18.8.2015

Giants' causeway


Matkustaminen on ainut asia, jonka voit ostaa, joka tekee sinut rikkaammaksi.

Pohjois-Irlannissa on yksi ns. pakollinen kohde, jos mielii luonnon kauneuta ihastella. Giant's causeway on noin tunnin ajomatkan päässä Belfastista. Lähellä Skotlannin rannikkoa tämäkin paikka, itseasiassa hyvin lähellä siltaa, josta eilen oli puhe. Paikka on synnyttänyt aikanaan kansantarun siitä, miten jättiläiset kävivät taistelua täällä. Irlantilainen jättiläinen Fionn ja tämän Skotlantilainen vihollinen Angus (tai Benandonner lähteestä riippuen tämä nimi). Angus ärsyttää vastarannalta Fionia,  joka ei kuitenkaan pääse tämän luokse rakentamatta kivipaasista siltaa Irlannin ja Skotlannin välille. Rakennettuaan sillän Fionn lähtee ns. soitellen sotaan haastamaan Angusta vain huomatakseen, että tämä on valtavan kokoinen, jonka seurauksena Fionn pakenee takaisin Irlannin puolelle.

Angus on kuitenkin huomannut Fionnin ja lähtee tämän perään. Fionnin vaimo on kuitekin naamioinut tämän vauvaksi, jolloin Angus tekee päätöksensä, jos vauva on noin valtava täytyy isän olla todella suuri. Paetessaan takaisin Skotlantiin tuhoaa Angus Fionnin rakentaman sillan ja jäljelle jää vain pieni pätkä Giant's causewayta.

Tai vaihtoehtoisesti uskomme tieteen maailman kertomuksen siitä, miten ensin laava rakensi pylväät, sen jälkeen jääkausi rikkoi niitä ja lopulta meri on hionut niitä hiljalleen sellaiseksi kuin se tänä päivänä on. Kaikkineen paikka on kuitenkin mahtavan näköinen ja sen muuten huomaa myös turistien määrästä. Useampi tunti vierähtäisi jos kiertäisi kaikki paikat ja mukaan saatava audio-opas on ihan mahtava lisä kokemukseen. Kaikkineen lauantaia juuri ennen koulujen alkuja oli vähän huono päivä, siellä oli "muutama" muukin paikalla, mutta ei se onneksi estänyt nauttimasta maisemasta. Jännittävän erilainen paikka ainakin.

Aurinkoista tiistaita!


Travel is the ony thing you buy that makes you rich.

Tour around coast of Northern Ireland continued to Giant's causeway. On a pretty day it was a thing to see and experience. Definately! Story behind the stones, being lava is actually quite boring compared to one that hs giants on it. Have you ever been in Giant's causeway?

Lovely Tuesday!

4 kommenttia:

  1. Upeita maisemakuvia ja hauska, kun kerroit tuon pienen tarinan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä, tarinalta ei voinut tuolla oikein välttyä vaan hauskahan se on :)

      Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!