13.12.2015

Christmas London


Pidän Lontoosta, koska se saa sinut tuntemaan itsesi vapaaksi.

Sitä Lontoo minulle ennen kaikkea on, New York on itselleni liian suuri, Lontoo siinä rajoissa. Vaikka se henkinen koti onkin Irlannissa länsi-rannikon karussa maisemassa, niin Lontoo on kyllä yksi suosikki kaupungeistani ikinä. Kärkikolmikko olisi kyllä Dublin, Helsinki ja Lontoo. Tällä kertaa Lontooseen kesti budjetti kolme kokonaista päivää, yksi illallinen ja yksi päivälliseen saakka kestänyt päivä. Kun ottaa Kensingtoni alueelta hotellin, korttelin ja kahden päässä Mainlinen ja Circlelinen metroasemilta, niin tietää kyllä maksavansa hotellista sen jälkeen. Mutta ei kaduta, hiljainen hotelli jossa sai nukkua. Kaksi korttelia Kensingotin puistoon, todella kortteli ja kaksi metrolle joilla huristi ihan joka paikkaan. Aamupalakin oli muuten hyvä, siis ollakseen Lontoolaishotelli. Missään nimessä en vertaisi sitä pohjoismaisiin hotelleihin, mutta riittävän kattava aamupala kyllä. Jokainen Lontoossa joskus käynyt varmasti ymmärtää kun sanon: Lontoossa se hotellin valinta on ihan oma projektinsa.

Lontoo oli myös ennen kaikkea lepäämistä ja aivojen nollausta varten. se oli lepoa kiireisen, mutta samalla todella antoisan syksyn jälkeen. Syksyn johon mahtui myös yksi pahempikin, no sanotaan kriisi. Syksyn jonka halusin myös huonoilta osin karistaa mielestäni. Unohdin puolessa välissä mikä päivä on menossa joka on aina hyvä merkki. Kameraakaan en kantanut koko aikaa mukana. Tiedän, että moni odotti todella kattavaa reissupostausta, mutta minä lomailin. Lomailin kaikesta ja nautin itselleni rakkaasta kaupungista. Kamera oli mukana maanantaina WB:n studioilla. Kyllä, Tylypahka oli nähtävä uudelleen. Ja kuvia on enemmän kuin ehkä olisi tarpeen, toivottavasti edes joku Potter fani löytyy joka jaksaa kahlata nämä läpi. Muuta Lontoota kyllä näiden jälkeen.

 Menossa Tylypahkaan // Entering Hogwarts

Joulu suuressa salissa // Christmas at great hall 

Rohkelikkojen oleskeluhuone // Gryffindon comon room 

Liemiluokka // Potion class 

Lomenin viimeinen lepopaikka // Last resting place of Riddle

Kohti oikeaa laituria // On to correct platform 

Junalla Tylypahkaan // Train to Hogwarts 

Kermakaljaa kaksin käsin // Butterbeer with two hands 

Tylypahka // Hogwarts 


Moni on kysynyt onko se studiokierroksen noin 70£ todella sen hintansa väärti. Kannattaako siitä maksaa. Joka kerta vastaan saman: Kannattaa. Siellä menee koko päivä. Okei, ruuat kannattaa ottaa mukaan, peruskallistahan siellä on syödä. Mutta aikaa saa kulumaan vaikka kuinka, omalla kohdallani tuo jättimäinen Tylypahkan pienoismalli liikuttaa kyyneliin saakka. Kunnes Kotinörtti viisaanaa totesi: "Sä olet kasvanut aikuiseksi noiden kirjojen kanssa". Niinhän se on. Teinistä aikuiseksi kulkivat Potterit mukana, siksi niihin onkin niin hyvä edelleen palata aika ajoin. Tai Rowlingin sanoin: Tylypahka on aina siellä toivottamassa tervetulleeksi kotiin.

