29.11.2015

Photos from this week


Teen aikaa ihmisille, jotka tekevät aikaa minulle.

Tällä viikolla koitin, siis todellakin vain koitin, kantaa kameraa vähän ahkerammin mukana kuin yleensä. Tykkään itse valtavasti lukea postauksia siitä mitä ihmiset ovat tehneet päivän aikana, tai miten heidän viikkonsa on sujunut. Vaan se on kuulkaa lopulta kovin vaikean oloista muistaa ottaa niitä kuvia. Varsinkin kun haluaa ne ottaa kunnon kameralla eikä kännykällä. Kuvanlaadussa nyt kuitenkin on sitä eroa jonkin verran. Vaikka kyllä tuossa puhelimessa on sitä tehoa kamerassakin. Se on muuten uusi, OnePlus2 on ollut jokaisen sentin väärti jonka siitä maksoin. Puhdasta rakkautta sitä älylaitetta kohtaan saman tien. Mutta palataan niihin viikon aikana otettuihin kuviin:


Viikko alkoi kuviensa puolesta jo viime sunnuntaina, jolloin saimme ystäväpariskunnan luoksemme syömään. Ensimmäinen kuva onkin otettu ruuasta sillä siunaaman sekunnilla kun pöytään katettiin. Bataattiranskalaisia muutamalla perunalla höystettynä, pulledporkkia ja lisänä tomaatti-pinaatti-seesaminsiemen salaattia. Oikeastaan siis laiskan kokin valinta, ruuan valmistuksessahan ei mene kauaa, se kyllä kypsyy uunissa tovin jos toisenkin. Hyvää oli ja ilta vietettiin varsin leppoisissa tunnelmissa. Juttua riitti monta tuntia.Sain vihdoin viimein viikolla aikaan myös parvekkeen talviteloilleen laiton ja samalla pienimuotoisen koristelun. En ole kovin ahkera parvekkeen kanssa ollut, mutta valot kaiteelle ja samalla jokunen lyhty tuovat kivaa tunnelmaa. Lyhdyissä tosin noita tuikkuja tulee poltettua lähinnä vain viikonloppuna, mutta muutoin valot ovat kyllä päällä iltaisin. Tuovat vähän lisävaloa, jota marraskuussa tuntuu kaipaavan enemmänkin. Kukapa meistä ei? Samoin sisällä hohtavat kynttilät. Olen kyllä todella huono kynttilöiden kanssa, en muista niitä polttaa kovin usein, mutta ainakin silloin tällöin kun tajuaa, että siinä elävässä valossa on siinäkin puolensa. Postauksen ensimmäinen kuva on se kynttilät minun tapaani, yksinkertaiset tuikut ja Sarpanevan alunen ovat juuri se tapa oka iskee minuun parhaiten. Yksinkertainen on kaunista.


Tätä se arki on kolme kertaa viikossa. Salille mennään töiden jälkeen tai ajoittain ennen töitä. Suhtaudun tähän vähän pakollisena menona. En minä töissäkään mieti haluanko mennä palaveriin, menen silti. Vähän sama salin kanssa, en välttämättä halua, mutta menen silti. Jos jäisin pahemmin miettimään, että haluanko mennä, niin tuskin sitä tulisi mentyä missään vaiheessa. Varsinkin tällä viikolla on tuntunut, että meneminen ja tekeminen on ollut pelkkää suossa tarpomista, motivaatio tuntuu kaikonneen jonnekin todella kauas. Eipä siinä, on sinne silti tullut mentyä eli rutiinista olen saanut kuitenkin pidettyä kiinni vaikka niin sanotusti kivaa se ei kyllä ole ollut.


Innostuin viikolla myös lakkaamaan kynsiä tiistaina. Samalla tulikin käytyä tuo koko valikoima läpi, niitä kuitenkin riitti enemmän kuin tarpeeksi. Osan sain heitettyä poiskin, kyllähän ne kuivuvat kun kaapissa ovat riittävän kauan käyttämättöminä.


Olen myös innostunut viimeisen parin viikon aikana syömään hedelmiä enemmänkin. Satsumia kuluu useampi. Granaattiomenaakin on tullut testattua ja persimoneja menee etenkin aamulla jugurtin kanssa. Ei mikään huono idea tämä innostuminen missään nimessä, ongelma vaan on se, että kulho tuppaa tyhjentymään uhkaavan nopealla tahdilla.

Siihen ne "ahkerasti kuvatut" kuvat sitten loppuivatkin vaan ei tänne arkeen mitään ihmeellistä kuulu. Viikkoon kuului myös hyvien ystävien tapaamista ja töitä. Sellainen perinteinen viikko kaikin puolin, mutta arki on tällä hetkellä hyvää, joten mikäs tässä ollessa. Tänään kaivetaan joulukoristeet esille ja laitetaan ensimmäisen adventin kunniaksi niitä esille. Ei meillä paljon koristella, mutta jonkin verran. Kuusi sitten lähempänä joulua vasta. Se onkin sellainen, josta en suostu luopumaan enää kun se viime vuonna takaisin otettiin meillä jouluperinteeseen. Mutta siihen on vielä useampi päivä aikaa. Joulukalenteri sen sijaan on hankittuna, Star Warsin lego-aiheinen, onneksi sitä aikuisellakin saa olla joulukalenteri.

Miten teillä on viikko mennyt?
Leppoisaa sunnuntaita ja hyvää ensimmäistä adventtia!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

4 kommenttia:

 1. Itse en juurikaan käytä kameraa blogikuvaukseen. Nyt vaan tuntuu etten saa millään kameralla kunnon kuvia aikaiseksi. Tulisi lunta niin se jo valaisisi tätä pimeää arkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en puhelimella osaa niin nättejä ottaa. Kamera tekee sen verran parempaa jälkeä :) Onneksi jouluvalot tuovat sitä valoa edes vähän.

   Poista
 2. Kivoja poimintoja viikon varrelta. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!