27.11.2015

New glasses

Kuva @ Tim Kiukas

Yhteistyössä Instrumentarium ja Indiedays.

En voi ajatella ilman lasejani.
- Vivienne Westwood - 

Jokunen viikko takaperin vietetettiin puolivuosittaista Indiedayssin blogipäivää, jonne tämäkin bloggaaja lähti ilahtuneena. Yksi omalle kohdalle parhaista pisteistä oli Instumentariumin piste, jossa pääsin testaamaan Heritagen Swarovski-pokia. Se on nimittäin niin, että olisi edessä silmälasien vaihto vuoden alkupuolella. Kolmisen vuotta on menty samoilla laseilla. Näen näillä kyllä edelleen, mutta fakta vaan on se, että eivät ne lasitkaan ikuisuuksia kestä, etenkin kun niitä joka päivä pitää päässään. Aika siis vaihtaa uusiin vaan millaisiin. Siinä sitä ongelmaa onkin kylläkseen. Monille silmälasit ovat asuste, itselleni se on yhden lasit ja sillä selvä. Syy on itseasiassa puhtaasti rahassa. Sen verran kallis on tuo vasemman linssin hionta, että se 500€ per lasit ei kannusta investoimaan useampiin laseihin. Niinpä niiden on sitten mentävä arkena ja juhlassa ja sovittava naamaan kerralla kunnolla.

Oman haasteensa tuokin sitten kasvojen muoto, korkeat poskipäät hankaloittavat hymyilyä jos lasit tulevat liian alas. Toisaalta taas lasit eivät saa nousta liian ylös, kulmien kuuluu näkyä. Vielä kun siihen päälle ihon sävy on vaalea, niin kovin vahvoja pokia ei voi edes harkita. Musta vaikkapa, niin kaunis kun olisikin värinä on monesti liian kova. Ei pidä sanoa ei koskaan, sillä ei sitä koskaan tiedä. Kaikkineen lasien hankinta ei siis ole mikään helppo homma ja esillä olleesta kokoelmastakin testasin useampia. Monissa juuri pokat olivat liian vahvat vaikka kauniita olikin useammat tarjolla. Se on vaan siinä, että jos oma olo on samantien sellainen, että näiden lasien kanssa täytyy meikata joka kerta, niin lasit ovat väärät.

Kuva @ Tim Kiukas

Vaan löytyi sieltä Instrumentariumin pisteeltä ne itsellekin sopivat. Kuvissa olevat ovat omaan makuuni sopivan keveät, samalla kuitenkin tuoden kasvoille ryhtiä. Pieni blingi sivussa ei missään nimessä ole huono homma omalla kohdallani, päin vastoin. Kaikkineen oli mahtava päästä kokeilemaan eri tyylejä, koska vaikka lasien metsästäminen on hankalaa kun ne on hankittava, niin kyllä uusien testaaminen on aina vaan niin hauskaa. Niin tälläkin kertaa. Alla on vielä kuvaa Heritagen Swarovski valikoimasta, olisihan siellä vaikka mitä ihanuuksia tarjolla eikö? Todella kauniita yksilöitä jokainen ja vielä sillä pienellä blingillä lisättynä.

Varsinainen valintakoitos on vielä edessä, mutta hyvä se on käydä testaamassa valmiiksi useampia, osaa suunnilleen hahmottaa, mitkä voisivat olla ne seuraavat "just mun lasit". Kenties nämä, kenties jotkut toiset. Eittämättä ne tänne blogiinkin tupsahtavat jossain vaiheessa, joka päivä niitä kuitenkin tulee päässä pidettyä.

Mitäs pidätte? Voisivatko nämä olla ne seuraavat lasit meikäläiselle?

Hyvää perjantaita!

Kuva @ Tim Kiukas

Seuraa blogiani // Follow my blog on:

12 kommenttia:

 1. Pokat sopivat sinulle todella hyvin. Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Minäkin tykästyin niihin, vähän erilaiset itselleni :)

   Poista
 2. Kylläpä nämä pukevat sua todella paljon paremmin kuin samat lasit itseäni, hyvän näköiset! Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit kuule nähnyt kun hihittelin niille muille jotka eivät ollenkaan sopineet, onneksi jokaiselle löytyy omansa :)

   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 3. Toimii! Kehyksen tumma yläosa antaa kasvoille ryhtiä ja samalla kehykset ovat kuitenkin kevyet, sopivat sinulle kivasti :) Silmälasien metsästys olisi minullakin edessä, inhokkihommaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin toimii, ryhtiä tulee, mutta ei ole liian raskaat. Menevät harkintaan, vaan tammikuussa vasta päätöstä tehdään. Tsemppiä lasien löytämiseen!

   Poista
 4. Kaunishan sinä aina olet :) Olen niin tottunut noihin toisessa kuvassa oleviin, että hetki menee että totun näihin, mutta eivät ne missää tapauksessa huonot ole. Erilaiset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ulla. Nämä olivat tosiaan vasta kokeilua, eivät lopulliset, saa nähdä mihin tammikuussa sitten päädyn :)

   Poista
 5. On kyllä tyylikkäät ja ihanat.
  Mun pitäis varata aika optikolle. Vuosi sitten saadut lukulasit ei tunnu enää riittävän. Taitaa olla pakko myöntää, että ikä tekee tehtävänsä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taitaa tehdä. Onneksi likulsit eivät käsitykseni mukaan ole kovin hintavia :)

   Poista
 6. Oikein pukevat ovat.:) Omat sankani ja linssini täyttävät ensi vuonna uskomattomat 10v (juu - en olisi uskonut minäkään, jos en olisi sitä oikein mustaa valkoisella nähnyt). Löytyi tuolloin niin napakymppi malli ja väri, että en ole tuntenut mitään kiinnostusta vaihtaa uuteen pariin. Myöskin näkö on pysynyt samana, kun sitä on tuona aikana toki tarkastettu pariin kolmeen otteeseen. Bonusta on ollut myöskin, että sekä sankojen että linssien laatu on ollut erinomainen ja kestänyt loistavasti jatkuvaa käyttöä. Aamulla nenälle ja nukkumaan mennessä pois :) Ehkä ensi vuonna "tasavuosien" kunniaksi annan mahdollisuuden uusille sangoille! Housujen sovittelusta en innostu yhtään, mutta sankojen sovittelusta suorastaan tykkään. Mukavia sovitteluhetkiä sinullekin!

  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kymmenen vuotta on kyllä hyvä saavutus laseille. Se kun oma näkö on vaihdellut niin ei osaa sanoa olisiko mitkään lasit kestäneet niin kauaa. Vaan miksi sitä uusimaan jos kerralla on mieleiset :)

   Hyviä sovittelu hetkiä! :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!