Vaan se siitä fanityttöhetkestä. Lontoossa on niin paljon muutakin. Oxford streetin valoja kuvattiin vielä WB:n keirroksen jälkeen:

Ilta Oxford Streetillä // Evening at Oxford street

Uskomattoman kaunis paikka joka ikinen ilta, etenkin tuollaisena kirkkaampana iltana. Tiistai menikin sitten tuolla ja muutamalla viereisellä kadulla. Päätettiin, että shoppaillaan kerralla kunnolla ja loppu aika vietetään museoissa ja muuta Lontoota ihastellen. Tiistailta ei siis kuvia ole, kipeät jalat kyllä muistavat aamulla yhdeksältä, illalla seitsemältä lopetetun kierroksen. Välissä kyllä syötiin ja kahviteltiin ja vietiin tavaroitakin perille. Ajoissahan se on aloitettava Primarkin takia, mutta siitä kaaoksesta ja ja ostoksista enemmän huomisessa postauksessa.

Keskiviikko valkeni uskomattoman kauniina ja kirpakan syksyisen tuntuisena päivänä. Ohjelmassa oli suunnata kävellen Kensingtonin puiston läpi Victoria Albert Museolle ja sen kenkänäyttelyyn. Sen jälkeen kierretiin Harrodsin kautta ostamassa joulukoristeita sekä vielä iltakävelyä joen varessa.

Kuningatar Victoria ja Kensingtonin palatsi // Queen Victoria and Kensington palace 

Viimeisiä syksyn lehtiä // Last leaves of autumn 

 
Joulukuu Kensingtonin puistossa // December at Kensington park 

 Yksityiskohtia Kensingtonin alueelta // Details on Kensington area

Lisää yksitiskohtia samalta alueelta // More details on same area 

Victoria Albert Museum: Christian Dior New look 

Harrodsilta ei kuvia ole. Ensin kenkiä erikoisnäyttelyssä (ei muuten ole hintansa väärti ainakaan omasta mielestäni) ja sen jälkeen niitä kenkiä (ja laukkuja!) Harrodsilla niin olipahan kyllä hemmoteltu olo sen jälkeen. Huomattakoon, että mitään en ostanut, mutta koin olevani silti täynnä kauneutta sen jälkeen. Harrodlsilla tosiaan käytiin myös (todella) myöhäisellä lounaalla. Ei varmaan tarvitse sanoa, että se paikka on todella hintava, mutta vaikka kaksi pitsaa ja kokista maksoi 60£ niin joskus se luksus hetki ravintolassa jossa kaikki pelaa ja ruoka on taivaallisen hyvää on hintansa väärti. Ja senhän takia lomalla ollaan, itseään hemmotellakseen.

Aurinko alkoi laskemaan jo viideltä joten iltakävely Thamesin rannalla tarkoitti kuvaamista pimeällä. Ei mikään huono sekään kyllä. Kolmen vartin kävelyn aikana ehtii näkemään itselleni ainakin tärkeimmät, eli BigBenin ja StPaulin niistä ns. Lontoon pakollisista. StPaulista tosin ei oikein saa kuvaa kunnolla pimeällä, mutta silmällä se näkyi kyllä. Korkean paikan kammoiselle tuollaisen rippuvamman mallisen sillan ylittäminen oli sekin kova paikka.

Torstaina ennen lähtöä kohteena oli British Museum ja siellä ollut Kelttien historia näyttely. 16£ tuntui kovalta hinnalta, etenkin kun kenkänäyttelyyn oli pettynyt, mutta tämä oli kyllä joka sentin väärti. Jos siis kelttien historia kiinnostaa, kuten se meitä kahta kiinnostaa. Sen verran mageita esineitä suuresta puisesta harpusta lähtien oli esille saatu lainaan. Kuvata ei saanut (päänäyttelyä saa kyllä, mutta erikoisnäyttelyjä ei). Tavaraa oli lainassa ainakin useamasta museosta Tanskasta, Norjasta, Saksasta, Irlannista, Skotlannista, Walesista ja muutamasta eri Lontoonkin museosta. Sekä se, jonka eteen itse ainakin jäin, yksinkertaisen kaunis koru jonka Kuningatar Victoria oli saanut Albertilta. Lainassa yksityiskokoelmasta jonka omistaja mainittiin kauniilla tekstillä korun vieressä: HM Queen Elisabeth II. Ei ihme, ettei saanut kuvata.

