18.3.2016

Self made granola


Älä koskaan tee töitä ennen aamiaista. Jos joudut tekemään töitä ennen aamiaista, syö aamiainen ensin.
- Josh Billings -

Minä en kyllä rehellsiesti ole mikään aamupalaihminen, en oikeastaan koskaan ole ollut. Mutta tässä elämäntaparempan myötä olen löytänyt itsestäni hiljalleen sen puolen, joka osaa nauttiakin aamupalasta. Eihän siihen mennytkään kuin se liki 35 vuotta. Ei sillä, edelleen on aamuja kun todella otan sen aamupalan töihin, vaikka kuinka koittaisin niin joskus vaan nukkuminen voittaa. Sentään syön sen aamupalan. Yksi suosikeistani on syödä aamulla jugurttia ja marjoja, kovin paljon muuta en taida aamuisin syödäkään kuin edellä mainittuja. Marjoistakin lähinnä mustikoita ja vadelmia (ai minäkö valikoiva?). Näiden lisäksi erilaiset siemenet ovat päässeet monesti mukaan aamupalaan.

Viikonloppuna olen tupannut herkuttelemaan lisäämällä aamiaiseen mysliä, arkena pellavansiemenrouhe pitää kuiduista huolen, viikonloppuna saa aamupalassa olla jo makeuttakin mukana. Niinpä päätin taannoin kokeilla itse tehtyä mysliä ja on sanottava, että hakkaa kyllä kaupan myslit mennen tullen. Tein tämän kyllä useampaa eri ohjetta soveltamalla, mutta ainakin siitä tuli hyvää.


Perusaineina kuvan mukaisesti:

Kaurahiutaleet (itselle tavallisia, keliaakikolle käsittääkseni saatavila gluteenittomia)
Siirappi (vaahterasiirappi olisi parempi)
Hunaja (tällä voi korvata kokonaan siirapin)
Oliiviöljy (paitsi että kookosöljy olisi parempaa, en vaan tykkää mausta)
Erilaiset siemenet ja pähkinät (omina suosikkeina para ja cashewpähkinät sekä seesaminsiemenet)

Sulata kattilassa keskenään öljy, siirappi ja hunaja
Lisää Kaurahiutaleiden sekaan
Rouhi pähkinät ja sekoita joukkoon. Jätän itse pähkinät tahallaan suuremmiksi paloiksi, jotain sattumia pitää olla, eli rouhinta tapahtuu lähinnä veitsellä, ei mikserillä, joka sekin olisi saatavilla
Kaada vuokaan ja 175 asteisessa uunissa noin 15min

Mittoja ei valitettavasti ole tarjolla, koska kaikki menee mututuntumalla, nestettä noin 3-5rkl yhteensä ja hiutaleita sitten sen mukaan että imeytyy kunnolla. Pähkinää ja muuta tuleekin sitten kulloisenkin tarjonnan mukaan sekaan.

Harvinaisen mutu-tuntuma resepti, mutta todella toimivaa ja hyvää. Suurin ongelma on olla tarttumatta purkkiin myös viikolla.

Oletteko te kokeilleet myslin tekemistä itse? Millainen oli lopputulos?

Energistä perjantaita ja hyvää alkavaa viikonloppua!


2 kommenttia:

 1. Mä olen ehdottomasti aamupalaihminen, päivä vain ei lähde käyntiin jos en saa heti aamusta jotain syötävää! Ja jogurtin ja granolan yhdistelmä on yksi parhaista aamuruoista, mitä tiedän, nam! Tästä tulikin mieleen, että pitäisi taas itsekin tehdä granolaa - ainekset ovat seisseet kaapissa jo tovin, mutten vain ole saanut koottua niitä yhteen, vaikka simppeli homma onkin.

  Ihanaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä simppeliä, vaan se ryhtyminen siinä vaikeinta lienee, kuten niin monessa muussakin hommassa.

   Aurinkoista viikonloppua Ihana <3

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!