20.1.2018

Perheen pienimmän kuulumiset


Joskus pienin asia vie eniten tilaa sydämessäsi. 

Mitä meidän pienelle neidille ikä 3kk oikeastaan kuuluu? Meillä oli neidin kanssa jännittävämpi alku elämälle ja varsin töyssyiset ensimmäiset viikot. Olen kuitenkin päättänyt, että blogin puolella tuskin jaan synnytystarinaani tai siitä seuranneita juttuja. Sen verran voin kertoa, että meidän Mini oli tehohoidossa Jorvissa syntymästään seuraavana päivänä ja minä söin elämäni vahvimmat lääkkeet joita riitti useamman verran. Sairaalasta oltiin kotona vasta viikko sinne menon jälkeen.

Vaan kun niistä ensimmäisistä pomppuisista ja varsin emotionaalisista viikoista selvittiin ja molemmat parannuttiin niin meillä on ollut aivan huikea alkutaival yhdessä.  Alusta saakka oli selvää, että meillä asuu utelias pieni vauva. Hyvä kun nukkua malttoi kunnolla, maailmassahan on vaikka mitä mielenkiintoista nähtävää! Mitä sitä turhaan tässä nukkumaan! Nämä tuntuivat olevan meidän pienen mottoja. Joten sen jälkeen on tullut pällisteltyä niin lattialla kuin naurettua pehmojen kanssa. Kun se pienen ensimmäinen hymy sieltä tuli niin kyllä täällä suli vanhempien sydämet. Tällä hetkellä meillä opetellaan nauramaan ääneen.

Maailman parasta tekemistä pienellä ovat ensinnäkin tuo alemman kuvan valtava Nalle Puh johon neiti nojaa. Iso asia jota pitää päästä silittelemään usein. Samoin leikkimaton kaarissa roikkuvat lelut ja ihan aina kun saa olla jonkun sylissä ja kierrellä katselemassa uusia paikkoja (tai vaikka keittiötä) niin Mini hihkuu innoissaan. Paljon olisi myös asiaa ja juttelu on kovaa, samoin laulu. Luemme ja minä laulan iltaisin niin kovasti on tuttujen tuutulaulujen kohdalla tullut jo mukana "aaaaa".


Pienen ihmisen oppimisen tahdin seuraaminen on kertakaikkisen hurjaa, ei sitä ihan ymmärräkään miten nopeasti pieni oppii asioita. Ja kasvaa! Ihan valtavaa vauhtia. Painoa ja pituutta tulee hyvin kumpiakin lisää ja sitä mukaan käyvät kyllä vaatteetkin pieneksi neidille. Onneksi on tämmöinen shoppailuholistinen äiti, joka rakastaa pienten vaatteiden ostoa. Tosin tällä hetkellä rajoitan sen kirpparille, uusia ostan aika harvoin.

Neidin kanssa käydään vauvakerhossa ja muskarissa. Kerho lienee enemmän vanhempien paikka vaihtaa kuulumisia keskellä päivää, hyvin tarpeellinen sekin. Muskarista Mini tykkää ihan valtavan paljon. Ihanan innoissaan sekä marakasseista että etenkin semmoisesta pienestä rummusta. Tosin se, että lopettaisi sen paukuttamisen silloin kuin kuuluu... se on vähän hakusessa vielä.

Kaikkineen neiti siis on ja voi hyvin. Vanhemmat kummatkin jaksavat joka päivä ihastella pienen ihmisen kanssa maailmaa. Sitä saa ihan eri perspektiiviä elämään kun seuraa pienen kanssa sen menoa.

Upeaa viikonloppua!


In short, we are doing good. Our little girl is healhy and growing as one should at the age of 3 months. Feeling blessed every day with her. At he moment she is big n talking and learning all the new things little babys need to learn.

Seuraa blogia somessa: Instagram // Facebook // Twitter
Lue blogia: Indiedays //  Bloglovin' // Blogit.fi

4 kommenttia:

 1. Hyvä, että kuitenkin toivuitte rajusta alusta. Synnytys on aina jännittävä paikka, kun siihen ei voi itse vaikuttaa mitenkään.

  Minusta ainakin on tuntunut, että tuosta n. 4kk iästä lähtien vauvan kehitys etenee ihan hurjaa tahtia. Yhtäkkiä vauva ryömii, nousee istumaan, konttaa ja kohta käveleekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet tuntuvat oppivan ihan valtavaa vauhtia, ei meinaa aikuinen pysyä aina perässä kaiken uuden kanssa. Sitä eteenpäin lähtöä odotetaan vähän kauhulla, pitänee harkita osaa sisustuksesta uudelleen siinä kohtaa :D

   Poista
 2. Voi miten ihania kuvia. Mukava kuulla, että teillä on kaikki hyvin :)

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!