27.4.2018

Cliffs of Moher - Rakkaudesta Atlanttiin


Kerran vuodessa, mene paikkaan jossa et ole koskaan ollut.
- Dalai Lama -

Minusta todella hyvä ja viisas ohje, jota kokemuksen vuoksi halusin jossain vaiheessa toteuttaa liki orjallisesti. Sitten lähdin Dubliniin reissuun. Kuusi vuotta sitten tähän aikaan olin yksin viikon reissussa Dublinissa. Kun reissaa yksin saa päättää mitä tekee, juteltuani useamman paikallisen kanssa halusin myös nähdä muuta Irlantia. Vahvimpana suosituksena nousi esille Cliffs of Moher. Reissaajana uskon yleensä enemmän paikallisia, niin tälläkin kertaa.

Onneksi kyseessä on reissu jota tehdään enemmän kuin yhdellä tai kahdella bussilla. Nappasin siis yhden niistä busseista joilla päiväretkiä tehdään. Ensimmäisenä vastaan iski vihreys, vaikka ajo Dublinista Galwayhin on aika suoraa tietä niin on se vihreää silti, sen jälkeen alkoihin se tunnin ajo pitkin pientä tietä jonka varrella näki pienet kylät, pääsi reissun puitteissa lounaalle ja "vaeltamaan" pariksi tunniksi. Kaikki oli kaunis, rauhallista ja vihreää.

Kunnes se vihreä vaihtui tumman sinisiin aaltoihin. Satuin olemaan Cliffsillä elämäni ensimmäisen kerran päivänä jolloin Atlantti oli hiljainen. Tuulta ei juuri ollut ja aallot löivät laiskasti kallioille. Connemaran vuoret näkyivät selvästi ja Aranin saaret erottuivat kirkkaasti (kuvassa alla, eivät aina näy edes tuon vertaa). Aurinko paistoi kirkkaan siniseltä taivaalta. Keli oli mielettömän kaunis. Koin täydellisen rauhan tuntemuksen, sellaisen "Tässä voin olla vaikka kuinka kauan".


Sen jälkeen olen päässyt Cliffsille kelillä jossa tuulee niin että saa pelätä pipon lentävän päästä. Olen täysin tyynellä päässyt tuonne alas sellasiella pienellä aluksella, jossa vasta oikeasti tajuaa miten valtavan suuret nuo ovat ja miten pieni sitä ihminen oikeasti on meren armoilla. Olen nähnyt Cliffsit myös tuolta Aranin suunnalta. Joka kerta kun menen tuonne koen sen saman tyyneyden ja rauhallisuuden jonka koin silloinkin. Siinä on myös syy miksi palaan sinne aina uudelleen ja uudelleen.

Rakastan merta, isovanhempien mökki oli meren rannalla kun olin lapsi. Aika ajoin meren rannalle on päästävä. Atlantti minulle on ns kunnon meri. Suomen merta väheksymättä, mutta kohdassa jossa meri on syvän sinistä ja Aranin saarten ohi katsottaessa seuraava piste on jossain Amerikan mantereen puolella niin kokee olonsa tyynen rauhalliseksi.

Se oma oloni on myös yksi suurimmista syistä miksi palaan tuonne aina uudelleen ja uudelleen. Se tyyni rauhallisuus jonka saavutan tuolla. Meillä menee siellä aikaa yleensä sellainen nelisen tuntia nykyisin. Niin kauan jaksan vaan yksinkertaisesti seistä ja katsoa maisemia. Yleensä tuolla menee tunnista kahteen. Minä jaksan olla pidempään ja mies on tottunut jo. Kuulemma Atlanttihymyn takia voi odotella, onhan siellä lopulta kohtalaista kahvia ja toimiva wifi.


Monesta se uudelleen ja uudelleen palaaminen tuntuu omituiselta. Itsekin olen sitä joskus miettinyt, että onko tässä mitään järkeä. Sitten pääsen paikan päälle, katson ympärilleni ja totean että on tässä ja paljon. Onko teillä paikkaa jonne palaatte aina vaan uudelleen ja uudelleen?

