17.3.2018

Irkkunatchot


Syöminen on välttämättömyys - ruuanlaitto on taidetta.

Meillä ollaan, osittain sen oman aikani priorisoinnin takia, siirrytty tekemään oikeastaan ruokaa kahdesti viikossa. Maanantaisin kokataan koko viikolle ja perjantaina sitten viikonlopulle. Ruuat tehdään suunnitelmallisesti ja ns kerralla nähty vaiva on kantanut tulosta ja ns meal planning toimii yllättävän hyvin. Lupaan kirjoittaa siitä toistamiseen, nyt ajattelin jakaa teille Pikku kepponen blogista löytämäni Irkku natchojen ohjeen. Kun kerrankin näin tämän sunnuntaina ja aikaakin oli niin eikun kokkaamaan. Joskin alkuperäisesti todella paljon soveltaen. Ihan alkuperäinen ohje löytyy Jalankulkuonnettomuus blogin puolelta (täällä).

Alkuun on pakko sanoa, että en siis todellakaan kokkaa melkein ikinä reseptin mukaan, en tässäkään kohdassa. Siinä siis syy miksi en leivo... En pysy reseptissä.

Noin viidelle hengelle (syömässä oli kolme aikuista, riitti vielä lounaaksi seuraavalle päivälle) riitti tämä määrä.

Irkkunatchot

4kpl uuniperunoita
Rypsiöljyä
Mausteet (meillä on joku geneerinen Chips seasoning)

400j jauhelihaa
150g pekonia
1/2 pussia mustaleimaraastetta
3 sipulia
Mausteet (suola, pippuri ja joku lihamauste)

4 tomaattia
2 kypsää avocadoa
1/2 nippu korianteria
Mausteet (suola ja pippuri)

1prk ranskan kermaa

Viipaloi perunat 0,5cm paksuisiksi siivuiksi. Ne pitäisi pestä ja kuivata, en oikeasti jaksanut, joten ei tullut yhtä rapeita kun voisi tulla. Pyörittele öljyssä ja mausteissa. Lado pellille ja uuniin 30-40min 200 astetta.

Ruskista jauheliha ja mausta. Ruskista pekonit ja sipulit, sekoita kaikki keskenään.

Pilko tomaatti ja korianteri, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Murskaa avocado salsaksi, mausta halutessasi. Meillä ei maustettu, lähinnä koska neiti halusi syödä myös avocadoa.

Kun perunat on olleet uunissa tarpeeksi kauan ja ovat kypsiä, kaasa jauheliha - pekoni - sipuli seos päälle, lisää juustoraaste vielä kaiken päälle ja takaisin uuniin noin 10min että juusto sulaa kunnolla.

Tämä on ihan tautisen hyvää, mutta ehdottomasti allekirjoittaneelle viikonloppuruoka. Arkena ruuan pitää valmistua isoissa määrissa kerralla ja se pitää voida lämmittää mikrossa myöhemmin. Arkeen tässä oli jo selvästi liian monta liikkuvaa osaa ja liikaa tiskiä.

Miten teillä viikonloppu ja arkiruuat eroavat toisistaan?
Miten teillä on helpotettu arkiruokailua?

Rentouttavaa viikonloppua!


It's easy and simple receipe. Make home made chips, add some minced meat, bacon, onions and cheese on top of it. Mix some tomatoes with coriander and mash avocadoes. To top it all, some creme frace. Perfect dish for weekend!

Seuraa blogia somessa: Instagram // Facebook // Twitter
Lue blogia: Indiedays //  Bloglovin' // Blogi

2 kommenttia:

  1. Megaihana resepti ja vähän erilainen. Lähtee kokeiluun. Kivaa viikkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä todella herkkua ja just sopiva viikonlopun ruoka! Samoin hyvää viikonloppua 💕

      Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!