28.9.2015

White coat


En suunnittele takkeja, suunnittelen joka sään tyylikkyyttä.
-  Daphne Gerritse - 

Jos joku vaatekappale on hyvä olla Suomessa kunnollinen niin se on takki. Tai talvikengät, mutta puhutaan tällä kertaa takeista. Olen jonkun aikaa jo havainnut, että kaapissani on puute. Ei varsinainen ongelma kuitenkaan, ilmankin tulisi toimeen. Parisen vuotta sitten sain päähäni idean valkoisesta parkasta. Valkoiset takit ovat hiljalleen vallanneet kaappiani muutenkin, sanoinkin työkavereille taannoin, että ottaisin kaikki takit valkoisena jos se olisi mahdollista. No, mahdollista se on, mutta kaikkia en uusi sen takia kyllä kun vanhat ovat varsin hyviä ja laadukkaita.

Heitettyäni kuitenkin kolme takkia keerrätykseen, koska ne olivat liian suuria, totesin, että voinen hankkia haaveilemani takin tilalle. Ongelma vaan valkoisen ns. välikausitakin kanssa on aina ollut sen hinta. Olen katsellut muutamaa todella kaunista vitivalkoista takkia, mutta kun hinta huitelee luokassa jossa maksaisin myös merkistä, enkä vain laadusta. Ostamatta on siis jäänyt, kunnes sitten viime viikolla olin erään ystäväni mukana shoppaamassa. Törmästin tähän kaikin puolin täydelliseen ja istuvaan takkiin -60% alennuksella jolloin hintaa jäi jokunen euro vajaa 100€, joka ei ollut enää ollenkaan paha hinta takista.


Tässä olisi kaikenlaisia teknisiä ominaisuuksia, jotka omaan korvaani tiivistyivät: Voi pestä koneessa, kestää vettä ja pitää tuulta. Rennompi takki nahkatakin ja trenssin vierelle. No oliko tälle oikeasti tarve? Ei varsinaisesti, mutta ratkaisuta tuli sekin takkiongelma ja kolme pois, yksi tilalle on aika hyvä suhde kuitenkin. Kuvaa sitä miten olen vaatteiden kanssa viime aikoina toiminut muutenkin. Vanhaa tuntuu lähtevän Kierrätyskeskukseen kassi jos toinenkin kuukaudessa. Se on näppärästi työmatkan varrella ja samalla kun koti pysyy puhtaana niin menevät kiertoon tavarat eivätkä suinkaan mene roskiin.

Eikä siinä ole enää vaatteita vaan kaikkea muutakin turhaa ja vähemmän turhaa on tullut heitettyä pois. Mikähän ihmeen vimma sitä aina näin syksyllä iskee kun haluaa kerralla kaikesta turhasta vaan pois kerralla. Selvästi aika tehdä tilaa villasukille, rauhallisille koti-illoille ja siihen päälle vielä mukaville kävelyillä raikkaassa ilmassa. On siis syksyssäkin puolensa, vaikka ei se suosikkini olekaan.

Hyvää maanantaita ja uutta viikkoa!Seuraa blogiani // Follow my blog on:

12 kommenttia:

 1. Upea takki, jetsulleen makuuni, ihania pieniä yksityiskohtia ja mikä parasta suojaa tuulelta ja tuiskeelta, jota tälle viikolla kaiketi luvattu tai ainakin kylmää.

  Mukavaa alkanutta viikkoa Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin juuri. Pientä kivaa ja samalla kuitenkin malli jolla kehtaa olla ihmisten ilmoilla.

   Poista
 2. Todella ihana takki! Nyt iski vähän takkikateus :P
  Vähän olis ikävä murua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Luhdan outletmyymälä Itiksessä, näitä ja vastaavia oli vaikka kuinka ;)
   Niin mullakin sua kuule! Mennään kaffelle joku päivä :)

   Poista
 3. Kaunis takki - ja kyllä tuollaiselle takille aina käyttöä riittää!
  Kaunis valkoisena - mutta ei ole kyllä tarkoitettu tällaiselle rönttaliisaladylle, joka tuohonkin saisi jo sen ensimmäisen tahran ennen kuin ulko-oven auki saisi;)
  Kauniita syyspäiviä sekä sinulle että Kotinörtillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi niin minäkin sotken, mutta sen saa koneessa puhtaaksi ja sillä mennään. Tiedä mikä ihme noissa valkoisissa sitten oikein viehättää :)

   Hyvää syyskuun viimeistä Ladylle!

   Poista
 4. Tosi kivannäköinen takki! Valkoinen on upea väri, mutta itse varmaan sotkisin sen parissa minuutissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni sanoo, että sotkisi, mä olen varmaan hulu kun haluan silti kokeilla, sotkisin tai en :D

   Poista
 5. Ihana takki, nuo pienet yksityiskohdat antavat mukavan säväyksen. Onpa hieno tilanne, kun voit laittaa takkeja ja vaatteita kierrätykseen sen vuoksi, että ne ovat liian isoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Ihana että jäävät suuriksi, vaikka sääli laittaa toki suosikkejaan pois, mutta jos eivät näytä hyvältä niin lähtevät kyllä kierrätykseen.

   Poista
 6. Onpa tosi kaunis takki ja varmasti monikäyttöinen, hyvä valinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla. Kyllä se on ahkerasti päällä ainakin ollut :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!