13.1.2018

Organisointi projekti


Haaveena siisti ja organisoitu koti.

Pitkin raskauden viimeistä kolmannesta katselin YouTuben ihmemaailmassa kaiken maailman lasten huoneen järjestelyvideoita. Lähinnä saadakseni jotain tolkkua siihen millaisen huonen lopulta haluaisimme Minille järjestää. Miten saisi mahdollisimman paljon tilaa ja miten olisi vaivatominta saada aikaan koti, joka toimisi lapsiperheelle. Samalla kuitenkin eksyin, kuten YouTubessa niin kovin usein käy, katsomaan myös muita videoita. Ne muut videot koskivat muiden huoneiden organisointia ja miten rakentaa juuri sinulle sopiva organisointisysteemi.

Olen aina pitänyt siivousta raistteena, en jotenkin vaan saa aikaan ja sitten kun pitäisi saada aikaan niin teen raivon partaalla kaiken kerralla. Todella rasittava tapa, ainakin omasta mielestäni. Järin järjestäytynyt en ole ollut oikeastaan koskaan. En ole koskaan osannut pitää tavaroitani kasassa, mutta katsoessani näitä videoita tajusin, että olin koittanut tehdä sen väärällä tavalla. Olin väen väkisin koittanut järjestää avohyllyihin millintarkasti erilaisia juttuja, kun todellisuudessa jotta minä saan asiat pysymään kunnossa on oltava laatikoita. Useita laatikoita ja mielellään vielä niin että jokaisen laatikon sisältö on erikseen nimetty.

Aloitin kylppäristä, jatkoin keittiöön ja vaatekaappeihin ja lopulta tällä viikolla sitten käännettiin jo makkarissa huonekalujen järjestystä. Tässä samalla on lähtenyt roskiin tavaraa vaikka kuinka ja kanssa, mutta hiljalleen alan olemana tyytyväinen erilaisiin systeemeihin joita meillä on. Samalla myös oppinut muutaman siivousrutiinin jotka helpottavat ihan valtavasti sitä, että ei ole tarvinnut aina kerätä valtavaa raivoa ja siivota "henki hieverissä".

Aion kirjoittaa näistä enemmänkin vielä, sekä organisointitavoista että siivoustavoista jotka sopivat mulle. Eivät välttämättä kaikille, mutta ihan alkuun suurimmat havainnot jotka näin 30+ vuotiaana toivoisi että olisi oppinut aikaisemmin, mutta parempi edes nyt kuin ei koskaan.


Ensinnäkin olen lakannut pyytämästä anteeksi sitä, että meillä on mahdollisesti sotkuista. Meillä asuu kolme ihmistä, joista yksi on vähän yli 3kk ikäinen. Siinä on tuttipulloa ja ties mitä ties missä. Ja todellisuus on kuitenkin että eivät ne ihmiset mitään kotitarkastuksia tänne tule tekemään vaan meitä näkemään.

Toinen tärkeä oppimani asia on, että tapojaan voi muuttaa. Pystyin siihen ruokailun ja liikunnan kanssa, kykenin siihen myös tämän kodin ylläpidon kanssa. Meillä on asioita jotka ovat näkyvillä, meillä ei ole mitenkään päion sisutettu kuten sisustuslehdissä niin monesti kuvaillaan. Eikä meillä ole onneksi mikään pakko siihen pyrkiä. En viihdy sellaisessa kodissa, viihdyn meidän kodissa.

Kaikkein tärkein asia on kuitenkin olluthuomata miten paljon parempi fiilis on itsellä kun on tavarat kasassa ja oikeilla paikoillaan. Miten pienillä muutoksilla sai aikaan ihan valtavan paljon. Ennen kaikkea mielenrauhaa.

Koitan ensi viikolla valottaa vähän enemmän noita erilaisia vinkkejä joita olen oppinut tässä viikkojen aikana ja syitä siihen miksi olen yhtäkkiä niin äärettömän innoissani tästä organisoimisesta. Toki, tulee niitä asukuviakin väliin, tasapainoa. Tämä on kuitenkin iso asia tällä hetkellä johon olen laittanut paljon aikaani ja vaivaa, joten tuntuu vain luontevalta jakaa se teidän kanssanne.

Nyt kuitenkin järjestämään Miehelle tämän päivän synttäreiden kunniaksi juhlia!
(Sekin sopivalla määrällä organisointia ;) )

Upeaa lauantaita!

P.S. Kuvat? No eivät ne liity aiheeseen mitenkään, viikolta otettuja aurinkoisen päivän kuvia. Ihan vielä en ole siellä että ottaisin kotoa kuvia, mutta katsotaan kun viikot etenevät, miten tässä vielä käy, ehkä näette jopa kokonaisia huoneita.

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta. Ja samalla järkevän rennolta tai rennon järkevältä, kumpi mahtaa olla oikeampi järjestys. Ehkä molemmat :).

  Happy birthday sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkevän rentoa tämä ainakin on ollut, on tullut kyllä tehtyä ihan uskomattomia löytöjä, "Ai että tämänkin olen säästänyt" :D

   Juhlat menivät hyvin ja sankari piti bileistään.

   Poista
 2. Minullakin on haaveena siisti koti, jossa on vähemmän tavaraa. Minä olen varsin huono luopumaan omista tavaroistani, joten olen tehnyt siten, että olen itse sortteerannut muiden perheenjäsenten ja yhteiset tavarat ja ulkoistanut omieni läpikäynnin. Meillä käy jokatoinen viikkoa siivooja ja hän on rajulla kädellä karsinut vaatteeni ja keittiön kaappini. Siitä olen tyytyväinen, että varsinainen jätteen määrä on jäänyt tosi vähäiseksi. Tosi paljon on saatu kierrätykseen.

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!