29.12.2017

Välipäivien puuhaa


Onnea ovat rauhalliset päivät.

Välipäivät vietetän koko perhe samassa paikassa. On vain rauhallista yhdessä oloa ja paljon "ei minkään" tekemistä. Päivällä kävelyitä ja kotona vietän aikaa paitsi Minin kanssa niin myös siivoten ja tavaroita järjestellen. Aloitin jo raskausaikana järjestämisen keittiöstä niin, että laitoin nimilappuja hyllyjen reunoihin  ja todettuani, että tällä tavalla saan jopa järjestyksen säilymään. Ei tätä millään tavalla voi minimalismiksi kutsua enkä myöskään usko että konmari olisi se oma juttuni kokonaisuudessaan. Sen sijaan koitan vaan noudattaa sitä, että tavaroista jokainen saa oman paikkansa. Samoin koitan luopua turhasta tavarasta.

Mikä sitten on turhaa? No vaikka neljä piirakkavuokaa ihmisellä joka ei leivo piirakkaa kuin muutaman kerran vuodessa. Jätin kaappiin siis yhden ja annoin pois muut. Sama karsinta tapahtui mm hiusten kihartimien ja monen muun asian kanssa. Koitan luopua tavaroista joita en käytä, olivat ne sitten ostaessa olleet miten hintavia tahansa. Sama toki siis myös vaatekaapin sisällön kanssa. Meille on tullut paljon erilaisia koreja ja jokaiseen niistä on kirjoitettu sisältö myös. Samoin kaikki kenkälaatikot ja vastaavat pahviset on valjastettu tavaroiden säilömiseen. En ole kovin kranttu sen suhteen millaisia laatikoita laatikoiden sisällä ja kaappien sisällä on. Hyllyillä olevia laatikoita katson sen sijaan kyllä, mielellään toki kauniita katsella siis laatikotkin.


No ei ne välipäivät kuitenkaan pelkkää siivoamista ole. Kävelyiden lisäksi salillekin on päästävä, edes kahdesti. Alkuviikosta kun olimme anoppilassa niin siellä ei sali ole mahdollinen mutta käveltyä tuli sitten sitäkin enemmän. Maisemat olivat kauniit ja kelikin suosi auringon suostuessa näyttäytymään kuten kuvista voinee päätellä. Kaikkineen siis todella kaunis maisema jossa kävellä. Vaunujen kanssa lenkeistä tuli ihan hyviä kummasti niistä vaunuista tulee vastusta.

Muutoin varmaan aika menee lukiessa, sain useamman hyvän kirjan lahjaksi. Dekkareita rakastavalle ihmiselle joulu oli oikein ilahduttavaa aikaa saadessani muutaman kaivatun dekkarin joiden pariin voi hyvin niinä hiljaisempina hetkinä hautautua. Varmasti kutsumme ystäviä kylää, joululta jäi ainakin juustoja sen verran tuhdisti, että lienee parastaolla syömättä kaikkia itse. Alkaa olemaan meinaan vatsalaukku koetuksella jo kaikki muut jouluruuat tungettuina masuun.

Miten teillä vietetään välipäiviä? Menevätkö ne töissä vai oletteko lomalla?

Aurinkoisia välipäiviä!

2 kommenttia:

 1. En se vaan kumma, että noita tavaroita kertyy kaappeihin. Lohduttavaa, että myös muilla, eikä vain meidän komeroihin. Kivan kuuloista välipäivien viettoa. Oikein mukavaa loppuviikkoa ja -vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kummasti helpottaa kun tietää, että ei ole ainut jonka laatikoissa ja kaapeissa on kasa tavaraa. Enemmän tai vähemmän turhaa kaikki.

   Hyvää uutta vuotta!

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!