Old style - Would I wear them now?


Muoti muuttuu, tyyli on ikuista.

Puhuin maanantain postauksessa siitä, että joskus on haastettava itsensä ja aika ajoin teen sen vaatteiden muodossa. Aloinkin kaivamaan vanhoja kuvia läpi, asuista, jotka blogissa ovat joskus olleet. Asuista, joissa jollain tavalla haastan itseni. Eivät nämä mitään super erikoisia nämä kokonaisuudet ole ja osasta on tullut käyttövaatteita, mutta jokainen näistä kokonaisuuksista on joskus ollut itselleni haaste. Vähän siis erilaista postausta tarjolla aiheella: Vieläkö pukisin tämän kokonaisuuden ylleni.

Aloitetaan tuosta ensimmäisestä kuvasta ja Sokokselta ostetusta tumman sinisestä neuletunika/mekko asiasta. Kokeilin sitä muistaakseni kaksi kertaa ja totesin sen jälkeen, että se ei ole minun vaatteeni vaikka kuinka koettaisin siihen pukeutua. Väärä malli ja ennen kaikkea liian lyhyt omaan makuuni. Tunikana ehkä, mutta sitten taas en jotenkin osaa pitkää neuletunikaa oikein pitää sitäkään. Päätyi kirpparille siis tämä.


Saattaa tulle yllätykseni, että yllä oleva sinisen värejä toistava hame oli edes koskaan minulle haaste. Vaan oli se. Sen takia emmin sen ostamista täydellä hinnalla, alennusmyynneissäkin se liki 50£ hinta laittoi miettimään kahteen kertaan. Vaan en ole katunut, tämä on ollut jatkuvassa käytössä kyllä. Haaste siinä alunperin oli se, mihin yhdistää se. Muuhunkin kuin mustaan. Mustan ja valkoisen kautta olen sitä sitten eri tavoin yhdistellyt, vaan edelleen se on kyllä minusta yllä olevassa kokonaisuudessa eniten edukseen.

Alemman kuvan punainen liivineule taas oli aikansa tuote. Jaksoin tietyn aikaa niitä, en välttämättä enää. Haaste oli lopulta tuo malli. Villasekoite tarkoitti paksua materiaalia, eli se oli ehdottomasti lämmin ja hyvä talvivaate. Samalla kuitenkin vaati aina hihat alleen, koska oli talvivaate. Jonka jälkeen se jäi vähämmälle käytölle kun olisin ehkä toivonut.


Alemman kuvan kokonaisuus sen sijaan on esimerkki liivikokonaisuudesta jonka laittaisin edelleen päälleni ja tulenkin varmasti talvella siihen taas pukeutumaan. Äidin tekemä ruskea liivi on lämmin, mutta koska se on hihaton niin se jotenkin itsessään antaa paremmin yhdisteltävyyttä. Valkoisen farkut taas piristävät kokonaisuutta kummasti noin muuten. Vielä kun jostain saisi uudet yhtä hyvät valkoiset farkut, ikuista metsästämistä tämä pukeutuminen sanon minä. Valkoisissa farkuissa on kuitenkin se sotkemisen haaste, siksi en niistä kovin paljon ole valmis maksamaan. Ei muuten uskoisi kuvasta, että se on otettu marraskuussa.


Yksi vaikeimmista vaatteista minulle yhdistellä on beiget housut. En tiedä mikä niistä tekee niin vaikeat ja sen takia ostokset ovatkin varmaan jääneet vain näihin yksiin. Edelleen ne ovat kaapissa, en ole oikein valmis niistä luopumaan, mutta silti en oikein meinaa löytää vaatteita, joiden kanssa pitää niitä. Jotenkin sävy riittelee kaikkien omistamieni sinisten vaatteiden kanssa, myös sen tumman sinisen. Nämä ovat kaapissa sen takia, että jokainen tietänee termin tavoitefarkut, juuri siksi. Yhdistelyideoita saa antaa myös, ne nimittäin istuvat jälleen.


Sitten on tämä neulottu jakku. Buklee? No olkoon mikä tahansa. Olen huomannut, että tämä on todellinen talven unelma nykyisin, vaikka ennen pidinkin ympäri vuoden. Haasteen siitä tekee se, että yksinkertaisesti en tiedä mitä sen kanssa pitäisi pukea. Jos laitan sen pikkumustan kanssa, niin näytän lähinnä keski-ikäiseltä. Eikä siinä mitään, mutta näytän silmissäni stereotyypialta siitä, miltä en halua näyttää. Pyydän, että tämä käsitetään kuten sen itse näen, helmet vielä kaulaan niin avot! Ja kun en koe sitä tyyliä omakseni, en nyt, enkä välttämättä koskaan. Vaan sitten toisaalta, joulukuussa lämmin ja kiva jakku kulkee mukana paljon.


