11.6.2015

UIT: Kivaa ja korkealta


Aika eri kuin arki.

Taisin olla kaksitoista vuotias kun ensimmäisen kerran Linnanmäestä tuli jotain muutakin kuin Lintsi. Linnanmäestä tuli kesän avaaja, Peacockista tuli paikka, jossa kesä otettiin vastaan. Ei varmaan ole vielä epäselvää kenellekään, että täällä on yksi teatterin rakastaja ja yksi pisimpiä teatteri rakkauksiani HKT:n rinnalla on UIT eli Uusi Iloinen Teatteri. Puolentoista tunnin musiikkipläjäys on aloittanut kesäni nopealla laskulla jo kaksikymmentä kertaa. Muutaman kerran on jäänyt välistä, lähinnä Arenalla en käynyt kaikkia katsomassa vaan kun UIT palasi takaisin Peacockiin, niin tiesin haluavani uusimman nähdä. Samalla tiesin löytäneeni Äidille loistavan synttärilahjan. Äiti oli tyytyväinen ja tytär pääsi teatteriin, kaikki voittivat. 

Niinhän se sitten meni, että kun Lintsin porteista eilen kävelin sisälle UIT:n liput kädessä niin kyllä hymy oli herkässä. Kesä alkoi jo kesäkuussa kyllä, mutta tämä oli varsinainen henkinen kesän startti. Näyttelijäkaartissa oli niin tuttua kuin itselleni tuntematonta, mutta ehtaa UIT:tä tämä oli. Äidin suosikki on Puntti Valtonen, tyttärelle iskee Puntin lisäksi myös Jussi Lampi ja Sari Siikander vaan kyllä jokainen teki lavalla parhaansa, näyttelijä, tanssi tai kumpi ikinä. UIT:ssa kun ei voi olla ihan varma, todellisia monilahjakkuuksia lavalla oli useampi. Vauhti oli kertakaikkisen hengästyttävä ja niin sen kuuluukin olla.

Ensimmäisen kerran kuitenkin kävi myös niin, että UIT nosti kyyneleen silmäkulmaan. Jotenkin olin jo antanut itselleni luvan sanoa kiitokset Marjatta Leppäselle, yhdelle UIT:n perustajista. Tiesin kyllä hänen vielä lavalle nousevan ja ei siinä kyllä liikutuksen itku kaukana ollut. Vaikka kokonaisuus nostatti ennen kaikkea hyvän mielen ja fiiliksen kattoon niin paras, ylivoimaisesti parasta antia tänä vuonna oli nainen jossa minulle henkilöityy UIT. Vaivihkaa siinä silmäkulmaa pyyhkiessäni en kyllä ollut ainut, joka näin teki. Karismaa riitti lavalla vaikka koko Alppilalle jakaa.

Vaan summa summarum, uskomattoman hyvä revyy paikassa jonne se ainakin minun silmissäni todellisuudessa kuuluu. Kesän aloitus traditio, tänä vuonna melkein viimeisessä näytöksessä, ensi vuonna varmasti jo aikaisemmin. Tämä on se minun kesäteatterini, ei ehkä perinteinen kesäteatteri, mutta ehdottomasti jokaisen euron arvoinen.

Ehtikö teistä joku nähdä Kivaa ja Korkealta?
Energista torstaita!


Quite different than everydaylife.

I think I was 12 when I first time went to see musical comedy theater in Linnanmäki. UIT was something that hit me, and it hit hard. For me, this hour and half is what makes summer. Every May or June, with some rare execptions I seem to return to UIT. And now back at Linnanmäki it felt like being home again. Mental begin of summer. A tradition on my family, this time my present for Mother on her birthday and as we agreed, this can be my present to her from years to come. Great theater leaving us both smiling. What else can you ever ask from summer theater?

Lovely Thursday all!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa aika ihanalta, pitäisiköhän itsekin uskaltautua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeiset näytökset taisi olla tällä viikolla, mutta ehdottomasti kannattaa vilkaista jos vielä saa lippuja :)

   Poista
 2. Toukokuussa kävin jo miltei perinteiseksi muodostuneella reissulla katsomassa esityksen. Kyllä kyynel vierähti, kun Marjatta Leppänen esiintyi - jäi tunne siitä, että hän sai hienon kunnian osoituksen esityksessä.

  T: Aliisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri Aliisa, näin juuri. Upeaa, että Marjatta jaksoi lähteä mukaan ja ansaitsi kunniansa :)

   Poista
 3. En ole koskaan Peacocissa käynyt esitystä katsomassa ellei sellaiseksi lueta 80-luvulla järjestettyjä työpaikkabileitä ;) Kesäteatterissakin vierailin ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Kyllä elävä teatteri on ihan omanlaisensa elämys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta, elävä teatteri on aina ihan erilainen kokemus ja joka kerta erilainen vaikka samaa sattuisikin katsomaan :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!