28.12.2016

Työkokonaisuus


Älä koskaan aliarvioi luottokokonaisuuden merkitystä huonompana päivänä.

Olen viimeaikoina tuntunut pitävän samaa työkokonaisuutta ylläni jatkuvasti. Viime aikoina tarkoittaen noin suunnilleen viimeisen vuoden ajan suunnilleen. Farkut vaan ovat lopulta niin helpot, hyvin harvoin käännyn enää mekkojen ja hameiden puoleen. Joka sinällään on sekin outoa, kun kuitenkin tykkään niitä käyttää. Aamulla vaan etenkin se sukkahousujen päälle kiskominen tuntuu kovin vaikealta, niin housuilla pääsee paljon pidemmälle, Toisaalta taas, miksi stressata siitä asukokonaisuudesta jos on jo olemassa sellainen jossa viihtyy ja samalla tulee ostettua vaatteita, joita tulee varmasti käytettyä. Tämäkin jakku tuntui alkuun hintavalta hankinnalta, mutta sen verran usein on tullut pidettyä, että alkaa olemaan hintansa väärti. Enkä näe että käyttö on ihan heti loppumassakaan.

Toisaalta, tässä on myös sellainen valtava etuisuus, että kun on kerran tottunut tietyn tyyppisen kokonaisuuden aamulla päälleen pukemaan niin ei ole asukriisejä enää aamusta. Eikä tarvitse sinä huonompana aamuna miettiä, onko oikeasti mitään päälle pantavaa, aina on sopivat vaatteet kaapissa odottamassa.

Tarkkasilmäinen saattaa havaita uuden laukun kuvassa. Pääsin aika pitkälle vuotta ostamatta uutta Longchamppia, mutta niin siinä vaan käsi, että Barcelonan outletkylässä tuli sitten vastaan vanhemman malliston laukku josta haaveilin jossain vaiheessa vaan oikealla hinnalla sen ostaminen ei oikeastaan tullut kysymykseenkään. Nyt kun se oli varsin tukevassa alessa, vaikkakin silti hintava, niin loppui itsehillintä. Veropalautukset auttoivat kyllä huomattavasti päätöksen teossa.


Nyt välipäivinä on suhattu tässä samanlaisessa kokonaisuudessa. Lomaa en tässä kohdassa pidä vaan saan töissä kaikessa rauhassa tehtyä loppuvuoden rästit ja valmisteltua enemmän ensi vuotta. Se varsinainen loma sitten taas maaliskuussa. Sopivampi itselleni tämä tahti kuin se, että olisin tässä kohdassa useamman päivän lomalla. Vaikka toisaalta kyllä se aavistuksen korpeaa kovin monen muun ystävän ollessa lomalla. Se on näitä valintoja tämä. Toisaalta ainakin saa tehtyä eikä tule samaan kaaokseen joulun ja uuden vuoden vieton jälkeen.

Syksyn aikana rästiin jääneiden asioiden hoitamista siis enemmänkin, ehkä sekin jollekin kauhistus, mutta on kuulkaa mahtava tunne päästä aloittamaan uusi vuosi uudelta pohjalta ja kaikki tämän vuoden rästit hoidettuina pois. Tulee muuten salillakin käytyä samalla pieteetillä ja herkuttelukin jäi tasan jouluun. Hyötynsä se tässäkin.

Oletteko te vapailla välipäivät vai painetaanko siellä töitä?
Hyvää keskiviikkoa!


10 kommenttia:

 1. Töissä täälläkin :). Ei jotenkaan ollut edes sellaista oloa, että olisi tässä kohtaa vuotta tehnyt mieli olla ylimääräistä viikkoa kotona.
  Ja ihan samoin kuin sinäkin, tavallaan nautin tästä rauhallisuudesta. Parkkipaikkakin on omaa autoani lukuunottamatta tyhjä ja tässä samassa rakennuksessa on kumminkin kymmeniä yrityksiä.

  Olispa mullekin yhtä helppoa se asukokonaisuuden löytäminen kaapista. Tuntuu, että valinnanvarana on vain tyhmä ja vähemmän tyhmä asu. Mutta näillä mennään.

  Mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen ratkaissut työvaateongelman sillä, että värejä on rajallinen määrä ja niillä mennään. Helpottaa aamulla kummasti kun valittavana ovat harmaat, musta, valkoinen ja tummansininen. Onhan se toki vähän tylsää, mutta toisaalta vapaalla voi sitten katsella värikkäämpiä kun arkena menee perus turvallisilla väreillä.

   Poista
 2. Minulle on käynyt samoin: vaikka pidänkin hameista ja mekoista, on työasu melkeinpä aina jotain, joka rakentuu mustien farkkujen varaan. Lisäksi vannoutunut ja jakkujen ystävä on turvautunut yhä useammin neuletakkeihin;) Lämmintä ja mukavaa - ja helppoa;)
  Täällä lomaillaan välipäivät - ja sanonpa vaan, että tarpeeseen tulivat!
  Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta, Satu ja tietenkin Kotinörttisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole neuletakkeja vielä oikein oppinut vaikka niitä muutaman verran kaapissa kuitenkin on.

   Hyvää alkanutta vuotta!

   Poista
 3. Loma oli ja meni... Kiva asukokonaisuus! <3 Huhuu, koska saamme odottaa uutta postausta? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Seuraavaa postausta täytynee odottaa ensi viikon puolelle. Alkoi sen verran reippaalla puristuksella töissä alkuvuosi, että hullunmyllyn keskellä ei blogin puolelle ehtinyt. Nyt kun on taas selvillä mitä tehdään ja koska niin aikaa on enemmän :)

   Poista
 4. Tulin kurkkaamaan blogiasi, mutta harmikseni uutta postausta ei ollut tullut! Toivottavasti ehdit pian taas päivittelemään kivaa blogiasi :)

  VastaaPoista
 5. Ihana blogi sulla. Milloin taas kirjoitat?

  VastaaPoista
 6. Heippa,minäkin täällä odottelen uusia postauksia! TH

  VastaaPoista
 7. Huhuuuuuuuuuuu....
  Iloista Pääsiäistä Sinulle!
  Palaathan vielä linjoille :)

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!