5.7.2015

10 things I've never...


Elä elämäsi täysillä, se tapahtuu vain kerran.

Tämä postaus on nopealla ajatelulla ainakin näkynyt jo blogeissa: Lady of the Mess, Tuulanneli, Minäkö keski-ikäinen? ja Annun elämä uusiksi. Eli siis kymmenen asiaa, joita en ole koskaan tehnyt. Täältä siis pesee, ei mikään helpoin homma minulle, en meinannut millään näitä keksiä, mutta kun tämä pari viikkoa makasi siellä luonnoksissa, nin heinäkuisen sunnuntain kunniaksi ajattelin tämän toteuttaa nyt kuitenkin.

1. En ole koskaan oikein osannut leipoa
Olen koittanut ja suvun reseptillä leivotut kauralastut onnistuvat. Vaikka viimeksi sain kolmen pellillisen sijaan kolme pellin kokoista kauralastua. Rakastan ruuan laittoa ja olen siinä ihan kohtalainen, mutta leipominen on jotain mitä en vaan yksinkertaisesti osaa. Tai kuten rakas ystäväni sanoo "leipominen on salatiedettä". Turvaudun siis valmis leipomuksiin herkästi, onneksi niin voi aivan hyvin toimia.
 
2. En ole koskaan käynyt Aasiassa
Niin paljon kuin matkustanut olenkin, niin matkustaminen on rajoittunut kahdelle mantereelle, Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan. Etenkin Australia kiehtoo, osa Aasiaa myös. Vaan aikansa kutakin, toistaiseksi Euroopassa on ollut niin paljon nähtävää, että en ole päässyt sen pidemmälle.  Joku päivä vielä toivottavasti.


3. En ole koskaan oikein oppinut neulomaan
Osaan oikean ja nurjan ja siinä se sitten onkin. Rentouttavana en neulomista ole koskaan kokenut, mutta olisihan se kiva saada edes yhdet villasukat vuodessa aikaan. En muuten osaa tehdä sitä kantapäätä villasukkiin, joten voi olla, että tässä on vielä pitkä projekti edessä jos sukat per vuosi tahtiin koittaa päästä. Onneksi on Äiti, joka tekee enemmän kuin mielellään ja niitä sitten pidetäänkin aarteina kaikkia.

4. En ole koskaan omistanut applen laitetta
Oli se laite mikä tahansa, puhelin, tabletti, kone. Ei meillä. Nokia vaihtui Androideihin ja koneissa taas Asus on oma suosikki. Ei voi sanoa, että boikotoin Applea, ongelma on itseasiassa se, että haluan laitteideni sopivan yhteen. Jotta puhelin sopisi koneen kanssa, niin toiseen (siihen joka ei Apple) pitäisi asentaa ohjelma jos toinenkin ja kun keskittymiskyky on nollassa kuten itselläni koneiden kanssa niin parempi jättää välistä. Kaikki laitteet kerralla vaihtoon taas ei ole järkevää miltään kantilta, kaikkein vähiten taloutta ajatellen. Varmasti toimivia laitteita, mutta ei siis itselleni.

5. En ole koskaan tykännyt kauhuelokuvista
En saa suuremmin irti leffoista, jos pelkään. Kirjoissa tilanne on aivan eri, luen sujuvasti Keplerit, Gerritseni ja muut, Kingiin saakka. Mutta leffoissa en vaan kauhusta pidä. En alunperin pitänyt kirjoissakaan, mutta Gerritsenit totuttivat hiljalleen, kunnes Kirusgin jälkeen huomasin tarttuvani jo Kingiinkin. Kerrankos sitä.6. En ole koskaan osannut pitää ylläni sen paremmin keltaista kuin oranssiakaan
Etenkin oranssi näistä tuntuu olevan todella hankala väri. Pääosin oranssin sävyistä mikään ei toimi kalvakan ihoni kanssa, sama ongelma on keltaisen kanssa. Toisaalta ne eivät myöskään juuri miellytä silmääni noin ihan väreinä. Omat suosikkini tuntuvat olevan kaikki siniseen taittavia. Joko sinistä tai violettia, punaisesta ennemmin kylmän sävyjä kuin lämmintä. Puhtaanvalkoinen ja musta. Niin ja sitten konjakin ruskea, suklaakin kyllä, mutta etenkin konjakki, sen sinisen kanssa.

7. En ole koskaan kokeillut lumilautailua
Joskin laskettelemassakin olen viimeksi ollut kahdeksanvuotiaana, olikohan tuolloin koko laudan mahdollisuutta edes vielä? En siis osaa lasketellakaan, vaikka ainahan sitä mäkeä alas pääsee kyllä. Kesäihmisenä nämä talven suosikkiharrastukset tuntuvat uupuvan kokonaan listaltani.

8. En ole koskaan (muistaakseni) ollut traktorin kyydissä
Saati sitten ajanut sellaista. Tosin kyydissä oloa lienisi parempi kysyä Äidiltä, mutta niin kauas kun oma muistini yltää niin väitän että en ole traktorin kyydissä ollut. Kesänlapsi ja samalla kaupunkilaislapsi. Tosin Kotinörtti lupasi korjata tämän suuren puutteen kokemusmaailmassani seuraavan kerran kun lähdemme anoppilan suuntaan. Eli jatkoa seurannee jossain vaiheessa.


9. En ole koskaan asentanut lamppua itse kattoon
Siis olen kyllä vaihtanut sen lampun kun edellinen on sammunut, mutta että olisin asentanut lampun? En. Aina on ollut joku muu ne asentamassa ja varmasti hyvä niin, koska en ole aivan varma, osaisinko edes. Teoriassa ehkä kyllä, mutta käytäntö on aivan eri asia.