Sitten vielä yksi vaate, jota oikeasti kaipaan. Pidin vaan tätä pitkää puuvillaista paksua kamelin väristä neuletta niin kauan, että en voi sitä hyvällä tahdollakaan laittaa ihmisten ilmoille. Vuosi kausien pitämisen jälkeen totesin, että sen aika on jäädä kotiin neuleeksi. Se nimittäin oli pelastajani niin monta kertaa, likipitäen kesät talvet. Se oli pidempi kuin muut neuletakkini ja sen takia niin äärettömän ihana. Mistähän sitä löytäisi uuden, tämä kun on aikaa sitten suljetulta Tapiolan Sokokselta ostettu, hyvinkin kovalla hinnalla itseasiassa, mutta CPU oli jossain sentin alapuolella kyllä.

Millaisia tyylivaihteluita ja vaatehaasteita olette itse kohdanneet? Voiko vaatteilla edes haastaa itseänsä?

Hyvää keskiviikkoa!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

Kommentit

  1. Kaunis :) Ihanat ballerinat ja kauniin väriset sukkikset :)
    -Judy-

    VastaaPoista
  2. Välillä on kiva kaivella vanhoja asukuvia ja sieltä voi tulla sellaisia ahaa-juttuja, joita ei enää pitkän ajan päästä edes muistakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Sitä huomaa myös, että on se tyyli sentään johonkin liilahtanut parin vuoden aikana :)

      Poista
  3. Onpas kivoja asukokonaisuuksia - hankalaa uskoa, että ne olisivat tavalla tai toisella haasteellisia <3 Tuo kakkoskuvan hame on aivan upea ja mielestäni tuo buklee-neuleen asu on oikein nätti, eikä ollenkaan tätimäinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kyllä ne jokainen ovat olleet, oli aika kun kaikki paitsi musta oli haasteellista :D Buklee neule lienee talvella taas kyllä käytössä, nyt se on "ihan vähän" liian kuuma ;)

      Poista
  4. Satuin katselemaan juuri itsekin vanhoja, parin-kolmen vuoden takaisia, asukuviani. Tuli ihan sellainen olo, että pitäisköhän hankkia jotain uusia vaatteita, kun kaikki kokonaisuudet tuntuivat olevan tismalleen samoja, joita käytän nykyäänkin... Jonkinlaista sofistikoitumista sitä kuitenkin toivoisi ajan myötä tapahtuvan! Haha!

    Tykkään myös hurjasti sun buklee-neuletakista - sopii tosi hyvin farkkuasun kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu! Vanhoissa kuvissa huomaa kyllä, mitkä vaatteet ovat käytössä edelleen ja mitä on tullut pidettyä sitten jo melkein muidenkin edestä.

      Poista
  5. Minusta sait nuo beiget housut vallan toimiviksi yhdistettynä valkoiseen ja punaiseen ♥
    Oma pukeutumiseni ei taida olla juuri muuttunut tämän kolmen bloggausvuoden aikana, täytyypä vähän katsella arkistoa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä se onkin, en oikein osaa yhdistää sitä beigeä kuin valkoiseen ;) Arkiston selaaminen on aika ajoin ihan hauskaa.

      Poista
  6. Onko ihan alin kuva nyt "tuore"kuva vai myös vanha?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alin? Vuoden vanha, vähän yli vuoden itseasiassa :)

      Poista
  7. Nämä vanhat asukuvat eri blogeissa on ollut tosi hauska juttu, muakin alkoi kiinnostaa tehdä tällainen! :) Sun tyyli on kyllä pysynyt varmana pitkään, ja sitä ihailen. Itse poukkoilen koko ajan, siltä ainakin tuntuu.. Näistä vaatekappaleista ehdottomasti upeimmat on tuo harmaa bukleejakku ja sininen kirkas hame! Todella tyylikkäät ja sopii sulle! Yhdistä tuota jakkuakin vaikka mustiin kapeisiin housuihin, nilkkureihin ja vaaleaan paitaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta kun tuntuu, että poukkoilen itse tyylien välillä koko ajan. Kiitos Eveliina vinkistä, pitääkin kokeilla jahka sitä nyt tulee jälleen niille sopivat kelit :)

      Poista
  8. Kiva postaus<3 Piti oikein kurkistaa omiin arkistoihin kanssa että mitähän sitä on yhdistänyt tuon värisiin housuihin. Löysn mintunvihreää, kermaa, beigeä ja yllättäen kirsikanpunaista! Ja tuo sun bukleejakku on ihan mielettömän kaunis juuri tuon puseron kanssa jossa vähän pidempi helma<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari. Kaikkea kivaa sitä vanhoista kuvista löytyykin kun niitä vaan alkaa selaamaan huolella lävitse :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!