2.12.2015

Polaroid SnapValokuvan otto vie hetken elämästä, muistot hetkestä säilyvät ikuisesti.

Paperiset valokuvat. Thjooh, sen jälkeen kun 2000-luvun alussa luovuin filmikamerasta en ollut sellaisella ennen marraskuun alkua kuvannut. Niin monta kertaa olen suunnitellut erilaisten kuvien printtaamista, olen muutaman valokuvakansionkin ostanut. Vaan ei, kuvat ovat edelleen digitaalisessa muodossa. Niin hääkuvat kuin kaikkien reissujenkin kuvat. Vähintään yhtä monta kertaa olen haavelluit, että saisin ystävistäni kuvakollaasin seinälleni. Vaan se laiskuus. Tietysti voisihan sitä tavalliselle paperille printata, mutta ei se nyt kyllä ole ihan sama asia, ei ainakaan omaan makuuni.

Niinpä sitten lähinnä hihkuin riemusta kun Focus Nordicilta lainattiin Polaroid Snapin joka printtaa ne kuvat suoraan. Yllättäen olenkin takaisin kohdassa: Kuvan pitäsi onnistua kerralla. Järkkäreiden kanssa sitä valuu siihen "otan sarjakuvan, joku onnistuu" - moodiin vähän liiankin helposti. Minä ainakin huomaan niin tekeväni. Vaan kun tämä ihanuus kehittää kuvan suoraan niin virheisiin ei ole samalla tavalla varaa. Tai olisihan niihin, valokuva kerrallaan ja se muuten maksaa rahaa se paperi. Ei maltaita, mutta kuitenkin. Korvaako Snap järkkäriä? Ei, mutta kyllä tämä on mukana kulkenut. Kulkenut mukana ikuistamassa hetkiä ja ihmisiä, jotka ovat löytäneet tiensä kaikki teipin avulla meikkipöytäni peilin reunoihin. Puolet reunoista on täytetty ja Snapistä on tullut vakiokamera joka lähtee laukkuun mukaan. Toki sinne lähtee järkkärikin, ja muuten puhelinkin vielä, joten kameroita lienee riittävä määrä. Vaan oikeasti, voiko niitä edes olla tarpeeksi? Ehkä seuraavaksi pitää harkita isompaa laukkua, suojaamaan kamerat jos ei muuta. Mistä saa kauniita kameralaukkuja, jotka menisi käsilaukkunakin?


Polaroidin Snap antaa valita kuvan seepian, värillisen ja mustavalkoisen väliltä. Kuviin saa tutut kehykset, mutta ne saa myös pois niistä, kuten viimeisestä kuvasta saattaa havaita. Linsin suojus pysyy kivan jämäkästi magneetilla ja on/off nappi löytyy kameran päältä sekin. Lataus? Niin se, USB-johdolla ja suoraan poverbankista omalla kohdallani. Kulkee samassa pussukassa kameran kanssa mukana, niin eipä ole sitäkään ongelmaa, että kamerassa ei akku kestäisi. Saisihan sen johdolla seinästäkin ladattua mutta, omaa elämääni helpottaa ladata tämä kaunokainen samasta kuin puhelin, paljon nopeampaa.

No mistä näitä nyt sitten saa? Gigantista. Joko mustana tai valkoisena. Itselleni tämä on ollut se aidompi tapa ikuistaa muistoja ja oikeasti saada ne paperille saakka. Samalla tämä on tuonut enemmän mieltä siihen valokuvaamiseen eikä pelkkään kuvien käsittelyyn. Kun se rajaus on onnistuttava kerralla. Ennen kaikkea se on kuitenkin kuukauden testin aikana vanginnut ystäviä kuviin, se on säilönyt niitä muistoja kuukauden ajalta, joita en halua koskaan unohtaa.

Tämä olisi kyllä ehdottomasti joululahja jonka voisin itselleni ottaa. Kamera, joka antoi takaisin rakakuden valokuvausta kohtaan.

Koska olet viimeksi tulostanut kuvia tai kuvannut suoraan paperille?
Aurinkoista keskiviikkoa!

Postaus yhteistyössä Focus NordicSeuraa blogiani // Follow my blog on:

14 kommenttia:

 1. Olen aina halunnut hankkia Polaroid kameran, koska se olisi niin kätevä monessa eri tilanteessa :). Esimerkiksi ystävien kanssa otetut kuvat illanistujaisissa olisi hyvä ikuistaa Polaroidilla, koska ainakaan minä en kovin äkkiä lähde teettämään illanistujaisista vielä erikseen kuvia.
  Mukavaa keskiviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, tulee aidompia kuvia ja tulee otettua paperille ne kuvat varmasti. En minä ainakaan muista nitä paperille tulostaa :)

   Hyvää keskiviikkoa!

   Poista
 2. Oi miten upee! Tosi mahtava idea, ihan törkykiva :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 3. Ihana laite, niin, niin kaipaan paperikuvia ja niitä on tullut nyt plärättyäkin kun sain tuon vanhojen kuvien haasteen. Mikä fiilis niissä onkaan.

  Kivaa päivää Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat ihan erilaiset kuin digikuvat, arvostaa eri tavalla. Ystäviä on tullut kuvattua kollaasin verran.

   Hyvää keskiviikoa Tiia <3

   Poista
 4. Mä ostin Barcelonasta itselleni ja jälkikasvulleni (2) ihan perinteiset Polaroid-kamerat. Kaikille eri mallin. Filmi maksaa kivasti, ei tule räpsittyä :). Tosin en sitä kamalasti ole muutenkaan tehnyt. Nämä siis perinteiset kamerat ja vielä käytettynä.

  Siis! Vaikuttaa hauskalta peliltä tuo :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paperi ei ole dullisimmasta päästä, mutta toisaalta en kuvaakaan samalla tavalla kun tavalista kameraa vaan ikuistan kuvan sieltä täältä, ne tärkeimmät. Silsi totesin, että hinta ei ole lopulta niin merkityksellinen kun muistot saa säilöttyä :)

   Poista
 5. Tuo ois kyllä mahtava omistaa. Toki sitä tulisi käytettyä säästellen.
  Itse teetätin ennen lähes kaikki kuvat albumiin mut nykyään teen kuvat kirjoiksi. Kuvat on tärkeitä ja rakkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä laiskan teettäjän unelma, samalla kyllä muutenkin upea laite. Kuva säilöö ne muistot niin kauan aikaa :)

   Poista
 6. Näppärä laite, tuollainen olisikin ihana. Välillä kaipaan paperiversioita joistakin kuvista, mutta enpä ole printannut niitä. Täytyypä ottaa puheeksi kotona tuollaisen hankinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusin ihastukseni kyllä ehdottomasti. Suosittelema lämpimästi tällaista.

   Poista
 7. Onpa mielenkiintoinen tulokas tämä! Tekisi kyllä mieli päästä kokeilemaan :) Tosi harvoin tulee kuvia teetätettyä. Tänä vuonna tein miehelle joulukalenterin kuvista joita olemme ottaneet viimeisen viiden vuoden aikana. Kylläpä tuli paljon jo unohdettuja hetkiäkin mieleen kuvia katsellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin mahtava! Tulee säilöttyä ne hetken aidompina, juuri sellaisina kun ne sillä hetkellä ovat, eikä tule kuvattua kymmentä kuyvaa ja valittua sitten yhtä. Valokuvissa säilyy muistoja vaikka kuinka kauan :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!