Lentokentälle suunnattiin vielä Egyptin, Assyrian, Kreikan ja tietenkin Rosetan kiven kautta. Kentällä vielä viimeisen kerran Nando's. Voi ne kastikkeet, kotiin lähti kolme pulloa ja lahjaksi tuotiin myös yksi. Miten voikin kana maistua niin hyvältä.

Kaikkineen takana siis todella antoisa reissu jolta jäi paljon hyviä muistoja ja Lontoo pysyy top3:ssa kaupunkien suhteen. Ehdottomasti uudelleen, ei aivan heti mutta parin vuoden, ehkä viiden vuoden päästä. Erässä elokuvassa sanotaan: True love last's for lifetime. Omalla kohdallani Lontoo on sitä ollut vuodesta 1995. 20 vuotta rakkautta ja edelleen se on sitä.

Upeaa sunnuntaita!

Vasemmalla Hercule Poirotin koti // On the left home of Hercule Poirot

I like London because it makes you feel free.

From 6th December to 10th December we spent on London with my husband. Arriving a bit late, just on time for great dinner on Sunday, we spent our Monday on WB studios, loving every second of it, as you can see on photos. I still managed to get photo of Oxford Street on evening time. Tuesday was full of shopping, as we decided, it's best to spend one to shopping and save other days to something else. Wednesday was walking on Kensington park to Victoria Albert Museum, to see shoe exhibition and rest of museum as well.  Then it was off to Harrods, for me to see all the bags and shoes, luxury. More luxury was eating really late lunch there, expensive as you can imagine, but worth every penny as well.

We also did evening walk next to river on Wednesday. Thursday it was time to go home, before that we spent some time on history of Celts (special exhibition), also going through Egypt, Assyria and Greek. In other words: British Museum was chose for those 4 hours we had time after breakfast and packing, before heading to airport and Nando's in there to have late lunch / early dinner before heading to home. 

All and all, a great trip to London. Made me fall in love for London again. Then again, true love lasts for lifetime. I first visited London with my parents 1995 and have been loving the city ever since.

Lovely Sunday all!

Yksi lukuisista Lontoon silloista // One of the several bridges of London 

BigBen

Postaukset kuvat käsittelemättöminä suoraan kameralta // Photos of post with out filter from camera:

Seuraa blogiani // Follow my blog:

14 kommenttia:

 1. Satu, ihania tunnelmia ja kuvia! Täällä ilmoittautuu Lontoo-fani. Jään niin suurella mielenkiinnolla odottamaan Primark-juttuasi. Minulle se oli ihan liikaa ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Primark on minullekin liikaa ellen mene heti aamusta kun se aukeaa. Silloin sen sietää kun on alle 20 ihmistä. Kunhan menee ennen kymmentä :D

   Poista
 2. Oi, miten kova ikävä Lontooseen taas iski, kun näitä sun kuvia katsoi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ainakin iskee ikävä aika kun katsoo muiden kuvia ;)

   Poista
 3. Kivoja kuvia, Lontoo on aina ihana! Oho, 70 puntaa on kyllä hurja summa! Oikein rentouttavaa sunnuntaita Satu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on iso summa mutta menee siellä myös koko päivä. Ja Lontoo on hintavia vaikka katsoisi millä mittarilla :)

   Poista
 4. Voi ihana Lontoo. Mä rakastan Lontoon tunnelmia. Alkoi tekemään mieli Lontooseen.

  VastaaPoista
 5. Oi, miekin haluan päästä Harry Potterin maailmaan. HP on niin huikea kirja ja leffasarja että huh huh

  VastaaPoista
 6. Kivoja kuvia myös nuo studio kuvat vaikka Harry Potter onkin aika vieras minulle.Aika suolainen hinta ,mutta mikä Lontoossa ei olisi ;)
  Lontoo on <3

  VastaaPoista
 7. Lontoo on mun lempikaupunki. Siellä on tullut käytyä lukuisat kerrat, muttei koskaan tähän aikaan vuodesta. Näiden kuvien myötä iski hirvittävä hinku päästä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän oli hyvä aika käydä. Mekim yleensä kesällä, mutta on se joulunakin kyllä kaunis paikka :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!