11.3.2018

Oman ajan priorisointi ja itsensä johtaminen


Kukaan ei ole niin kiireinen, kyse on vain priorisoinnista. 

En yleensä kovin paljon blogissa kirjoita siitä, mmiten johdan omaa aikaani ja tavoitteitani, mutta näin sunnuntain kunniaksi kun tätä on taas tässä tullut mietittyä niin ajattelin avata vähän enemmän sitä, miten saan kaiken tetristettyä elämääni ja miten meillä selvitään niin että kumpikin kokee että on omaa aikaa, perheen aikaa ja siihen päälle vielä ehtii pitämään kotiakin siistinä. Supervanhempia? Ei todellakaan olla vaan ihan tavallisia vanhempia.

Olen joskus aikaisemminkin kertonut, että meillä on yhteinen kalenteri ja sitä tulee seurattua todella tiiviisti. Itselleni se ei oikeastaan riitä sellaisenaan vaan sen lisäksi olen värikoodannut koko kalenterin. On menoja jotka ovat minun (punaisella), miehen (sinisellä), perheen yhteisiä (violetilla) ja lapsen (vihreällä). Sen lisäksi on vielä vaaleampi vihreä ja harmaa väreinä, joista vaaleampi vihreä merkkaa joka ikisen liikunnan jossa käyn. Tämä siis siksi, että haluan pitää niistä oikeasti kirjaa. Liikunta antaa niin paljon virtaa että aidosti haluan ehtiä sen kahdesta neljään kertaan salille ja päälle vielä neidin kanssa kävelyt. Sali on se, josta eniten saa energiaa.

No ne harmaat, ne on sitten allekirjoittaneet töiden menoja. Meillä tehtiin ratkaisu, myös hyvin pitkälle miehen toiveesta, että hän pitää myös vanhempainvapaata Minin ollessa pieni. Niinpä minä sitten suunnistin töihin tuossa jokunen viikko sitten pienen jäädessä isin kanssa kotiin. Hyvinhän niillä on mennyt ja äitikin pääsee vähän näkemään taas maailmaa kodin ulkopuolella. Meidän valinta, sopii meille.


Mutta on asioita ja tavoitteita jotka haluan saavuttaa. Yksi niistä on ehdottomasti päästä samaan kuntoon missä olin ennen raskautta ja sen takia se liikunta on niin tärkeää. Toinen on pitää huolta siitä että aikaa jää myös itselleni, olla sen verran itsekäs että käyn myös töiden jälkeen joskus leivoksella ja juon puoli lasia shampanjaa samalla kun aika lentää siivilla ystävän kanssa. Sitten menen kotiin ja koppasen pienen neidin syliin. Mies käy koulua iltaisin joten luennoilla menee yhdestä neljään iltaa/lauantaita viikossa. Niiden mukaan aika pitkälti sitten taiteillaan omaa elämää sinne kaiken lomaan. Toisen tutkinto on kuitenkin itselleni myös tärkeä asia.

No mitä muuta sitten? Haluan ehdottomasti käyttää enemmän aikaa blogin kanssa ja samalla haluan esim lukea enemmän. Kotona vallitseva tietty siisteystaso on myös itselleni aidosti tärkeää. Se, että täällä ei ole hallitsematon kaaos vaan aidosti hyvä olla. Sitten on ystävien näkeminen, josta siitäkin luopuminen ei ole oikein ratkaisu. Niinpä tätä kaikkea kaaosta hallitsemassa on hyvä olla kalenteri. Mutta myös se, että olen asettanut itselleni tavoitteita. Tavoite kun voi olla se, että luen kirjan kuukaudessa tai se, että näen ystäviäni säännöllisesti. Tavoitteita on myös taloudellisia, mutta niistä en enempää blogin puolella avaa.  Otin myös työmatkat hyötykäyttöön, podcastit korville ja töihin, samalla kun mm muokkaan puhelimella blogin kuvat ja selaan instan läpi. Junassa on vaan aikaa.

Käytännössä se, että asettaa itselleen tavoitteita tarkoittaa että saan enemmän tehtyä. Mistä sitten oikeasti luovun, koska kaikkeen ei vaan ole aikaa. TV:n katselusta ja päättömästä netin selaamisesta. Toki, aika ajoin on hyvä katsoa jotain sarjaa, mutta aika vähän siihen jää aikaa. Ennemmin olen perheen kanssa menossa ja teen asioita joista oikeasti saan virtaa. Samalla kun mietin vaikka ensi viikon ruuat valmiiksi ja muuta.

Todellisuudessa kaikkeen ei vaan ole aikaa vaikka kuinka koittaisin. Myös niistä kivoista asioista on pakko karsia. Eikä se koskaan ole kivaa. Mutta ennemmin teen tavoitteideni mukaisesti ja teen asioita joista oikeasti nautin kun huomaan tuntien ja päivien soljuvan ohitse. Nautin enemmän ajastani kun saan asioita aikaiseksi. Sen takia koen, että itsensä johtamisen opetteleusta oikeasti on hyötyä ja tavoitteiden asettelusta. Ainakin tämmöiselle ihmiselle kuin minä.

Miten te johdatte omaa aikaanne? Millaisia tavoitteita teillä on? Miten ruuhkavuosien keskellä löytyy tasapaino? Onko teillä kiinnostusta lukea enemmän avattuna siitä, mitä kaikkea tavoitteisiin kuuluu ja mitä kaikkea olen listannut itselleni esim tälle vuodelle tavoitteeksi ja miten aion siihen päästä.

Reipasta sunnuntaita!


Seuraa blogia somessa: Instagram // Facebook // Twitter
Lue blogia: Indiedays //  Bloglovin' // Blogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!