20.3.2016

Giorgi Armani SíNaisen hajuvesi kertoo hänestä enemmän kuin käsiala.
- Christian Dior - 

Olen käyttänyt hajuvesiä jo kauan. Yksi ensimmäisistä muistoistani tuoksuihin liittyen on edes menneen mummini käyttämä AnaisAnais tuoksu, jonka pelkkä ohikiitävä tuoksahduskin vie takaisin lapsuuteen. Yhtä voimakkaasti mieleeni tulee Äitini joka kerta kun jossain häivähtää likipitäen mikä tahansa Kenzon hajuvesi. Omalla kohdallani käytin todella pitkään Christian Diorin Miss Dioria, siis joskus 1990-luvulla. Sen jälkeen siirryin Jean Paul Gaultierin kesätuoksuihin, joita siis pidin ympärivuoden. Kokeilin kyllä välissä raskaampiakin tuoksuje, Lancomen Tresor oli 2000-luvun alun suosikkituoksuni, josta vaihdoin Lancomen La vie est belleen. Tämä tuoksu vaihdellen niiden Gaultierin kesätuoksujen kanssa ovat edelleen käytössä.

Kaksi kokonaista puteloa olen tällä hetkellä käyttänyt liki joka pivä Giorgi Armanin Sí tuoksua, ja nimen omaan sitä alkuperäistä. Tästä on tehty kaksikin eri versiota, joista kumpikaan ei ole oikeastaan mieleeni, vaan pysyn alkuperäisessä. Edullinenhan tämä ei ole, siis mitenkään päin. Tämän pullon toi ystäväni Ruotsista lentokentältä ja hinta taisi olla 55€ hujakoilla. Vaan toisaalta kestäähän se pullo sen vuoden verran melkein, CPU onkin sitten noni 15senttiä/päivä.

Kevyt tuoksu sopii tuoksuista herkästi migreenin saavana ja smalla se on juuri sopivan kesäinen. Kovin moni tuoksu on omaan makuuni aivan liian raskas ja jopa tunkkainen. Omaan makuuni tuoksun on oltava keveä ja ohikiitävän hetken ilmassa tuntuva, kunnes se katoaa. Kuvainnollisesti ajateltuna, puoli pulloa kerralla iholle kaadettuna ei kyllä kuulosta omalta jutultani. Tällaisen ihmisen kanssa kun sattuu samaan hissiin tai istumaan viereen julkisessa kulkuneuvossa, niin voin sanoa että pahimmillaan käännyn kotiin ja soitan töihin, että tulen jahka pahin kipu laskee pois.

Toisaalta en myöskään halua liian hedelmäistä tuoksua, vaan haluan oman tuoksuni, ainakin tällä hetkellä, heijastelevan kesää. Joskus luin, että hajuvettä tulisi vaihtaa kymmenen vuoden välein, itse vaihtelen ehkä sillä kolmen vuoden tahdilla näitä. Kovin valtavaa kokoelmaa tuoksuja ei siis ole vaan kun miellyn yhteen niin tuppaan sitten pitämään sitä yhtä ja samaa.

Millaisia tuoksujen käyttäjiä te olette?
Menettekö fiiliksen mukaan vai pysyttekö samassa vuosi tolkulla?

Aurinkoista sunnuntaita!


A woman's perfume tells more about her than her handwriting.
- Christian Dior - 

Perfumes are really personal things for me. Something that reminds me of people I meet and after years can scent bring back some certain memories. I can clearly remember AnaisAnais my Grandmother used when I was child and all the Kenzo scents my Mother has used. Filled with all the memories they bring along. For me, this is thried bottle of Geiorgio Armani Sí I'm using at the moment. It's light enough for me and allows me to remember those hot summer days it reminds me from, every day I wear it.

What is your favourite perfume? Do you have many or is it just one you use?
Lovely Sunday!


6 kommenttia:

 1. En kestä raskaita ja makeita tuoksuja ollenkaan. Monta suosikkia on mahtunt vuosien varrelle, mutta Cliniquen Happy on sellainen tuoksu, jota tulen rakastamaan varmasti loppuelämäni, siihen liittyy myös paljon ihania muistoja.

  Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvä tuoksu. Toimii omaankin Makuuni, juuri sopivan keveä.

   Ihanaa uutta viikkoa!

   Poista
 2. Chanelin chance on tuoksu johon palaan aina ja aina vaan! Välissä olen kyllä kokeillut monia muitakin ja kesällä rinnalla kulkee yleensä jokin kausi tuoksi, mutta sanoisin että olen oman tuoksunu löytänyt!
  Moni on tuota Armanin Si:tä kehunut ja sen tuoksunuotitkin ovat minulle niitä mieluisia ja joita hajuvesissä yleensä haen, jostain syystä kuitenkin tämä ei tunnu omalta. Eräs ystäväni tästä kyllä tulee mieleen <3 Aloin muuten postauksesi pohjalta miettiä eri mielleyhtymiä joita tuoksut tuovat; eräs rexonan dödö muistuttaa minua aina Kosin matkasta, Lancomen tresor tuo mieleen äitini yms.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ymmärtänyt, että ihmisen tuoksumuisti olisi se vahvin joka luo mielleyhtymiä erilaisiin muistoihin. Ainakin omalla kohdalla monet tuoksut tuovat mieleen sekä ihmisiä että tilanteita :)

   Poista
 3. Toi on niin hyvä tuoksu, mutte jotenkin oo mun iholla sellainen minkä toivoisin olevan! Monesti olen tuoksutellut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee että kaikkien iholla ei kaikki toimi. Sen takia lienee paikallaan testata :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!