10. En ole koskaan tehnyt hernekeittoa tai maksalaattikkoa alusta saakka itse
Tämä on se kohta ruuanlaitossa, jossa katse on kääntynyt ihan aina eineshyllyn puoleen. Pääosin Saarioisten puoleen näiden kahden kohdalla, etenkin maksalaatikon. En kumpaakaan kovin usein syö, hernekeittoa useammin, mutta sen kerran kun mieli on näitä ruokia tehnyt, niin suosiolla olen einespuolelle kääntynyt, vaikka muutoin pyrin kyllä ruokani mahdollisimman alusta saakka tekemään.

Tällaiset vielä kokematta olevat asiat täällä, millaisia sinun listaltasi löytyisi?
Aurinkoista sunnuntaita!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

17 kommenttia:

 1. :) kiva postaus. Traktoria olen ajanut anoppilassa heinänteossa useasti ja lapsena mummolassa hevostakin. Ensimmäisenä perheellisenä jouluna tein10 litraa maksalaatikkoa, koska mieheni piti siitä. Pahaksi onneksi valitsin sianmaksaa ja eihän sitä pystynyt syömään. Sen jälkeen en ole maksalaatikkoa tehnyt. Itse en sitä syö. Euroopan ulkopuolella en ole käynyt, joten Aasia on näkemättä, lumilautailu ja laskettelu ovat myöskin kokeilematta. Applea on talo täynnä :) Tämä postaus pitääkin toteuttaa,
  Mukavaa pyhäpäivää, nyt rippijuhliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postaus oli hauska, joskin aavistuksen vaativa. On yllättävän hankala keksiä kymmenen asiaa joita ei ole koskaan tehnyt lennosta.

   Hyvää sunnuntaita!

   Poista
 2. Tämä oli hauska, mutta tosiaan yllättävän vaikea! Oman listani tein kesäkuun lopussa. Australiaa ja Aasiaa voin kyllä lämmöllä suositella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on yllättävän hankala keksiä, vaikka kuinka hauskaa näiden lukeminen onkin. Kyllä se Austaralia vielä hetken saa odottaa, Euroopassa tuntuu olevan niin paljon kaikkea :)

   Poista
 3. Kiva lista - ja muutama juttu siellä oli vielä sellaisiakin, joita en itsekään ole tehnyt - niinkuin tuo keltainen ja oranssikin - olen jopa yrittänyt, mutta en vain osaa;)
  Kivaa sunnuntai-iltaa teille molemmille, sinulle ja Kotinörtillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minäkin joskus koittanut, viimeisestä kerrasta tosin on reippaasti aikaa, lasketaan varmaan teini-iän hairahduksen piikkiin. Ei vaan ole minun värini kumpikaan.

   Poista
 4. Minäkin aina välillä mietin, että mitä en ole koskaan... ja ei ole helppoa vastata ;) No mä en ole koskaan rakentanut taloa, en ole koskaan pessyt autoa... hei tämähän olisi ihan helppoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä listaa tulee kun alkaa miettimään vaan, niin minullakin vaikka alkuun tuntuikin turhauttavalta :)

   Poista
 5. Kiva postaus ja allekirjoitan saman, että aluksi oli vähän vaikea keksiä sitä mitä ei ole tehnyt :)

  Taas opin uutta ja kivaa sinusta! Aurinkoista viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takia tähän tartuinkin, että näitä on kiva lukea ja muista uutta oppia, että haluan itsestänikin vähän jakaa tietoa samalla :)

   Poista
 6. Satu nyt kyllä osui kohilleen meillä melkein kaikki, tosin lamppuja olen viritellyt ystäväni sähkömies aviomiehen mukaan aikoinaan mitä hengenvaarallisimmalla tavoilla. ;) Keppler hui, ei pysty.... Ennemmin täällä päässä taas pystytään katsomaan kauhua, ainakin silmät ummessa, kuin lukemaan kauhua. Kirjaa kun on niin vaikeaa lukea simmut kiinni. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Niin totta tuo, että kirjaa ei oikein silmät kiinni lue. Minä taas luen kyllä, mutta katsominen... eijeijei minua varten.

   Poista
 7. En ainakaan toistaiseksi lähtenyt itse tähän mukaan, koska on oikeasti vaikea miettiä mitä normaalielämän rajoissa olevaa juttua en ole tehnyt. Mutta kyllähän niitä toki löytyy. En ole koskaan vaihtanut autoon rengasta, tulihan sieltä edes yksi ;)

  Olen aina ihmetellyt tuota Applen ylivertaisuuden suitsutusta. Olen koulussa joutunut nyt käyttämään puoli vuotta iMacia eli pöytäkonetta enkä edelleenkään ymmärrä mikä siitä tekisi paremman tai helppokäyttöisemmän verrattuna pc:n. Ehkä en vaan ymmärrä :) Joo, puhelimetkin siis androideja myös meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä alkaa tulemaan kun vaan alkaa luettelemaan niitä, Ihan kaikki eivät ole blogikelpoisia, mutta kummati niitä sai kasaan.

   En sano Applen puolesta tai vastaan mitään, mutta se investoinnin määrä joka olisi edessä jos kaikki uusisi ei ole sen arvoista :)

   Poista
 8. Pauskan haastamana kaivoin minäkin sitten esille 10 asiaa. :)

  VastaaPoista
 9. Tämä on kiva postausidea. Kiva lukea sinusta uusia puolia, joita ei muuten välttämättä tulisi kerrotuksi. :)

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!