read it through. EXCLSV is a style book, a true coffetable peace that tells a story of many Finnish styleicons. Maryam Razavi has put together a great book that I can go back over and over again. Not a novel, no, but I happen to like style books as well and this was like made for me. 

Do you read any style books?
Great Fiday all!

Books was received through blog.


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

8 kommenttia:

 1. Kivaa Turkua! Jos ehdit niin käy ihmeessä siskoni kahvilassa --> http://www.beautyoflife.fi/2015/06/amerikkalainen-jalkiruokaravintola.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun olisi sunnuntaina ollut auki niin olisi ehditty vaan nyt jäi välistä tällä kertaa kun markkinat vetivät lauantaina :)

   Poista
 2. Tuo kirja kyllä vaikuttaa mielenkiintoiselle! Mulla löytyy kaikenlaista opusta muodin historiasta nykypäivän pukeutumisoppaisiin. Nykyään harkitsen hyvin tarkkaan millainen kirja kannattaa ostaa ettei se vuoden päästä tunnun vanhentuneelle.

  Mukavia markkinoita teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin juuri! Rakastan näitä kirjoja itse ja niitä on hyllyssä useampi, kehittyy silmä kyllä niiden kanssa myös, alkaa hiljalleen tietämään millaista itse haluaa lukea :)

   Poista
 3. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta - ja kirjojahan ei koskaan voi olla liikaa;)
  Tervetuloa Turkkuseen ja riemukkaita markkinoita - itsekin tänään lounastauolla pikaisesti käväisin, kun ovat ihan duunipaikan vieressä ja huomenna on tarkoitus yrittää ehtiä uudelleen. Eipä sieltä kauheasti ostettavaa enää löydy - hullun paperitkin on jo hommattu, mutta nähtäväähän siellä on - ja herkkuja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kirjoja ei voi olla liikaa! Markkinat olivat mahtavat kuten aina ja tekemistä riitti niin että taas mentiin pää kolmantena jalkana joka paikkaan. Vaan hyvä niin, väsyttää mutta viikonloppu antoi kyllä huikeasti energiaa :)

   Poista
 4. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta, toivottavasti pääsen tutustumaan siihen itsekin jossain vaiheessa. Parasta on, että kuvakirjojen kanssa voi hetkeksi irtautua ja antaa ajatusten viedä inspiraation mukana tai syventyä niihin tekstien kautta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, kirja on ehdottomasti monipuolinen ja sen kanssa viettää mielellään aikaa. Toivottavasti saat kirjaan aikaa tutustua, ehdottomasti suosittelen :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!