27.12.2017

No se paljon puhuttu Äidin Oma Aika


Päätät mikä sinulle on tärkeää sen perusteella mihin aikasi käytät.

Kovin monet puhuvat ruuhkavuosista, sanovat että aikaa ei jää mihinkään. On se, varsinaista tetristä kalenterien kanssa, mutta jotenkin olemme onnistuneet järjestämään meille molemmille omaa aikaa. Samalla päätettiin myös, että se oma aika ei ole kummankaan treenaaminen tai Miehen koulu pelkästään ja töitä ei tietenkään lasketa. Ajallisesti aikaa jää lopulta aika vähän, mutta on tässä ehditty ne tärkeimmät menot saada sopimaan. Itse olen ehtinyt viettämään niin rakkaan ystävän syntymäpäiviä (ylempi kuva) kuin irrottaa aikaa ropejen puolelle (brunssin ja ropen yhdistämisen autuutta alemmassa kuvassa.

Mitä se sitten vaatii, moinen palapeli. Meillä asia hoidetaan värikoodatulla sähköisellä kalenterilla, jota voi täyttää myös takautuvasti. Sinne pyritään laittamaan joka ikinen meno, oli se meno sitten omien kavereiden kanssa, treenaminen tai salilla käynti. Suurimpaan osaan menoista merkitään myös onko tarvetta autolle ja voiko Minin ottaa mukaan. Näin siksi, että voi hyvin olla että olen sopinut menon lapsen kanssa jolloin Miehellä on omaa aikaa. Autoja kun on yksi niin on hyvä tietää tarvitaanko jonnekin pääsemiseen autoa vai ei, toinen voi sen mukaan järjestellä menoja.

Totesinkin jo, että menot on värikoodattu vaan miksi ihmeessä? Käytännössä siksi, että erotamme kalenterista kumpikin nopeammin omat, yhteiset ja lapsen menot. Kyllä, Minilläkin on menoja (tai ainakin neuvoloita joissa molemmat pyrimme olemaan mukana). Omista harrastuksistani johtuen on myös "ehkämahdollisesti" menoja. Tosin ne ovat yleensä jossain puolen vuoden päässä ja varmistuvatkin useampi kuukausi aikaisemmin. On pidemmän aikavälin menoja jotka vaativat myös kotona aikaa ja sitten on niitä jotka tulevat nopeasti. Ja kaikki laitetaan kalenteriin. Jolloin myös tasapaino säilyy.

Ei tämä helppoa ole ja monesta kivasta asiasta joutuu karsimaan, mutta aika nopeasti se tasapaino kuitenkin löytyi. Tottakai se on vuoden päästä haettava uudelleen kun elämä on päiväkotiarkea, mutta ainakin tällä hetkellä tämä tuntuu toimivalta.

Miten teillä järjestellään menoja? Miten ruuhkavuosien keskellä kaikki saadaan hoidettua?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!