19.8.2015

Dark Hegges and Dunluce castle


Matkustaminen. Se jättää sinut ensin sanattomaksi, sen jälkeen se tekee sinusta tarinankertojan.

Muutama kohde, näkemisen arvoinen sellainen sattui Pohjois-Irlannin puolelle. Dark Hedges on Stuarttien perheen 1700-luvulla istuttama puiden rivistö, jonka tuolloin oli tarkoitus tehdä vaikutus vieraisiin, kun he lähestyivät Gracehill housea. Kartanoa ei enää ole, Stuartien perhekin on poissa, mutta puut ovat jääneet ollen yksi valokuvatuimmista kohteista Pohjois-Irlannissa. Vaan eivät pelkästään jylhyytensä takia, ehei. Samainen tie, vähän synkkyyttä tietokoneella lisättynä on HBO:n TV-sarja Game of Thronesin King's Road.

Toinen paikka, jonka tosiaan vain kuvasimme kauempaa, emme edes ajatelleet sisälle menoa oli Dunlucen linna. Aikanaan valtavan kokoinen linna on paikassa, jossa paikalliset sanovat aina olleen linna tai jonkinlainen linnoitus ennen sitä. Eikä oikeastaan ihme, karttaa katsomalla selviää, että linna tököttää saarella jota hallitsemalla hallitsee Ulsteria ja hallitsemälla Ulsteria hallitsee Pohjoista-Irlantia. Ensimmäinen raportoitu linna on rakennettu 1200-luvulla vanhan tilalle (tietoa vanhasta ei valitettavasti ole). Linna oli 1500-luvusta lähtien MacDonnell perheen kotina aina 1690 saakka jolloin he valitsivat väärän puolen sodassa ja perhe karkoitettiin takaisin Skotlantiin. Sen jälkeen linnaa ei ole asutettu vaan kuten niin monia muitenkin Irlannin ja Brittien linnoja sitä on käytetyt lähinnä rakennusmateriaalina.

Linnan yksi osa uupuu kokonaan. Ei siksi, etteikö se olisi ollut siinä, vaan koska maa sen alta petti ja se romahti myrskyn mukana mereen. Ei siis mikään paras paikka ehkä rakentaa linna noin maaperän kannalta, mutta ehdottomasti startegisesti hyvä paikka.

Nämä olivatkin kaksi viimeistä kohdetta pohjoisessa, sen jälkeen oli aika siirtyä etelämmäs, Irlannin puolelle. Dublinin kautta lähteen, tuttuihin länsirannikon maisemiin. Toivottavasti ette ole kyllästyneet niihin vielä, sillä kuvattavaa riitti sieltäkin.

Hyvää keskiviikkoa!


Travel. It leaves you speechless, then turns you into a storyteller.

That is what it does to me at least. Last things to see on the coast of Northern we saw both Dark hedges and Dunluce castle. You might think why Dark Hedges looks so familiar? On the HBO TV show Game of Thrones it's called King's Road. Explains the tourists as well. Dunluce castle was huge one on it's own time, ruled by one family fot good amount of years before being sent back to Scotland and left Castle behind. After these, it's time for Dublin and then to west coast. Scenery you have seen before, but I still love it anyway. Hope you are not tired of it either.

Lovely Wednesday!
6 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän näköistä, huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kyllä, ihan aina vaikka ei olisikaan noin magea keli :)

   Poista
 2. Vanhoja linnoja on kiva ihastella. Niissä huokuu historia ja sellainen tunnelma jota ei enää saada aikaiseksi kun rakennetaan koneella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, ei kaikkea kone voi luoda vaikka kuinka koettaisi, ainakaan vielä.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!