13.3.2016

One week to go...


Irlannissa omituiset tarinat alkavat ja onnelliset loput ovat mahdollisia.
- Charles Haughey - 

Arvatkaa kenen tekisi mieli kuljua "VIIKKO ENÄÄ!"? Joo, arvasitte oikein. Viikko töitä ja tämän vuosiloman viimeinen lomapätkä, tai lyhyemmin talviloma alkaa. Viikon päästä tiistaina aamutuimaan lentokentälle ja Oslon kautta vie tie vihreälle saarelle. Joo, tiedän, jälleen kerran, mutta kun paikkaa alkaa kutsumaan kodikseen niin kyllä sitä kotona vaan on hyvä käydä useammin.

Suunnitelma sinällään ei poikkea määrättömän paljon edellisen vuoden maaliskuun reissusta, lentokentältä suunta on kohti länttä ja Galwayta. Tiivistetysti sen kai voisi sanoa niin, että menemme katsomaan merta ja kallioita. Mereltä kalliota, kalliota kalliolta, mereltä merta ja kalliolta merta. Luonnon armottomuutta ja samalla uskomatonta kauneutta, joitain paikkoja vaan voi katsoa uudelleen ja uudelleen.Reissu on kuitenkin siitä merkittävä, että tällä kertaa puolet ajasta ollaan myös Dublinissa. Yleensä olemme lännen puolella pidempään, mutta tämän pääsiäisen juhlia ei kumpikaan meistä halua jättää väliin. Anteeksi mitä juhlia? Pääsiäiskapinan (tai Easter rising) 100-vuotisjuhlia ei kumpikaan meistä halua jättää väliin ja niinpä pääsiäislauantaina saavummekin sitten juuri parahiksi pääkaupunkiin tätä juhlistamaan. Irlannissa juuri pääsiäiskapinan muistopäivä (joka vaihtelee vuosittain pääsiäisen ajankohdan mukaan) on verrattavissa Suomen itsenäisyyspäivään. Juhlallisuuksia on vaikka kuinka, mutta odotus sille, että juhlinta on peri-Irlantilaista unohtamatta siis viskiä ja Guinnesia on aika korkealla.

Viimeinen viikko töissä ennen lomaa tuntuu aina siltä kaikkein pahimmalta, niin varmasti tälläkin kertaa, mutta samalla se menee yhdessä hujauksessa. Viikonloppuna on tässä suunniteltu reissaamista lännen puolella enemmänkin, Dublinissa heittäydymme vain juhlahumuun, shoppaamista tietenkin unohtamatta. Se päivä ei kyllä ole ihan lähitulevaisuudessa tapahtumassa, kun minä jättäisin Dublinin shoppausmahdollisuudet käyttämättä.Näissä karun kauniissa maisemissa tulevaa lomaa suunnitellen on siis täällä vietetty aikaa.

Miten viikonloppu on siellä sujunut tähän saakka? Joko virpojia on käynyt ovella?

Leppoisaa sunnuntaita!


Seuraa blogiani // Follow my blog:

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On sitä tässä odotettukin, että pääsee maailmaa näkemään :)

   Poista
 2. Tässä voisin todeta saman asian loman suhteen , viikko vielä ja taas sinne toiseen kotiin ;) joka meillä siis se Barcelona . Minkäs sille voi, kun joku paikka on vaan vienyt sydämen ❤️
  Kuulostaa upealta erityisesti nuo 100 v juhlat !
  Kituviikko töissä jaksetaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se niin on, että henkinen koti vetää puoleensa ja päästävä on uudelleen ja uudelleen.

   Kyllä me tämä viikko vielä jaksetaan :)

   Poista
 3. Hyvää reissua, eikös virvonta ole viikon päästä vasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipi olla, tuppaa olemaan päivät sekaisin jo kaiken kiireen keskellä :)

   Poista
 4. Sanoinko jo, että oon kade, no olen kyllä ei vaiskaan aivan mieletöntä, en kestä. Nuo juhlamat pääsiäisenä Dublinissa kuulostaa ihan mielettömältä, jään innolla odottelemaan kuvia ja raporttia. <3

  Aivan mahtavaa reissua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tossa mietin että miten bloggais sieltä, mies kuunteli hetken ja totesi että kuitenkin kuvaat ja kirjoitat vaikka sanoisit että et :D

   Kiitos, viikko vielä ;)

   Poista
 5. Oi ihanaa matkaa!Jään odottamaan kuvia!
  Irlanti tais siis lähinnä Dublini oli ihana ,kun siellä ekaa kertaa kävin viime kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on. Dublin on kaunis, mutta se oma sydän on kyllä lännen luonnossa ja kallioilla enemmän kuin kaupungissa :)

   Poista
 6. Miksi lennätte Oslon kautta, kun sekä Norwegian että Finnair lentää suoraan Dubliniin? Onko lennot vaihdolla sitten niin paljon halvempia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska haluamillemme päiville lennot kulkivat Oslon kautta :)
   Päivät ratkaisivat enemmän.

   Poista
 7. Hihhei, minäkin olen Dublinissa pääsiäisenä! Enkä edes hoksannut että nyt on tosiaan 100-vuotisjuhla, oh dear.
  Netistä etsin tietoa ja luin että pitkäperjantaina kaupat ovat heikommin auki mutta lauantaina sitten normaalisti. Mitenköhän 1. ja 2. pääsiäispäivä? Eipä sillä että joka päivä pitäisi kauppaan päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne auki ovat, mutta supistetummalla aukioloajalla. Kannattaa varautua myös siihen että ainakaan suosi sitten vielä eivät saaneet myydä missään alkoholia pitkäperjantaina. Guinnessia joutuu siis odottamaan sen päivän yli :)

   Poista
  2. No, se on sitten otettava pikkutuopposet jo torstaina maahan saapuessa :) Kiitos paljon vastauksesta ja ihanaa reissua!

   Poista
  3. Eipä mitään. Hyvää reissua sinne myös <3

   Poista
 8. Upeaa reissua :) Millä kuljette tuolla, vuokraatteko auton vai onko kattava julkinen liikenne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupungista toiseen julkinen liikenne on hyvä ja kohtalaisen hintainen mutta kyllä se auto vaan vie voiton liikkumisen vapauden kanssa :)

   Poista
 9. Kun kiertelette Irlannissa niin mitä kaikkea mahdutatte ohjelmaan? Käsitin aiemmista postauksista että esimerkiksi linnat ei teitä kiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävien näkemisen lisäksi, kaupungista riippuvaista. Galwayn puolella otamme auton alle ja suuntaamme matkan rannikkoa joko ylös tai alas, siellä luonto vetää enemmän puoliinsa. Dublinissa taas se on puhtaasti kaupungin sykkeessä eläminen, riippuu ohjelmasta mitä on tarjolla. Lähtien konsetrteista ja matseista, loppuen ihan vaan shopailuun.

   Linnat ja museot on tutuimmissa kaupungeissa käyty jo sen verran läpi, että uudelleen en niitä mene katsomaan. Totta on, että Dublin castle ei ole suosikkini, sen sjaan muutama Connemaran rauniolinna oli hulppean näköinen, joten riippuu sekin linnasta.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!