Aurinkoista perjantaita ja ihanaa alkavaa viikonloppua!


Postauksen kuvat otettu Panasonic Lumix TZ90
Yhteistyössä Focus Nordic

Seuraa blogia somessa: Instagram // Facebook // Twitter // Pinterest
Lue blogia: Indiedays //  Bloglovin' // Blogi

8 kommenttia:

 1. Upea paikka! Haluaisin joskus käydä tuollakin, vaan kun niitä paikkoja, joissa haluaisin käydä on niin paljon.

  Minulla ei ole yhtä tiettyä paikkaa, johon palaisin vuosi toisensa jälkeen. Olen niin ahne uusille kokemuksille, joten paikkoja tulee vaihdeltua tasaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä, kun on maailmassa niin monta kaunista paikkaa jonka haluaisi nähdä ja kokea.

   Pitää itsekin alkaa miettimään noita kohteita joissa käydä, tehdä vaikka lista jos niikseen tulee. Onhan sitä listoja muistakin asioista, miksi ei siis näistä :D

   Poista
 2. Lueskelen blogiasi aikomuksena vihdoinkin tehdä matka Irlantiin. Mitä käyntikohdelistaa suosittelisit 7-10 päivän matkalle?

  Suomussalmen Kaunisniemi on paikka, jonne pitää joka kesä päästä kerran tai pari. Sitä maisemaa voisi katsella kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. Onko teillä autoa käytössä? Millaisia maisemia haluatte nähdä?

   Itse kävisin Ring of Kerryn / Ring of Dinglen tienoilla pari päivää, viihtyisin Galwayn ympäristössä pari päivää ja tietenkin Dublin loppuun vielä.

   Poista
  2. On auto, just tänään varasin lennot juhannuksen aikaan. Tuo kuulostaa hyvältä. Himoittaisi se upea Europe resort -hotelli, mutta hinta taitaa tulla vastaan, vähän liian tyyris. Missä hotelleissa ootte olleet yötä, olisiko jokin vahva suositus? Varasin jo jonkin Lady Gregoryn tms. pariksi päiväksi Galwayn suunnalta. Sinne saarille olisi kiva mennä myös. Hienot maisemat kiinnostavat, saa olla merta tai kalliota. Cliff of Moher pitää ainakin käydä. Jokin lammaskoiranäytös olisi myös ihana. Mitä Dublinissa? Siellä ehkä viedään auto kentälle ainne saavuttaessa matkan lopuksi ja liikutaan ihan vain busseilla.

   Poista
  3. Hotellisuosituksia ei ole kun Connemaraan, ollan yövytty myös ystävien luona, joten hotellien kanssa vähän vähemmän kokemusta. Dublinissa käytännössä mikä vaan keskustassa.

   Viikoksi autolla: Ring of Dingle / Valentia island / Ring of Kerry kokonaisuus. Cliffs of Moher Burren loopin kautta joko mennessä tai tullessa. Connemara, etenkin Sky road ja Killarny fjord. Aranin saaret on koko päivän reissu, siellä kannattaa ottaa se valmiskierros jota ne tarjoaa satamassa. On rahansa väärti ja näkee koko saaren.

   Dublinissa Kilmainham gaol ainakin, Kelttien kirja. Nähtävää on sopivasti parille päivälle. Auto tosin kannattaa jättää ennen sitä ja siellä varata keskustan hotelli ja kävellä. Kivan kompakti kaupunki jossa liki kaiken näkee kävellen.

   Poista
  4. Kiitos paljon vinkeistä, mitä autovuokraamoa olette käyttäneet? Varasin aamulla hotellit ja auto on vielä työn alla. Olen lukenut monta kummallista juttua Irlannin autonvuokrauksesta lisämaksuineen ja ihmellisine kusetusyrityksineen, että pitää miettiä, mistä sen vuokraa.

   Poista
 3. Laitan vielä ilmoita-täpän, niin saan kommenttiai meiliinikiin :). Mahtavaa, jos ehit neuvoa, sillä kertomustesi ja kuviesi innoittamana Irlantiin haluankin lähteä ja vihdoin matka toteutuu!

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!