16.10.2016

Matkustusviikko päättyi Riikaan


Elämän parhaat hetket jaetaan ystävien kanssa.

Tällä viikolla on tullut matkustettua lähimaihin ns riittävästi. Keskiviikon Ruotsin reissun edustaminen alkoi aamu 4:30 heräämisen jälkeen edustamisella 7:50 Tukholman kentältä ja kotona samana yönä oltiin 00:50. Työllä on hintansa, joskus se on kutistunut määrä vapaa-aikaa mutta toisaalta se on sen muuten sen verran kivaa että nämä itselleni ainakin extreme päivät kestää kyllä.

Perjantai loppuikin sitten lautan ja ajon kautta Riikassa. Viikonlopun mittainen reissu ystävien kanssa ja paluu maanantaina. Reissua etsittiin suunnittelemaan kauan, edeltävästä onkin se yli 5 vuotta. Upea päästä edes hetkeksi reissuun yhdessä ystävien kanssa.


Riika on kaunis pieni kaupunki jonka vanhan kaupungin ja keskustan muutenkin ehdimme kävelemään jo eilen läpi. Tänään sitten auton tuoman vapauden turvin vähän pidemmälle. Huomenna vielä aamupäivällä shoppailua edessä ennen ajoa Tallinnaan ja lautalla takaisin Suomeen.

Sää suosi eilen myös matkaajia. Tuuli oli kiitettävän navakka mutta aurinko ainakin paistoi koko päivän. Eilisen shoppailusaldona olikin sekä itselle että miehelle uudet talvitakit. Paikallinen Stocca tarjoili Hullarit myös täällä ja miehen rennompi veden kestävä talvitakki oli tukevassa Hullaritarjouksessa. Itselleni löyty normaalihintainen takki mutta kun sopiva on niin sopiva otetaan. Tällä kertaa sopiva molemmille olikin sitten tukevasti kotimaista Luhtaa.


Muutoin päivää vietettiin puistossa, miehitysmuseossa, vanhassa kaupungissa ja Zeppelin halleilla. Ostettavaa olisi vaikka kuinka ollut tarjolla, etenkin miehelle, mutta aika vähissä määrissä pysyttiin. Korkokengät ostin itselleni vielä takin ohessa ja päivän aikana toki syötiin ja juotiin hyvin.

Kaikkineen Riika on mainio viikonloppu kaupunki ja vielä lähellä Helsinkiä. Autolla tai lentämällä.

Täällä siis viikko pitkää päivää töissä ja viikonloppu seikkailua. Millainen viikko siellä on ollut?

Hyvää sunnuntaita!


2 kommenttia:

 1. Hei, mitä tarkoittaa "tukevasti kotimainen" Luhta? Luhdan tuotteet valmistetaan Aasiassa, etupäässä Kiinassa.
  Vai tarkoititko, että ne on suunniteltu Suomessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on itseasiassa ystäväporukan vitsi ostaa reissusta mitään Suomeen viittaavaakaan (suunnuteltu, valmistettu tmv). Pahoittelut, vitsi ei näemmä tekstistä välity.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!