21.9.2015

New Lobby


Yksinkertaisuus on olennaisen pitämistä ja välttämättömän lisäämistä.

Pukeutumistyylini on aika yksinkertainen ja simppeli, siltikin siihen verrattuna sisustamiseni on vielä riisutumpaa. Jos jotkut asiat voi piilottaa ovien taakse tai laatikoihin, niin teen sen mielelläni. Näin ei ole aina ollut, uskoin aika pitkään, että haluan pitää vaikka kenkäni, laukkuni ja huivini esillä, vaan kun eteisen uudelleen sisustaminen tuli kysymykseen, niin totesin, että kyllä se minulle paras tapa vain on se, että kaikki on piilossa. Monelle valkoinen on tylsä ja tyyli, minulle se sopii. Sitä lähdin toteuttamaan myös eteisessämme. Kylppärirempan alta kokonaan pois kannettu eteinen alkoi hahmottumaan elokuussa päässäni, samalla kun muukin asunto alkoi saavan päässäni sisustuksen kanssa uutta uskoa. Makkaria muuteltiin jo elokuussa rempan keskellä, jotta edes yksi huone olisi ns siisti ja kun muun asunnon kaaosta halusi paeta niin ovi vaan kiinni.

Eteisessä oli ennen avohylly huiveille, kengille ja laukuille, nyt suurin osa piilotettiin lipastoon ja lipastoa vastapäätä olevaan korkeaan kappiin ja lisää tilaa saatiin vanhoilla kalusteilla takkien alle. Harvemmin teen sisustuspostauksia, mutta tällä kertaa teen poikkeuksen, sen verran olen tästä uudesta tilasta ilahtunut (ja inspiroitunut muuta asuntoa samalla miettimään uusiksi).Ensimmäinen ajatus oli saada tilaa riittävä määrä. Se hoitui vanhoilla lipastoilla, jotka olivat joskus olleet Kotinörtin Turussa asuessa yöpöytinä, sittemmin ne ovat olleet olohuoneessa ja ties missä. Totesin, että omistamme todellisuudessa vain muutaman pitkän takin, joten lipastot siirrettiin takkien alle. Sisältönä on niin talvivaatteita kuin vähemmänkin tyypillisiä tavaroita, nimittäin miehen muutamat kodinremppatavarat saivat uudet kodin noista laatikoista. Sama kait se on missä ne työkalut ovat eikä vastustusta pahemmin kuulunut, kun ne vihdoin saivat oman paikkansa.

Lipastojen päälle jäivät huivien laatikot, joilla en itseasiassa tee mitään, mutta siinähän ovat. Mikä siinä on, että niitä laatikoita ei muka saa heitettyä roskiin kun huivit on jo laittanut muualle? Valkoisessa Luhdan korissa puolestaan ovat kaikki kenkien hoitoon liittyvät tuotteet, nekin samalla kätevästi saatavilla. Takit mahtuvat roikkumaan kauniisti sen yläpuolelle, sateenvarjot saatiin nurkkaan ja se tämän hetken ainut pitkä takki saa mukavasti tilaa. Lipastojen vieressä on korkea kaappi joka pitää sisällään lisää takkeja (ne ns väärän sesongin takit) sekä kengät. Ulkoilutakit ja housut sen sijaan roikkuvat välioven koukuista. Eivät ehkä kauniita siinä, mutta ainakin helposti saatavilla ja se lienee tärkeintä.Huivit sen sijaan siirtyivät ylempiin laatikkoihin, yhdessä pienempien laukkujen kanssa. Helposti saatavilla jokainen. Huiveista alemmassa ovat arkisemmat pienet laukut, pitkällä hihnalla olevat ja kahdessa alemmassa taas ovat erinäiset urheiluvaatteet. Kaikki juuri niin kuin ainakin tällä hetkellä haluan niiden olevan, siististi piilossa, mutta silti helposti saatavilla. Lipastoa vastapäätä, kahden oven välissä on kapea hyllykkö, jonka valkoinen ovi ja jokunen lisähyllykkö kätkevät taakseen suuren määrän kenkiäni. Tottakai osa on edelleen eteisessä, ne joita eniten käytetään. Vielä saa hetken tosin kaapista haetaan niitä avokkaita. Isomman kaapin sisällä, sielläkin takkien alla, on kenkähylly, jotta kengille, joita siis todella on useampi pari, saadaan säilytystilaa.

