28.6.2015

Salads all summer?


Niin kauan kun sinulla on ruokaa suussasi, olet ratkaissut kaikki sen hetken ongelmat.
- Franz Kafka - 

Niin totta ainakin omalla kohdallani tuo lause. Kun on ruokaa niin minä tuppaan olemaan huomattavan paljon tyytyväisempi kuin nälkäisenä. Olen oikea malliesimerkki siitä, että kun on nälkä niin kiukuttelen. Kotinörtin toiveesta kannan siis aina myös välipalapatukkaa mukanani, kuulemma olen "hieman haasteellinen" jos verensokeri pääsee putoamaan. Minä kun en aina meinaa sitä edes itse tajuta.

Vaikka rakastankin ruuan laittoa, niin kesällä mielelläni käytän aikani jonkin muuhun kuin keittiössä puuhaamiseen. Niinpä ratkaisuksi löytyivät jo vuosia sitten salaatit. Etenkin heinäkuussa, kun meidän työpaikkaruokala on kiinni, niin se lounaan ja päivällisen on synnyttävä vauhdilla. Mikä tulisi nopeammin kuin salaatti? Haemme siis pari kertaa viikossa kasvikset ja proteiinit kaupasta mukaan ja niillä mennään. Täydennystä saa onneksi marketista pitkin viikkoa, aina pitää olla pariin erilaiseen salaattiin aineet. Teen nimittäin oman lounas salaattini aamulla ja pääosin laitan sellaisen kun juuri sillä hetkellä tekee mieli.

Aika samantyyppinen se lopulta on, oli lounas tai päivällinen. Salaattia, kurkkua ja tomaattia, kevätsipulia ja retiisiä. Monesti myös pinaattia. Juustoa tai kanaa, joskus myös kalaa tai lihaa, aina jotain siemeniä sekaan. Salaattikastike on enemmän miehen juttu, minä suosin öljyä. Sekaan mätän aina myös siemeniä, omat suosikkini seesaminsiemenet ja pinjansiemenet ovat useimmin ne valintani. Helppoa ja tähän aikaan vuodesta varsinkin kun kaikki vihannes on kotimaista niin maku on uskomattoman hyvä.

Millainen on sinun suosikkisalaattisi?
Rentoa sunnuntaita!So long as you have food in your mouth, you have solved all the problems for time being.
- Franz Kafka -

I love cooking. Most of the time at least. But I seem to have this pattern of not being a real cook on summer time. Come autumn, I again stay in the kitchen, but on summertime, I just want to make something fast. Especially when I have to make my own lunch to work. Our diner closed after midsummer so what happened was that I need to prepare my own lunch as well as all the other meals of the day. Me, loving to do everything but cook on summer time found a solution to this few summer ago and still follow the same one. Couple of times a week we get wegetables and some protein (cheese or chiken typically) to our frindge and then it's salad for lunch and dinner. Simple, fast and you know, when everything is qualitys, also really good. I usually add some seeds as well, dressing is more a thing for my husband, but all and all, if I don't eat out, this is mostly what my lunces and dinners are made on summer time?

What is your favourite salad?
Lovely Sunday all!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

4 kommenttia:

 1. Salaatit on ihania, uusin suosikki on kanasalaatti, jossa on halloumia, mansikoita ja kastikkeena balsamicoa. Viinirypäleet ja kaikenlaiset melonit salaatin ja kurkun lisäksi ovat hyviä. Oliiviöljyä pitäisi syödä päivittäin, samoin pähkinöitä. Otanpa sesaminsiemenet listalle. Joistain pinjansiemenistä on jäänyt moneksi viikoksi kamala maku suuhun, joten vaikka ne hyviä ovatkin, niin niitä paahdan vähemmän nykyään. Olisi mukava saada uusia salaatti-ideoita muiltakin lukijoiltasi kommenttikenttään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikoita pitäisi kokeilla myös salaatissa, jotenkin olen ajatellut, että odotan niitä kotimaisia joita kaiketi hiljalleen alkaa saamaan. Oma salaatitpohjani on niin perus kun olla ja voi, tänään parmankinkkua ja parmenaasania mukana maustamassa :)

   Poista
 2. Salaatit ovat kyllä ihania, mutta tälle laiskiaiselle turhan työläitä :)
  Tällä hetkellä mun ruokailutottumukset ovat niin retuperällä, että salaatti silloin tällöin olisi kyllä ihan paikallaan. Kiireessä niin helposti sortuu kaikkeen turhaan roskaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah. Olen samaa kuullut, teen itse salaatin niin nopeasti, etenkin kylmistä aineista, että siinä ei kauaa miettiä tarvitse :)

   No tuo on totta kyllä, kiire ei sovi ollenkaan ruokailun kanssa. Koitan itse tehdä aamusta valmiiksi kaikki välipaloja myöden, Voi "vaan" syödä sen jälkeen ajattelematta :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!