23.5.2017

Äitiys"muoti"


Jokaisella on oikeus pukeutua kauniisti.

Sohaisen nyt aika varmasti muurahaispesää kun sanon että tähän mennessä Suomalaisissa kaupoissa näkemäni äitiysvaatteiden malli ja kuosit ovat pääosin kammottavaa katsottavaa omaan makuuni. Vaan antakaas kun perustelen: Olen hyvin pitkään pitänyt klassisista vaatteista. Nautin pukeutumisessani yksinkertaisesti ja kauniisti leikatuista vaatteista jotka istuvat sieltä mistä pitääkin. Olen löytänyt useampi vuosi takaperin itselleni sopivat farkut, ne jotka istuvat ja tiedän miltä hyvän näköiset farkut voivat näyttää. Pidän paljon mustaa, valkoista ja sinistä unohtamatta ajoittaista punaista väripilkkua. Ostan usein laatua ja pidän samaa vaatetta vuosia.

Sitten on ne näkemäni raskausvaatteet. On hyvin paljon värikkäitä kuoseja joita kestän itseni päällä todella huonosti, en koe oloani kotoisaksi kukkamekossa vaikka se olisi miten hillitty tahansa. Käytän hyvin vähän keinokuituisia vaatteita, en ollenkaan jos sen voin vaan välttää ja usein äitiysvaatteet ovat ihan ymmärrettävästi ko materiaaleja, pitäähän niiden venyä kasvavan vatsan mukana. Leikkaushan on hyvin usein mahdollisimman säkki eikä minusta taas pyöristyvää mahaa ole tarve verhota säkkiin, en ole lihava, olen raskaana vaikka ylimääräisiä kiloja on toki kertynyt niitäkin.

Sitten ovat ne kauniit, hyvin leikatut vaatteet joissa on hintakin sitten samaa luokkaa. Hinta joka saa lähinnä kauhistumaan ottaen huomioon miten vähän aikaa sitä vaatetta oikeasti käyttää. Maksaisin kyllä sen hinnan paidasta jos sille olisi käyttöä puolta vuotta pidempään.


Olen siis suomalaisten kauppojen kanssa täysin pattitilanteessa. En suostu pukemaan päälleni säkkiä ja vielä vähemmän yltiövärikkäitä kuoseja. Farkuissa selviän, kiitos BrittiAmazonista tilatun BellyBeltin, toivoakseni todella pitkälle. Kesälle löysin onneksi kaapista muutaman hameen joita voi myös pitää, yhden mekon tilasin Briteistä. Kaprit haluaisin vielä mutta jäänee haaveeksi. Paidat olen tilannut kaikki Briteistä ja Saksasta. Omissa vaatteissa on jonkun verran käyttökelpoisia mutta ei kauaa. Maaliskuussa ostin muutaman leikkaukseltaan hyvän puseron Primarkista. Eivät tyyliäni oikeasti mutta olen pitänyt tällä hetkellä kiitettävän usein. Pidin joskus moisia a-mallisia sifonkiunelmia enemmänkin joten ei kovin kaukana siitä mistä pidän.

Vaan alkaa olemaan vastassa se kun vanhat paidat eivät mahdu enää. Mistä siis inhimillisen hintaisia ja kauniita äitiysvaatteita? Mikä on paras kikka kolmonen jolla te selvisitte raskautenne pukeutumisesta?

Kaikki kuvan vaatteet on ostettu ennen raskautta.
Housut: GAP // Muut: Tommy Hilfiger

14 kommenttia:

 1. Minä jo kuvittelin, että tilanne olisi muuttunut sitten omien odotusaikojeni - niin kivalta nykyajan odottajat näyttävät! Itse en ostanut kuin yhden varsinaisen äitiysvaatteen ja sekin oli sellainen, että pystyin käyttämään sitä myöhemminkin. Selvisin trikoopötköistä ommelluilla hameilla ja farkkuhaalareilla, jotka olivat ihan normihaalarit. Silloin olivat A-linjaiset vaatteet muotia ja pari tunikaa ostinkin ja käytin myös niitä myöhemmin. Myytävinä olleet äityisvaatteet olivatkin sitten kauhistuksia: kukkamekkoja, joissa pitsikaulus...
  Tsemppiä loppuajan vaatekriiseihin ja ihania kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän niitä saa niitä kivan näköisiä vaatteita, jos haluaa maksaa yhdestä puserosta 50€ ja farkuista 100€. Kun käyttöaika on lyhyt, niin mielestäni summat ovat aivan järjettömiä. Pitänee jatkaa vaan sinnikkäästi, nykyisin tunnutaan rakastavan kamottavan värisiä kuoseja säkkeinä, sentään ei enää pitsikauluksia.

   Kiitos Lady, hiljalleen se tästä. Ihania kesäpäiviä!

   Poista
 2. Äitiysvaatteet ovat helppo nakki, varsinkin kun muodissa ovat pääsääntöisesti väljät, suoran malliset vaatteet. Siitä vaan kaupasta joku paita päälle, aina mahtuu kun vaatteen muotoilusta on säästetty. Mutta koetapa löytää hyvän näköisiä imetysvaatteita! Kaikki imetysvaatteet ovat ruman mallisia, tottakai trikoota ja aina jotain raitakuosia tms kuraa. Hinnat pilvissä ja laatu sekundaa. Ilmeisesti imettävä äiti halutaan ajaa siihen yhteen tiettyyn muottiin lettileggingseineen, rusettipipoineen ja kauhtana-imetyspaitoineen. Kiva. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelma on siinä, että en halua näitä telttoja päälleni. Nämä suoranmalliset vaatteet ovat juuri niitä joita kuvailin säkkinä, en haluaisi hautautua säkkiin seuraavan kuuden kuukauden ajan vaan haluaisin näyttää edes sen verran ok:lta kun tässä tilassa voin itse omissa silmissäni näyttää.

