14.10.2015

Best things in autumn


Syksy ei ole minun vuoden aikani, se ei oikein koskaan ole ollutkaan. Olen niin kesän lapsi, että hiljalleen syksyllä tuntuu, kuin vajoaisin siihen horrokseen ja talviuneen mihin karhutkin nukahtavat joka talvi. Jotta siihen pimeyteen ei vajoaisi niin nopasti, niin kasasin muutaman asian syksystä joista nautin, muistuttamaan ennen kaikkea itseni siitä, että syksy ei ole mikään katastrofi.

*Heihei helle. Vaikka hellettä ei kyllä tänä kesänä pahemmin siunaantunut ja rakastan hellettä, niin myönettävä on, että saan nukuttua paremmin kun ulkona on vähemmän lämmin keli. Samalla tulee taas innostuttua kotona ruuan laitosta (muunkin kuin salaatin), koska uuni tai hella ja helle.... Ei kiitos, muutenkin riittävän lämmin.

* Heipähei sienet ja marjat.  Minä en ole metsään menevää tyyppiä. Muta uskollisesti haen litroittain kumpiakin torilta pakkaseen. Sienissä minua hemottelevat sekä anoppi sekä työkaveri. Mitä luksusta saada niitä kotiin jonka jälkeen voi syödä säännöllisesti koko talven metsän antimia eikä poikeita herkkusienten puolelle.

* Kuntosalille meno. Tämä voi kuulostaa omituiselta, mutta jotenkin kesällä on sellainen olo, että on pakko olla ulkona ja liikkua ulkona. Syksyn tullen voi hyvällä omalla tunnolla hypätä autoon, hurauttaa salille ja sitä kautta töihin. Ei painetta ulkonaolosta, vaikka toki nautin ulkoilustakin.

* Rauhalliset löhöpäivät. Tämä menee samaan kategoriaan, saa rauhassa olla sisällä kun ulkona tulee vettä jatkuvalla syötöllä. Katsoa leffaa ja kääriytyä viltin alle. Koska sitä kesällä moista tekee hyvällä omalla tunnolla.

* Juhlat. Ystäväpiirissäni on tapana viettää jonkin verran erilaisia juhlia, monen juhlia pitävän syntymäpäivät osuvat syksylle, joten enemmän kuin mielelläni piristän pimeneviä iltoja juhlilla. Kukapa meistä ei.

* Väriloisto. Onhan syyskuu ja lokakuun alku ollut yhtä värilistoa, luontoa kauneimmillaan. En kiellä. Kaunista kuin mikä.

* Huivit ja kerrospukeutuminen. Pukeutumisen kannalta syksy on itseasiassa suosikkini. Asuista tulee mielenkiintoisempia kun on useampi kerros ja syksyllä ei ole tukahduttavan kuuma pitää yllä niitä.

Tällaisia muistutuksia syksystä, mitkä ovat sinulle syksyn parhaat puolet?
Hyvää keskiviikkoa!


Autumn is really not my cup of tea. No matter how I think of it, I just love summer over all seasons. But since it is autumn, I thought I'd make a list on thinkgs that are actually good things in autumn, just to remind my self ofthem.

* Sleeping better. Heat gives me restles sleep, autumn brings back sweet night dreams.

* Berries and mushrooms. I don't go to forrest to pick them up my self, but I do go to market to buy them and stuff them to freezer for long winter to come.

* Gym. On summer I have this urge to exercise outside. So no gym all summer long... Now it's back on routine and I love it.

* Days inside doing nothing. Goes to same as gym, staying out on summer, but on autumn you can excuse your self just to stay in.

* Parties to go to. I have many friends born on autumn and they like to have party for that. So love to go to those parties, highights of autumn most of them,

* Scarfs and layers. Goes with out saying I think, dressing for autumn is my favourite, has always been. Outfits look more interesting with layers on them, and on autumn I can again wear all my favourite scarfs.

What are you favourite things on autumn?
Lovely Wednesday!Seuraa blogiani // Follow my blog on:

10 kommenttia:

 1. Kyllä syksyssä parasta on luonnon kauneus, pimeät illat ja yöt ja raikas ulkoilma. Tietysti myös synttäripäivä ja... :D Kivaa keskiviikkoa Satu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, synttärit piristävät ;)
   Kivaa viikon jatkoa Katja!

   Poista
 2. Syksystä minä tykkään, varsinkin jos on näin kaunis syksy kuin nyt, mutta kesä on tietysti suosikkini, varsinkin oikein lämpimänä. Kevät on oma juttunsa, juuri se aika kun muuttolinnut tulevat ja luonto herää.. kaunista.
  Nyt on ollut tosi aurinkoista, koko syksy. Mutta kesästä en saanut tarpeekseni koska vielä sairastin sen parhaan elokuun.. Syksyllä on jotenkin aina niin kaihoisaa, linnut lähtevät, luonto menee nukkumaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska sitä kesästä saisikaan edes tarpeeksi, en minä ainakaan koskaan! Tai ehkä saisin jos kesää olisi koko ajan :)

   Poista
 3. Mulla on muuten ihan sama juttu, että tuntuu oudolta käydä kesällä salilla, varsinkin jos on kaunis ilma! Tuntuu, että koska niitä aurinkoisia päiviä on niin vähän, joka hetki olisi pakko olla ulkona. :D

  Minä pidän syksyssä erityisesti väreistä. Sekä luonnon väreistä, että usein syksyllä muotiin tulevista tummista, jalokivenhohtoisista sävyistä. Olen myös innostunut sytyttämään kynttilöitä iltaisin. Kynttilät palamaan, viltin alle sohvalle, lasi punaviiniä ja hyvä kirja tai elokuva... ah, niin ihanaa! Mutta se on kyllä pakko myöntää, että pimenevät illat lisäävät ikävä kyllä väsymystä aika tavalla.

  Myös joulun odotus on aina ollut osa syksyäni, jouluihminen kun olen. Tosin tänä vuonna kun olemme menossa joulukuussa naimisiin, varsinainen joulu on jäänyt vähän taka-alalle ajatuksissa, kun taas hääsuunnitelmat valtaavat mielen monta kertaa päivässä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah totta, joulun unohdin kokonaan. En tosin ole niin jouluihminen, joten paha sanoa siitä sen suuremmin. Hääsuunnitelmien tieltä ymmärrettävästi kyllä katoaa moni muu ajatus :)

   Poista
 4. Syksyn plussia: värit, raikas kirpakkuus, kirjat ja kynttilän valo - asusteet ja se että saa pukeutua kunnolla :-)

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus! Olen täysin samaa mieltä, erityisesti tuosta sisäliikunnasta ja väriloistosta. Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta kun pääsin sanomaan sisäliikunnasta niin viikon kolmas sali vaihtui lenkkiin. Niin upea keli että ulos vaan :)

   Hyvää viikonloppua!

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!