Kaikkineen siis eteinen on tällä hetkellä järjestyksessä, ainakin omaan makuuni ihan kohtalaisen hyvässä sellaisessa. Se, kauanko eteinen pysyy näin kauniin simppelinä onkin sitten vain ajan kysymys. Myönnytys Kotinörtille oli lipaston vieressä oleva pieni askeltikas, kauniin tummapuinen, jotta mies saa työreppunsa johonkin laskettua. Kuulemma aamulla kuudelta ei sitä ole aikaa etsiä ja voitte arvata haluanko minä sitä mihinkään sohvan nojalle...


Ihan ilman mitään ei meidän eteisessä pärjätty. Nostin lipaston päälle jokusen vuoden takaiselta reissulta ottamastani kuvasta tehty canvastaulu. En minäkään ihan pelkkää simppeliyttä halua. Vaikka haaveissa siintäisivät kyllä lasiset liukuovet vielä takkien eteen, mutta siihen ei nyt olla lähiaikoina lähtemässä. Lipaston päälle nostin vielä yhdet kengät, erityiset sellaiset. Sydän ei antanut periksi hääkenkiä laittaa ovien taakse, lipaston päällä siis muistot Irlannista ja hääpäivästä, nähtävillä heti kun tulee kotiin.

Muutama teistä on kysellyt kylppärirempan jälkeisiä kuvia, sellaisiakin varmasti on tulossa, jahka sinne löydetään väliaikaisratkaisun sijaan jotain pysyvämpää. Puoliksi kodinhoitohuoneena toimiva kylppäri saa hymyilemään, vaikka kaikki ei olekaan siellä vielä valmiina. Saanette siitä siis postauksen jossain vaiheessa vaan hiljaa hyvä tulee tämän minun sisustamiseni kanssa. Seuraavaksi justeerataan olkkarinpuolta ja tuota omaa nurkkaustani nyt kun ei ole enää tarve saada sieltä tilaa pyyhkeiden säilytykselle.

Miten te olette ratkaisseet eteisen säilystysongelmia?
Hyvää maanantaita ja upeaa uutta viikkoa!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

12 kommenttia:

 1. Oi mikä järjestys! Tähän kun laittaisi viereen kuvan lapsiperheen kuistista, saisi hyvät naurut. :D Ja tuo taulu on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, ei se meilläkään tuollaisena pysy, vaikka mitä tekisin :D
   Kiitos, taulu on ehdottomati suosikkejani.

   Poista
 2. Haa! Tuollainen huivi/hanska/pipo-lipasto pitäisikin hankkia eteiseen. Nyt lakit ja hanskat on sekaisina kasoina naulakon hattuhyllyllä, mistä ne yleensä tippuu kaikki lattialle ennen kuin sieltä löytää sen etsimänsä parin toisenkin käsineen. Huiveista taas osa roikkuu eteisen naulakossa, osa makkarin vaatetelineessä ja viimeisimmäksi käytetyt läjässä tuolin päällä. Pikku uudelleen järjestelylle olisi siis aihetta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, kun tajusin, että mahtuu takkien alle vaikka kuinka ja kengät saatiin muualle, niin johan alkoi tilaa tulemaan kummasti eikä se lopulta vaatinut kovin paljon investointia. No meillä oli valmiina, mutta tuollaisia on aika tavalla kuitenkin sopuhintaisina :)

   Poista
 3. Kivoja ideoita, meillä aikamoinen kaaos tuo eteinen. Kengät ovat Grouponista ostetussa kenkätelineessä. Hartuhylly ihan mullin mallin. Pitäisi varmaan ottaa lipasto käyttöön ja tunkea se takkien alle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Oli oikea innovaatio... tai no, jostain lehdestä sen taisin kopioida ajatuksena, mutta hyvä idea lisätilalle.

   Poista
 4. Oi mikä järjestys. Kateelliseksi vetää. Ja Wau mikä määrä ihania huiveja sekä kenkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni. Ei se tällainen aina ole, mutta toistaiseksi ;) Huivit taitavat olla se suurn paheeni, niitä tulee hankittua aina vaan lisää ja lisää miettimättä.

   Poista
 5. Ää, miten ihanasti kaikki tavarat on järjestyksessä ♥_♥ Tää järjestysfriikky tykkää kympillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule... siellä on nyt jo kengät hujan hajan :D Mutta yritys hyvä :P

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!