   Vähän pelkäsin, että imetysvaatteissa on sama tilanne kuin näkemissäni äitiysvaatteissa: legginssejä ja lisää säkkejä. No, josko selviäisi tästä ensin ja jatkaisi sitten seuraavaksi imetysvaatteiden kanssa luovimista :D

   Poista
 3. Voi voi, kuvittelin Ladyn tavoin, että raskausajan vaatteita olisi nykyään kivasti tarjolla. Omat tyttäreni syntyivat -8090-lukujen taitteessa ja tuolloin tilanne oli toivoton. Yhtään varsinaista äitiysvaatetta en ostanut, ne olivat niin kammottavia ja hirvittävän hintaisia. Sen sijaan hankin Ruotsissa työmatkoilla käydessäni väljiä mekkoja tai kuminauhavyötäröllisiä puolihameita ja housuja normaalia kokoani suurempina, jotka olivat oikein hyviä kasvavan vatsan kanssa. Onnekseni molemmat tytsit syntyivät heinäkuussa, joten ison mahan kanssa ei tarvinnut tuppautua paksuihin talvivaatteisiin. Jaksamista vaatekriisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaamalla ne itsellekin ne vaatteet tulevat, vaan harkitsen suuntaavani katsetta vahvasti takaisin isompien kokojen puolelle meneviä vaatteita ja unohtaa se että äitiyspuolelta löytyisi mitään kivaa.

   Onni täälläkin, että toppavaatteita ei ole tarve katsella. Ellei toki talvi ala jo alkusyksystä :)

   Kiitos, kyllä tämän kanssa pärjäjtään.

   Poista
 4. Samoilla tuntemuksilla täälläkin!

  Meidän esikoisen laskettuaika on kuukauden päästä ja olen koko raskauden ajan ollut enemmän tai vähemmän tympääntynyt raskausajan vaatteisiin. Suurin tympäännys kohdistuu hinta-laatuun ja ulkonäköön.

  Itsellä tarve on (tai ehkä enemmänkin oli, nyt kun äitiysloma on alkanut) asiallisille business-vaatteille. Tarjolla kohtuullisessa hintaluokassa tuntuu olevan vain trikoisia, hassun hauskoja (sydän ym) kuvioita täynnä olevia vaatteita, joiden laatu on kaukana odotuksista.

  Onnekseni oma masu on jäänyt toistaiseksi sen verran pieneksi, että muutamia väljemmän mallisia entisiä vaatteita on sopinut päälle. Varsinaisista odotusajan vaatteista paras on ollut Isabella Oliverin mekko (tilasin Zalandolta), joka soveltuu myös imetysaikaan. Hintaa oli yli 100e mutta mekko on ollut tosi paljon minulla käytössä erilaisilla huiveilla/koruilla hiukan muunneltuna. Mielestäni laatu on ollut erittäin hyvää ja mekko on kaikin puolin tosi hyvännäköinen. Oma neuvoni on siis ostaa pari yksittäistä laadukasta ja mieleistä tuotetta ja yrittää niillä sinnitellä raskauden aika. Huonolaatuisista, nyppyisistä retkuista kun tulee vain pahamieli.

  -amy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsoa joku kesään sopiva mekko siis täälläkin, yhdestä monipuolisesta mekosta voin kyllä maksaa enemmänkin jos se vaan näyttää joltaki ja olisi kohtalaista laatua edes.

   Totta kyllä, huono mieli siitä tulee kun ostaa huonoa laatua. Joten ennemmin muutama hyvä. Onneksi korut ja huivit mahtuvat edelleen ;)

   Poista
 5. Oliko Xeniasday-kommentissa jotakin loukkaavaa vai etkö kestänyt "kilpailua", niin tai näin oksettava näkökulma sinulla lukijoihisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, mutta mihinhän tämä kommentti mahtaa oikein viitata? Haluat varmaankin avata mistä moinen mielikuva on syntynyt kun asennettani lukijoihini oksettavana pidät.

   Poista
 6. Aika pahasti alkanu rupsahtaa tämäkin, muutama vuosi sitten vielä semihehkeenä kurveineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Japi en voi kun ihailla kommenttesi syvällisyyttä. Mikäli todella haluaisit että pysyisin ennemmin henkisesti huonovointisena ja fyysisesti jatkuvasti sairaana niin eittämättä parin vuoden takainen minäni silloin on varmasti mieleesi. Huonovointinen ihminen joka jaksoi hätinä hymyillä kameralle.

   Haluaisin myös nähdä miten itse ensin teet elämän muutoksen, pudotat painoasi yli 30kg ja karistat sekä henkisen että fyysisen pahoinvoinnin. Sen jälkeen kannat lasta ilman että se vaikuttaa ulkoiseen olomuotoosi ollenkaan, mutta toki eittämättä sinä selviäisit siitä varsin hyvin kokematta mitään muutosta ulkomuodossasi ja mahakaan ei kasvaisi eikö? :) Senhän takia sinulla on täysi oikeus arvostella ihmisiä juuri niinkuin haluat.

   Aurinkoista kesää sinullekin!

   Poista
 7. Satun rupsahtaminen alkanut jo vuodesta 2013

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenen oikein luulet vastaavan näihin viesteihin? Jonkun muun kuin blogin kirjoittajan kun puhut minusta kun en olisi paikalla?

   Poistan viestisi jatkossa suoraan niiden asiattomuudesta johtuen.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!